Preselecții pentru Festivalul George Grigoriu. Vezi când vor avea loc!

Ca in fiecare an in organizarea Consiliului Județean Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație Brăila), Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România si Societatea Română de Radiodifuziune se desfasoara in luna mai Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „GEORGE GRIGORIU” Brăila, Ediția a XIV-a, 18-20 mai 2018.

Numai ca pana atunci mai este o luna si jumatate. Pentru aceasta, tinerii care vor sa participe si sa castige Trofeul festivalului in valoare de 5.000 de euro, trebuie sa participe la preselectia care va avea loc pe data de 31 martie 2018, la Bucuresti.

Preselecția concurenților români se va efectua în data de 31 martie 2018, începând cu ora 10.00, la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, Bucureşti, în faţa juriului Concursului. Fiecare concurent va înmâna direct Dosarul de înscriere reprezentantului Organizatorului. Fiecare concurent va aduce negativele pieselor cu care va participa la Preselecție, pe suport media adecvat (CD, Stick de memorie (format audio acceptat Track, mp3, wma).

Dosarul de preselecție va conţine următoarele:

-copie după cartea de identitate;

-fişa de înscriere (anexă la prezentul regulament);

-copie carnet elev/student unde este cazul, pentru a beneficia de facilități fiscale existente;

-2 fotografii artistice de înaltă rezoluție.

Cazarea, masa şi contravaloarea transportului pe timpul preselecţiei vor fi suportate de către concurenţi. Concurenții admiși la preselecție au obligația de a transmite un cont bancar până la data începerii festivalului, în vederea efectuării plăților pentru eventualele premii câștigate.

Taxa de participare

Cuantumul taxei de participare este de 50 lei pentru toți concurenții admisi in concurs.

Concurenții români declarați admiși în urma preselecției vor achita taxa de participare la concurs, prin virament bancar în contul deschis la Trezoreria Brăila (Cont IBAN RO64 TREZ 1512 1G33 1900 XXXX)

sau direct la casieria Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, până la data de 18 mai 2018.

Concurenții străini vor plăti taxa de participare în numerar, la casieria Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, până la data de 18 mai 2018. Neachitarea acestei taxe în termenul prevăzut atrage eliminarea din concurs.

Desfășurarea festivalului-concurs

În urma preselecţiei vor rămâne în concurs un număr de 24 concurenţi selectați de juriu.

Lista concurenților admiși in concurs in urma preselecției va fi publicată pe site-ul Festivalului George Grigoriu, al instituției și al Consiliului Județean Brăila, în data de 06.04.2018.

Ordinea intrării în concurs se decide prin tragere la sorţi sau cu respectarea cerințelor tehnice.

Repertoriul

Fiecare concurent va avea pregătite pentru concurs 2 piese de muzică uşoară din repertoriul românesc consacrat din care una din creaţia compozitorului George Grigoriu. Aceasta poate fi obţinut de pe pagina web a concursului sau direct de la Centrul Județean pentru onservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație Brăila) pe suport digital sau hârtie. Nu sunt admise compoziţiile proprii.

Premii

Se acordă următoarele premii:

Trofeul George Grigoriu – 5.000 euro

Premiul I –2.500 euro

Premiul II –2.000 euro

Premiul III –1.500 euro

3 menţiuni a cate 500 euro

Mai pot fi acordate și alte premii din alte surse și sponsorizări. Sumele corespunzătoare premiilor sunt impozabile conform legislației Romane în vigoare la data acordării acestora. Premiile vor fi oferite în RON, la cursul BNR din data decernării lor, iar plata premiilor se face prin virament, în conturile communicate de concurenți. Concurenţii care nu se regăsesc printre premiaţi vor primi diplome de participare.

Sursa: Cronicadebraila.ro.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.