Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat participarea la Eurovision 2017

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat participarea la Eurovision Song Contest 2017, sub rezerva acceptării de către EBU a unor condiţii favorabile Televiziunii Române, potrivit unor surse din cadrul TVR, anunță Mediafax.
Consiliului de Administraţie s-a reunit într-o şedinţă joi, 22 septembrie, una dintre hotărâri fiind participarea la Eurovision, ediţia de anul viitor.

În cadrul întrunirii s-a discutat şi despre situaţia datoriilor către EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune), precum şi situaţia plăţilor.

De asemenea, potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX, EBU va oferi consultanţă gratuită, care va fi asigurată de directori generali şi directori (foşti şi actuali) ai unor televiziuni europene. În următoarea lună consultanţii, specialişti din partea EBU, se vor întâlni cu reprezentanţii TVR pentru a realiza forma finală a proiectului de reorganizare.

Amintim că în luna aprilie Televiziunea Română a fost retrasă de la serviciile EBU din cauza datoriilor acumulate încă din 2007.

Una dintre consecinţele excluderii TVR de la serviciile EBU a fost eliminarea României din competiţia muzicală Eurovision, astfel că Ovidiu Anton, câştigătorul finalei selecţiei naţionale a Eurovision, nu a avut ocazia de a participa la concursul muzical.

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.