Festivalul Amara ajunge anul acesta la a 50-a ediție. Nicio ediție întreruptă. Vezi când vor avea loc preselecțiile!

Cea de-a 50-a ediție a Festivalului -concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești Amara va avea loc, anul acesta, în perioada 3-6 august.  Noutatea absolută a ediției o constă în faptul că organizatorii -Consiliul Judeţean Ialomiţa, Consiliul Local Amara, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa şi Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“ Ialomiţa- au decis includerea de anul acesta a unei noi categorii de vârstă, și anume: 7-15 ani. Aceasta se va desfășura pe următoarele sub categorii: 7-9 ani, 10-12 ani și 13-15 ani. În afară de aceasta categorie de vârstă rămâne valabila cea tradițională, de 16-26 de ani.

La ambele categorii înscrierea în concurs se face prin Centrele Judeţene pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Şcolile Populare de Arte, dar și individual. Data preselecției diferă, însă.

La categoria 16-26 de ani: concurenții sunt așteptați pe data de 3 iunie, în intervalul orar 10-17, în Bucureşti, la Studioul 3 al Societăţii Române de Radiodifuziune, intrarea din strada Temişana.  Fiecare participant (concurent) va interpreta două piese, din creaţia românească, de preferat diferite ca structură ritmică. Pentru preselecţie, participanţii vor aduce CD-uri (stick) cu piesele pe care doresc să le interpreteze.  Taxa de înscriere este în sumă de 50 lei. Tinerii care au avut anterior trei participări premiate sau au obţinut la una dintre ediţii “Trofeul Tinereţii” – Amara nu mai au dreptul de a participa la concurs.

La categoria 7-15 ani, înscrierile pentru preselecție se vor face până la data de 15 iunie 2017. În funcție de numărul de concurenți înscriși la această secțiune se va organiza preselecția ce va avea loc în data de 20 iunie la București, într-o locație care va fi publicată pe site-ul festivalului.  Fiecare participant (concurent) va interpreta două piese adecvate vârstei, din creaţia românească, de preferat diferite ca structură ritmică. Pentru preselecţie,  participanţii vor aduce CD-uri (în format audio) cu piesele pe care doresc să le interpreteze. Taxa de înscriere este de 30 lei.

Întregul regulament aici.

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *