Amintiri cu zambet in holul Salii Polivalente de la Braila. Familia de muzicieni a Romaniei! Andrei Tudor la virsta fiicei lui!

dfamilie muzicieniCei mai tineri care nu l-au cunoscut pe compozitorul George Grigoriu nu stiu cum arata si putini dintre ei ii stiu muzica. Mai degraba o stiu tinerii de aici care au ales sa-i cante muzica la Festivalul George Grigoriu. Un eveniment menit sa le vorbeasca oamenilor despre personalitatea celui care a compus zeci de slagare, celui care a lansat zeci de vedete in muzica romaneasca. Este scopul unui astfel de festival, extrem de necesar mai ales astazi cand posturile de radio si de televiziune uita cu desavarsire de marii artisti care au facut istorie in muzica romaneasca.

Una peste alta, dincolo de manifestarea muzicala prestigioasa din sala polivalenta unde concurentii demonstreaza cat de bine s-au pregatit alaturi de o orchestra de renume, ea insasi parca motivul de a fi prezent la un asemenea concurs si nu premiile, in holul institutiei-gazda, o expozitie de fotografii ti-l arata pe marele Grigoriu, cel care i-a lansat pe toti, de la Marina Florea la Paul Surugiu. Cel care a ramas in istoria muzicii noastre si datorita vestitului trio Grigoriu. DSCN9317

Printre fotografiile expuse una, cu siguranta, te face sa tresari, sa ramai cateva secunde in loc si sa admiri familia de muzicieni celebri: George Grigoriu, Simona Grigoriu, sotia compozitorului, Andreea Andrei, fiica acestuia, Ionel Tudor, ginerele marelui compozitor omagiat la Braila si cel care conduce aici orchestra festivalului, si tanarul nepot, Andrei Tudor, acesta din urma la doar 4 ani. Adica, aproape virsta la care Maia, fetita lui si stranepoata lui George Grigoriu, alearga pe holurile hotelului si ale salii polivalente, canta si isi arata bucuria virstei. Rade, canta si se joaca atragand atentia tuturor!

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *