Festivalul Radu Șerban de la Caracal s-a încheiat. Trofeul a plecat în Slobozia. O bulgăroaică, prezentă în concurs!

Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului național de muzică ușoară Radu Șerban s-a încheiat, duminică seară, la Caracal cu emoția concurenților, dar și bucuria publicului care a primit ca de fiecare dată cu suflet deschis atât muzica tinerilor interpreți din concurs, cât și pe cea a artiștilor invitați în recital. Fiecare solist înscris în concurs a cantat, obligatoriu, o melodie din creația lui Radu Șerban, în acompaniamentul bandului condus de Viorel Gavrilă.

Interesant, printre concurenții prezenți s-a aflat și o bulgăroaică, aceasta cântând, impecabil, în limba română fără s-o fi vorbit vreodată. De la Radu Șerban, aceasta a ales să cânte melodia „De când mă știu”. Cu aceeasi melodie Theodor Ioan Pupezescu a câștigat însă premiul pentru cea mai bună interpretare din creația lui Radu Șerban. Recitalurile au fost susținute de Paula Seling, Marcel Pavel, Dora Gaitanovici (cea care a cîștigat anul trecut trofeu), Nicole Cherry și Aris.

Iată palmaresul ediției:

Trofeu: Nora Filipoiu – Slobozia (foto)

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei melodii compuse de Radu Șerban: Theodor Ioan Pupezescu – Ghirdoveni, Dâmbovița (a cântat melodia „De când mă știu”)

Premiul I: Claudia Andreea Dumitriu – București

Premiul II: Elena Daria Cojocaru – Craiova

Premiul III:  Cristina Simion – Iași

Mențiune: Oana Ghelber – București

Premiul special al juriului: Vasilia Stoichokva – Bulgaria

Premiul de popularitate: Mihai Răduinea – București

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.