Jos pălăria, Vunk! Un concert cu care ai cucerit Botoșaniul…

concert vunk-5Nu am știut să spun niciodată dacă Vunk intră în categoria trupe preferate. Nici nu aș spune că nu mi-a plăcut deloc, dar nici că m-am dat în vânt după băieți. A fost o trupă rock ca multe altele de pe la noi. Și atât. Ascultam piesele noi, le alegeam pe cele care îmi plăceau și atât. Au fost câteva. Duminică, s-a petrecut ceva miraculos.

Concertul trupei de la Botoșani  care a încheiat serile dedicate manifestării SeptemberFest mi-a lăsat o impresie uluitoare. Nu m-am așteptat ca ei, băieții din Vunk, să mă întoarcă la 180 de grade în ceea ce-i privește. Un show total, asta au făcut Cornel Ilie et comp. La Botoșani, duminică, în cadrul SeptemberFest.

Au avut de toate:  lasere de lumini și nu oricum, ci din acelea care îți taie respirația privindu-le, au avut hiturile lor pe care, publicul, surprinzător pentru mine, le cântă cap-coadă. Au provocări care întărește comunicarea cu publicul, sunt adaptabili la publicul pe care îl au în fața lor, la orașul în care cântă. În seara în care Vunk a cântat la Botoșani, a avut loc și meciul de fotbal dintre echipa locală și Dinamo. Între timp partida se încheiase cu victoria gazdelor, adică a botoșănenilor. Cineva din culise l-a anunțat pe Cornel de victoria FC Botoșani și pe loc a înnodat ceva.

La piesa „Scapă-ma de ea”, trupa aruncă în public câteva mingi albe, personalizate cu numele formației, iar publicul are obligația să le arunce de la om la om. Cine păstrează mingea, e declarat fraier. La Botoșani, însă, Cornel le-a spus miilor de botoșăneni că păstrarea mingii înseamnă că persoana în cauză e… dinamovist. Și așa, pe ritmurile piesei, mingile zburau de la unul la altul.

concert vunk-2Vunk se joacă mult cu publicul în concert, îi provoacă și lumea răspunde cu simpatie, cu entuziasmul tipic fanilor rock deși, da, mulți din cei aflați în public au devenit probabil atunci fani ai formației, s-au adaptat pentru că i-a cucerit showul. Multe piese au fost cântate cot la cot cu publicul, iar supremația în acest caz au ținut-o clar „Așa și…” sau „Pleacă” pe care trupa o cântă împreună cu Antonia.

La „Așa și…”, Cornel Ilie le-a cerut băieților din public să-și urce partenerele sau fetele singure de lângă ei pe umeri și să cânte cu ei. Nu s-au încumetat prea mulți să facă gestul, dar în ciuda acestui lucru, nu a lipsit corul publicului odată ce piesa a început. La fel s-a întâmplat și la piesa „Pleacă” pe care trupa a cântat-o de două ori.

Au fost spectaculoși și la piesa „Artificii pe tavan”, la final au aprins pe scenă un foc de artificii care a redus publicul la tăcere. I-a uluit, au țipat de plăcere, de entuziasm, de dragul unui concert de care le era dor.

Au încheiat, cum era firesc, cu bis. Au fost chemați agresiv chiar la scenă și au cântat două piese. Au încheiat cu „Ne facem auziți”, o piesă-manifest pe care formația lui Cornel Ilie a lansat-o împreună cu mai mulți artiști la Romanian Music Awards, unde trupa care a cucerit într-o seară Botoșaniul, a câștigat premiul BestRock. Și da, afirm cu tărie, acum, după ce i-am văzut, merită acest premiu. Cel puțin, acum, în România trupa face parte din valul rock al momentului. Jos pălăria, Vunk!

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *