La mulți ani, Andrei Tudor!

Astăzi, 2 decembrie, este ziua de naștere a compozitorului Andrei Tudor. Ne propunem începând de astăzi să alocăm spații mai generoase prin medalioane dedicate lor cu ocazia zilelor de naștere. Andrei Tudor face parte dintr-o adevărată familie de muzicieni. Bunicul lui este regretatul și marele compozitor George Grigoriu, tatăl lui Andrei este celebrul compozitor Ionel Tudor, cel care conduce cu eleganță, cu profesionalism de înaltă clasă  orchestra Radio, iar mama lui este cunoscuta textieră Andreea Andrei. Cu toate că provine dintr-o familie de muzicieni cu nume mari, Andrei și-a construit drumul muzical pe cont propriu, cu efort, răbdare, perseverență și mai ales talent. Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, doctor în compoziție muzicală, titlu obținut la Universitatea Națională de muzică.

Premiile obținute de-a lungul timpului de tânărul compozitor sunt nenumărate, iar lista acestora poate fi consultată pe siteul acestuia aici. Colaborează cu nume mari din muzica românească: Aura Urziceanu, Monica Anghel, Nico, Luminita Anghel, Andra, Gabriel Cotabita, Vlad Mirita, Marcel Pavel, Adrian Enache, Paula Seling, Brad Vee Johnson, B&B Gospel Choir, Pinky, Berti Barbera, Cristina Haios sau orcheste de renume Bucharest Pops Orchestra, Romanian National Orchestra, Big Band Radio Romania, „George Enescu” Philarmonic, Bucharest Symphonic Orchestra.

Desigur, trebuie remarcat faptul că orchestra pe care o conduce alături de tatăl său este, la ora actuală, una dintre cele mai solicitate pentru evenimentele muzicale cele mai mari: Festivalul Internațional George Grigoriu, Festivalul Naționa Trofeul Tinereții Amara, Festivalul Internaționa Cerbul de aur și, nu în ultimul rând, chiar dacă nu mai este, trebuie inclus și festivalul internațional de muzică pop Dan Spătaru.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.