Titus Andrei despre formația Mondial

Și cum să nu te bucure opțiunile celor care urmăresc frecvent această emisiune de muzică românească. Exemplu: Primăvara, succes de aproape 50 de ani al trupei Mondial. Și informația, și cântecul s-au dovedit în timp adevărate repere ale muzicii pop din perioada clasică a genului. Iar primăvara asta nu-i decât o copie cum zis-a Topârceanu, poet al umorului liric, al versului delicat, suav și grațios ce comunică exuberanța anotimpului.

Revenind la prietenii Colecției de muzică, buni cunoscători, se pare, aceștia observă că autorul piesei, Romeo Vanica, fondator Mondial, se numără printre cei care, în urmă cu o jumătate de secol, au dat startul unui nou interes public pentru melodie și poezie.

Reamintesc cele patru ever-greenuri marca Mondial de la finele anilor ’60: Atât de fragedă-Eminescu (muzica plus interpretare Gabriel Drăgan) și cele compuse de Romeo Vanica: Romanță fără ecou (Ion Minulescu), De va veni la tine vântul (Octavian Goga) și Primăvara (George Topârceanu). Piese pe care eu, unul, le-aș asculta întruna că-mi vine să las în urmă toate interesele.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *