România pe locul 7, Moldova pe podium. Concursul Eurovision a fost câștigat de Portugalia!

România, reprezentată de Ilinca și Alex Florea, cu piesa ”Yodel It!”, a ocupat poziția a șaptea în clasamentul final Eurovision Song Contest 2017, cu 282 de puncte în timp ce Republica Moldova ce a participat în concurs cu trupa SunStroke Project, a reușit să se claseze în concurs pe poziția a III-a. Anul acesta au punctat evoluțiile concurenților un juriu de specialitate din fiecare țară și publicul.  România a reușit să se claseze în primii 10 după voturile venite de la public, cu voturile de la juriu ai noștri erau clasați în partea a doua a clasamentului. Moldova a intrat în concurs cu  melodia ”Hey, Mamma”.


Reprezentanții României au intrat in concurs pe cea de-a 20-a pozitie și au interpretat melodia ”Yodel It!”. Momentul lor a fost completat de o grafică cu animații multicolore și de prezența a două tunuri strălucitoare pe scenă. În timpul spectacolului, Alex Florea a urcat pe unul dintre cele două tunuri. Pe scenă s-a aflat și fratele lui Alex Florea, Cristi Goaie, care a purtat o ținută neagră și i-a acompaniat pe cei doi concurenți.

La finalul momentului lor, Alex Florea a surprins-o pe Ilinca sărutând-o pe obraz. După votul juriilor, România se afla pe locul al 15-lea și a primit din partea publicului 224 de puncte.

Concursul a fost câștigat de Portugalia prin reprezentantul lor, Salvador Sobral și melodia ”Amar Pelos Dois”. Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Bulgaria, cu 615 puncte și Moldova, cu 374 de puncte. Topul 5 a fost completat de Belgia și Suedia.

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *