Carmen Anton – o stea cu și fără nume

Carmen Anton în 1981
Carmen Anton în 1981

Pe 31 octombrie 2013, în cadrul unui spectacol dedicat regretatei Mihaela Runceanu, ce a avut loc în Sala Student Club a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, am avut prilejul s-o cunosc pe Carmen Anton, o bună prietenă şi colegă a Mihaelei.

Am redescoperit-o pe Carmen Anton, cu ocazia participării sale în apreciatul documentar “The Bucureşti Experiment” (2013), realizat de regizorul britanic Tom Wilson. Documentarul a avut premiera pe 6 iunie 2013, în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, cunoscut sub numele de TIFF.

Pe 24 martie 2014, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Galei Premiilor Gopo, ce a avut loc la Opera Română din Bucureşti, “The Bucureşti Experiment” a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun film documentar. De asemenea, Carmen Anton a fost distinsă cu un Premiu Gopo special pentru interpretare.

Filmul a mai fost prezentat şi în cadrul altor festivaluri de film precum “Docuart” din Bucureşti (1 – 5 octombrie 2014) şi “Astra” din Sibiu (6 – 12 octombrie 2014).

Mai multe informaţii despre acest documentar puteţi afla pe Pagina de Facebook Oficială 

Carmen Anton la Sala Palatului în 1981.
Carmen Anton la Sala Palatului în 1981.

Cercetând cu pasiune presa anilor’70, ’80, căutând materiale despre festivalurile si concursurile muzicii uşoare/pop româneşti de atunci, am regăsit numele unor solişti talentaţi care, din păcate, s-au retras din lumea muzicală. Acesta a fost şi cazul lui Carmen Anton. Puţini ştiu că eroina principală a documentarului menţionat mai sus a fost, în anii’70 şi ’80, o talentată interpretă de muzică pop/uşoară, fiind laureată a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia şi a popularei emisiuni TV “Steaua fără nume”.

Carmen Anton s-a născut pe 5 august 1957, în cartierul Gara Săbăreni din Buftea în judeţul Ilfov, aflat la 15 de km distanţă de Bucureşti. Tatăl său, Ştefan Anton a lucrat ca tehnician la CFR iar mama sa, Constanţa Anton a fost casnică.

Carmen Anton a urmat clasele I-IV în cartierul Gara Săbăreni iar clasele V-VIII în comuna Buciumeni, la 3 kilometri distanţă de comuna natală.

Carmen Anton a început să cânte de mic copil şi a urcat prima dată pe scenă atunci când era în clasa a V-a, în cadrul unui concert organizat în Parcul Calul Bălan din Buftea.

În perioada 1972-1976, a urmat cursurile Liceului Real Umanist Buftea, la 7 km distanţă de casă. Artista a cântat cu orchestra liceului precum şi cu orchestra “Saturn” a Casei de Cultură a oraşului Buftea.

Carmen Anton-Juvina si Tom Wilson - Gopo 2014
Carmen Anton-Juvina si Tom Wilson – Gopo 2014

În 1974, alături de formaţia Liceului Real Umanist Buftea, participă pentru prima dată la un concurs pe ţară, organizat la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Artista a participat cu trei piese: “Biata inima mea”, “Odă ţării mele”, ambele aparţinând profesorului său de muzică Gheorghe Piele şi “Acesta este cântecul meu” a lui Charlie Chaplin, intrepretat pe trei voci, împreună cu Lucia Boteanu şi Doina Popescu (două colege de liceu). Echipa Liceului Real Umanist Buftea a obţinut Premiul I.

În vara anului 1975, participă la Festivalul pentru elevi Litoral’75, unde obţine Premiul I.

Tot în vara anului 1975, obţine Locul I şi Premiul Special la Concursul de Muzică Uşoară organizat de Tabăra de Elevi din Buşteni (Prahova).

În noiembrie 1975, participă la festivalul “Portativul tinereţii” din Giurgiu.

În primăvara lui 1976, Carmen Anton se prezintă la preselecţia pentru celebrul concurs TV “Steaua fără nume”, ce a avut loc la teatrul “Ion Vasilescu” din Bucureşti (în 1981, acest teatru, care îşi avea sediul în clădirea actualului Teatru “Ţăndărică”, a fost transferat în Giurgiu).

Pentru cei care nu ştiu, în perioada 1969-1989, concursul TV “Steaua fără nume”, realizat de Sorin Grigorescu şi Simona Patraulea, a fost cel mai important concurs TV pentru tinere talente, asemănător cu “Vocea României” sau “X-Factor” de azi, dar mult mai complex şi cu un juriu mai larg şi mai variat. Concursul avea trei etape. Artişti precum (în ordine alfabetică) Ramona Bădescu, Corina Chiriac, Angela Ciochină, Cornel Constantiniu, Loredana Groza, Eva Kiss, Jeanina Matei, Mihaela Oancea, Gina Pătraşcu, Marcel Roşca, Carmen Rădulescu, Mihaela Runceanu, Oana Sârbu, Doina Spătaru s-au făcut remarcaţi în cadrul acestui concurs.

Carmen Anton a fost selecţionată şi a participat cu succes la prima etapă a concursului. Pe data de 9 august 1976, s-a difuzat la TVR, etapa I a concursului “Steaua fără nume”, care i-a avut ca şi concurenţi pe Carmen Anton (Ilfov), Ionel Felician (Constanţa) şi Daniela Stir (Ialomiţa). Concursul s-a desfăşurat în studioruile TVR şi a fost prezentat de regretatul Mihai Florea. Carmen Anton s-a prezentat cu piesele “Tinereţe, ani frumoşi” (Petre Mihăescu), “Dedicaţie” (Jolt Kerestely), interpretate alături de orchestra Radioteleviziunii Române, dirijată de Sile Dinicu. Ca probă obligatorie, a recitat poezia “Cântaţi România” de Mirela Petriş.  De asemenea, regulamentul prevedea ca fiecare concurent să pregătească 20 melodii, din care juriul să aleagă una sau două pe care concurentul să le interpreteze acompaniat la pian de cunoscutul Gerry Podgoreanu. Juriul a ales pentru Carmen Anton “Adolescenţii” (Marcel Dragomir) şi “La noi” (Aurel Manolache). Artista a avut succes câştigând  astfel prima etapă a concursului “Steaua fără nume”.

Din juriul concursului au făcut parte(în ordine alfabetică): Nina Bercaru, Camelia Dăscălescu, Sile Dinicu, Octav Enigărescu, Titus Munteanu.

Apreciata profesoară de canto Nina Bercaru de la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti. a fost plăcut impresionată de talentul vocal al lui Carmen Anton şi a cooptat-o la clasa sa de canto.

La Festivalul "Portativul Tinereţii" din Giurgiu. De la stnga la dreapta: Mariana Munteanu, Carmen Anton, profesoara de canto Nina Bercaru, Adina Vasiliu, Elena Tudor
La Festivalul “Portativul Tinereţii” din Giurgiu. De la stânga la dreapta: Mariana Munteanu, Carmen Anton, profesoara de canto Nina Bercaru, Adina Vasiliu, Elena Tudor

Astfel, în perioada 1976-79, Carmen Anton este elevă a Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, secţia “Canto Muzică Uşoară”, la clasa profesoarei Nina Bercaru. Corepetitori la aceeaşi clasă fiind Arthur Agopian şi Sorin Barbu. Aici i-a avut ca şi colegi pe: Gabriel Dorobanţu, Liana şi Mihai Elekeş, Cristina Goran, Adina şi Paul Iliescu, Cristian Necula, Mariana Ritz, Viorel Rus, George Sava, Mariana Stan, Adriana Stroe şi…Mihaela Runceanu cu care a legat o frumoasă prietenie.

Deoarece concursul “Steaua fără nume” s-a interupt pentru o perioadă de câţiva ani, Carmen Anton a participat la o serie de festivaluri din ţară, unde a obţinut frumoase distincţii. Dintre acestea amintim festivalurile “Amara”, “Cheile Cetăţii”, “Constelaţii Vâlcene”, “Florile Ceahlăului”, “Lotca de Aur”,“Mărţişor Dorohoian” (despre care colega Ioana Matfeev a scris o broşură), “Portativul Tinereţii”, “Retorta de Cristal”, “Steaua Litoralului”, “Toamna Culturală Băcăuană”. Puteti citi mai jos o listă completă cu toate festivalurile la care artista a participat.

Carmen Anton, Tom Wilson şi Alexa Juvina la Premiile Gopo 2014
Carmen Anton, Tom Wilson şi Alexa Juvina la Premiile Gopo 2014

În toamna anului 1976, după o încercare nereuşită la Facultatea de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, Carmen Anton s-a angajat ca operator la Regionala CFR din Bucureşti de la Gara de Nord, ulterior devenind şef de cabinet. A rămas angajata acestei instituţii până în ianuarie 2009. În perioada 1976-1989, a făcut parte din Orchestra de Muzică Uşoară a CFR-ului, din Corul CFR-ului şi din Brigada de Satiră şi Umor a aceleiaşi instituţii. În acea perioadă, mai toate instituţiile din România aveau astfel de brigăzi artistice.

