Titus Andrei despre compozitorul și omul de televiziune, Petre Magdin

Din când în când trimtem gânduri bune către cei care au făcut ceva, au lăsat ceva pentru muzica românească. Dacă această creație întrunește și condițiile muzicii  de colecție, cu atât mai onorant.

Peste două zile prietenul Petre Magdin împlinește 74 de ani, aproape incredibil, dar el știe bine că primii 70 de ani dau creația, următorii ne oferă comentariul. Deci privim puțin în urmă.

Muzician de la A la z, compozitor, orchestrator, instrumentist, realizator de emisiuni muzicale tv, comentator avizat cu sute de articole și cronici, Petre Magdin se aruncă încă din studenție în vâltoarea rockului având curajul să promoveze înainte de  ’89  multe trupe românești de valoare, dar cu multe probleme pentru acea perioadă.

Trompetistul Petre Magdin înființează grupul Dixi care apoi se transformă în Modern Grup, prima trupă românească de rock având în componență suflători. Și ce distribuție: Marcel Dragomir – saxofon, clarinet, Marius Țeicu-pian, Doru Tufiș –chitară, Petre Magdin-trompetă!

Din ’72 scrie piesă după piesă pentru Dida Drăgan, vocea și maniera ideale pentru stilul Magdin. Din ’92 lansează la televiziune  un număr impresionant de trupe în emisiunea “Întâlnirea de la miezul nopții”. Colecția de muzică. Întâlnire cu Dida Drăgan.

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *