Festivalul Teleorman Pop Fest isi asteapta concurentii. Se canta cu orchestra!

Se fac înscrieri pentru cea de-a 48-a ediţie a Festivalul de Muzică Uşoară ”Teleorman Pop Fest”, dotat cu trofeul ”Teleorman Pop Fest”. Acesta se va desfăşura în perioada 17 – 18 mai. Câştigătorul marelui premiu şi al trofeului este recompensat cu 4.000 lei.

Înscrierea la concurs se poate face pe baza unei fişe tip care se găsește la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman. Pentru cei care nu sunt din Teleorman, dar doresc să se înscrie în concurs trebuie să dea un mail la adresa cjcpctteleorman@yahoo.com pentru a primi cererea.

De asemenea, pentru înscrierea în concurs, pe lângă această fișă, fiecare candidat va trimite copie după cartea de identitate şi piesele pe suport audio (mp3) sau DVD, până pe 6 aprilie 2017. Una dintre melodii trebuie să fie obligatoriu în limba română. Cele două melodii vor fi interpretate şi în concurs, neputând fi schimbate. Și în acest an concursul se va desfăşura live, cu acompaniament orchestral.

Preselecţia va avea loc pe data de 7 aprilie 2017, iar neparticiparea la preselecţie atrage după sine neparticiparea la concurs.

Concursul este deschis tinerilor interpreţi, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani.

Jurizarea va fi făcută de compozitori şi muzicieni renumiţi care vor aprecia calităţile vocal-interpretative, prezenţa scenic şi originalitatea interpretării. În cei 48 de ani de la înfiinţare, pe scena festivalului “ Ghiocelul de aur” de la Alexandria au urcat zeci de tineri care şi-au deschis astfel drumul unei cariere în muzică. Printre aceştia se numără Mihai Trăistariu sau Narcisa Suciu.

Câştigătorul trofeului ”Teleorman Pop Fest” este recompensat cu suma de 4.000 lei, ocupantul premiul I pleacă mai ”bogat” cu 2.500 lei, cel clasat pe poziţia a II-a primeşte 2.000 lei, iar locul al III-lea primeşte 1.500 lei. Mai sunt acordate şi două premii speciale: premiul de popularitate, recompensat cu 1.000 lei și premiul CJCPCT – 600 lei.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *