(Video) Tânăr folkist cu zece compoziții muzicale și trei trofee într-un an, la doar 14 ani

sebastian ionel-Are doar 14 ani, dar deja compune și cântă ca un profesionist. În ultimii ani despre Sebastian Ionel din Dorohoi s-a tot auzit mai ales în festivalurile de folk, printre tinerii interpreți cu chitara, care aspiră la o carieră pe marile scene. Recent, tânărul dorohoian a susținut un recital cu melodii într-o notă de sensibilitate foarte înaltă la un spectacol de muzică și poezie organizat la Muzeul Județean din Botoșani de Ștefania Iacob și poetul Sorin Poclitaru, un spectacol de lansare a unui album aparținând unui profesor de fizică din Tecuci, pasionat de muzica folk, Cristi Corcioveanu. Un recital cu melodii în majoritate compoziții proprii pe versurile poetului Sorin Poclitaru.

Pe poetul de la Gura Humorului de la care mai ales în ultima vreme tot mai mulți tineri folkiști preiau versurile pentru a le cânta, l-a întâlnit în urmă cu doi ani.

„L-am întâlnit pe Sorin Poclitaru la Fălticeni Folk  și am decis să citesc și eu o carte de a sa că toată lumea cânta pe versurile lui. Am citit, mi-a plăcut foarte mult, pot să spun că m-am îndrăgostit de poeziile lui”, ne-a spus tânărul.

Melodii compune din 2012, când avea doar 12 ani. A compus prima melodie pentru că n-a avut încotro.

„Am avut nevoie de o compoziție proprie în 2012 la Festivalul Seri Melancolice și a trebuit să compun”, a spus Sebastian Ionel.

De atunci a adunat în sertarul său muzical cam zece compoziții, însă, cel puțin, pentru moment, nu are de gând să lanseze vreun album.  Sebastian Ionel este, în prezent, în clasa a VIII-a și se pregătește pentru admiterea la liceu. Își dorește să studieze Matematică-fizică la Liceul Teoretic Regina Maria din Dorohoi.

Pentru moment, muzica rămâne pentru dorohoianul care anul trecut a cucerit pe lângă trofeul la festivalul botoșănean și alte două distincții similare la alte două festivaluri de folk din țară.

Tânărul se pregătește muzical cu profesorul Liviu Ciulei din Dorohoi.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.