(Video) Isteria Smiley și legendele muzicii

01. smiley botosani03. smiley fetele din bandRecunosc din start că o curiozitate puternică m-a determinat să-mi îndrept pașii, duminică seară, către Centrul Vechi. Eram curioasă, ca mulți alții prezenți în Piața 1 Decembrie, să-l văd live pe Smiley, artistul momentului, unul dintre ei, cel puțin. După mai bine de o oră de show susținut în fața a vreo 3000, chiar mai bine, de botoșăneni prezenți, pot spune clar: Smiley este  vedeta momentului, așa cum i-a zis chiar Mircea Baniciu, care l-a urmat în ultima seară dedicată spectacolelor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani. N-aș spune că excelează la capitolul voce.  Nu sunt nici foarte impresionată de plinătatea scenei odată ce artistul urcă în fața publicului. Noroc cu bandul său care îi umple scena și care îi dă ocazia să cânte live. Un live, nu totdeauna reușit. Este clar, Smiley nu este un artist cu o super voce, dar îl are pe vino-încoa’, are, din fericire, hituri, căci 90 la sută din showul său de peste o oră este cu piese cântate odată cu publicul. Publicul, în majoritate format din adolescenți, cântă, țipă, este isterizat. Firesc. Sunt la vârsta la care își permit să se manifeste astfel! Smiley nu abundă în mișcări coregrafice deosebite și nici dialogurile cu 04. smiley -publicul nu sunt extraordinar de lungi sau profunde.

Dincolo de „aveți un oraș frumos, m-am plimbat pe aici”, „mai tare, nu vă aud”, „mâinile, sus!”, auzite frecvent la artiștii și trupele momentului, nu te frapează alte fraze în dialogul cu publicul copleșit de-a dreptul de artistul, aș spune, norocos. E un noroc astăzi în muzica românească să ai hituri pe bandă rulantă, să fii vedeta zilei, să fii difuzat de toate posturile de radio și televiziune, fără nicio exagerare.

A cântat și hiturile mai vechi, dar și noul single „Insomnii” la care publicul a fost, la fel ca la toate celelalte cantece, receptiv. La Acasă, Oarecare, Cai verzi pe pereti, Pierdut buletin, Oficial îmi merge bine a fost însă delir. L-a avut ca invitat și pe Dorian care și acesta a isterizat publicul cu celebrul remake la piesa Mă întorc la tine, mare albastră.

La final, așa cum era firesc, după 5 minute maximum de oferit autografe într-o bulibășeală de nedescris, Smiley a fost prins de forțele de ordine extrem de grijulii pe tot parcursul concertului și introdus în duba acestora pentru a fi ferit de fanii curioși și dornici de o fotografie cu idolul lor. Puțini dintre fanii prezenți s-au ales însă cu o amintire cu el imortalizată în telefonul mobil.03. baniciu

10. baniciuLui Smiley, pe scenă i-a urmat Mircea Baniciu, venit și acesta cu bandul său din care l-am recunoscut pe Vlady Cnejevici. Un recital tipic cantautorului, cu piesele lui de rezistență cântate de publicul tânăr rămas. Prea puțin însă, poate nici jumătate din cât a avut celebrul Smiley. Un recital aplaudat, cântat, sincer, așa cum știu oamenii cu chitara să facă. Poate că mai nimerit, de data aceasta, pentru un final incendiar al serii, ar fi fost ca Smiley să încheie concertele dedicate orașului Botoșani. Cu siguranță, Baniciu nu ar fi protestat căci cum spunea și el într-o declarație la final, fiecare generație își are idolii ei, iar acest lucru trebuie respectat. Mai mult, publicul tânăr, adolescentin chiar, care îl aștepta pe Smiley ar fi interacționat astfel cu muzica marelui Baniciu, iar Baniciu s-ar fi bucurat de publicul pe care îl merita aici, la Botoșani. Când ai banii să aduci artiști mari, nu e musai să fii și un bun organizator. S-a dovedit asta și aici la Botoșani, duminică seară, pe scena din Centrul Istoric al orașului.

 

 


Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *