Festivalul „Corabia de Aur” așteaptă noi voci în concurs

Festivalul Naţional „Corabia de Aur“, devenit unul de referinţă în domeniu şi o rampă de lansare pentru numeroşi artişti de muzică uşoară şi populară, a ajuns anul acesta la cea de-a XLV-a ediție, organizată în perioada 20- 23 septembrie. Înscrierile se vor primi până la data de 15 septembrie, iar  toate cele trei seri ale festivalului vor fi filmate de televiziunea TVH, anunță realitateaoltului.ro.

Prima ediţie a acestui festival a fost organizată în 1973, la iniţiativa primarului de atunci al Corabiei, Mircea Florea, şi a directorului Casei de Cultură Corabia, Ion Deliu, iniţial având trei secţiuni: muzică uşoară, muzică populară şi folk.

Anul acesta, Festivalul Național de Muzică Populară și Ușoară „CORABIA DE AUR” va fi organizat în perioada 20-23 septembrie de Casa de Cultură a oraşului Corabia cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt , Consiliului Local Corabia, Primariei Corabia şi al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Olt. Concursul se adresează tinerilor solişti de muzică populară şi uşoară din toata ţara cu vârsta cuprinsă între 15-30 ani. Concursul se va desfăşura în Piaţa Independenţei, iar concurenţii de la muzică populară vor fi acompaniaţi de orchestra Ansambului Profesionist ,,Doina Oltului”. În fiecare seară de spectacol vor fi susţinute recitaluri de artisti profesionişti.

Ca în fiecare an, juriul va fi alcătuit din personalităţi marcante ale vieţii muzicale româneşti, iar premiile vor fi unele substanțiale: Trofeul ,, Corabia de Aur “ – 3.000 lei; pentru fiecare sectiune se vor acorda:

Premiul I – 2.000 lei

Premiul II – 1.500 lei

Premiul III – 1.000 lei

Premiul special ,, Gelu Barabancea “ la secţiunea muzică populară – 500 lei

Premiul special ,, Jean Dașoveanu “ –la secţiunea muzică uşoară – 500 lei

Premiu special  – 500 lei; Premiul de Popularitate – 500 lei.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.