Tot în 1976, realizează prima sa înregistrare în studioul Radioteleviziunii Române (pe atunci Radio şi Televiziunea erau fuzionate) cu piesa “Prima poezie” (Nicolae Kirculescu).

În perioada 1976-1989, Carmen Anton a realizat numeroase filmări la Televiziunea Română. Pe lângă Sorin Grigoriescu şi Simona Patraulea, a colaborat cu realizatorii Doina Anastasiu, Aurora Andronache, Andrei Brădeanu, Ioana Bogdan, Eugen Dumitru, Gheorghe E. Marian, Nicoleta Păun, Anca Sandu, Florentina Satmari, Mariana Şoitu.

Tot în perioada 1976-1989 a înregistrat în jur de 15 de piese, scrise special pentru vocea ei, de către compozitorii Dani Constantin (“Nici nu, nici da” – 1983), Enrico Fanciotti (trei piese înregistrate în perioada 1980-81), Viorel Gavrilă (“Oricine în lume are un vis” – 1981), Aurel Giroveanu (“Ca la Piatra Neamţ”, în duet cu Cristian Necula – 1978), Mihai Ilie (“De dragul tău” – 1983), Paul şi Adina Iliescu (“Unde-i liniştea mea?” – 1984), Nini Ştefănescu (“Nimic nu-i prea greu” – 1981).

La Festivalul Amara'76. De la stânga la dreapta: Liliana Crăciun (de la TVR), Marcela Frăţilă, realizatoarea TV Simona Patraulea, Carmen Anton, Liliana Topor.
La Festivalul Amara’76. De la stânga la dreapta: Liliana Crăciun (de la TVR), Marcela Frăţilă, realizatoarea TV Simona Patraulea, Carmen Anton, Liliana Topor.

Maestrul George Grigoriu a fost primul compozitor care a scris special pentru Carmen Anton. Compozitorul i-a încredinţat în 1982, patru piese în primă audiţie. Acestea au fost (în ordine cronologică) “La ceas de vis şi dor”, “De câte ori”, “Iubesc”, “Bun găsit, dragoste”. Într-un interviu radio acordat în mai 1982 muzicologului Daniela Caraman Fotea, Maestrul George Grigoriu a declarat despre Carmen Anton următoarele:

Un glas frumos nuanţat cu o frazare aleasă, muzicalitate şi, desigur, o interpretare sensibilă

Carmen Anton elevă, la vârsta de 11 ani, într-un spectacol din Parcul Calul Bălan din Buftea
Carmen Anton elevă, la vârsta de 11 ani, într-un spectacol din Parcul Calul Bălan din Buftea

Solista a mai interpretat la diferite concursuri şi festivaluri, piese cunoscute din muzica pop/uşoară românescă compuse de Camelia Dăscălescu (“O ţară numită România”, “Pentru îndrăgostiţii lumii”), Aurel Giroveanu (“Foaie verde”), George Grigoriu (“Dă-mi măna să ne împăcăm”, “De-ar fi fost să fiu”), Mişu Iancu (“Sfioasă primavară”), Jolt Kerestely (“Dedicaţie”), Nicolae Kirculescu (“Prima poezie”), Petre Mihăescu (“Tinereţe, ani frumoşi”), Horia Moculescu (“De-ai fi tu salcie”), Laurenţiu Profeta (“Repetabila povară”), Mircea Romcescu (“Vis de pace”), Ionel Tudor (“Anotimpul speranţelor”), Vasile Veselovski (“Aici trăim”).

În perioada 1977-1982, colaborează cu Casa de Cultură a Ministerului de Interne. Ca solistă vocală a Formaţiei de Estradă a Ministerului de Interne, Carmen Anton a făcut parte şi din grupul “Bucureşti” (din care mai făceau parte Anişoara Grigoruţă, Adina şi Paul Iliescu, Mariana Munteanu, Cristian Necula, Viorel Rus, Elena Tudor), alături de care a participat la un important concert dedicat Capitalei ce s-a desfăşurat la Arenele Romane, cu acompaniamentul realizat de Orchestra Radioteleviziunii Române, condusă de Sile Dinicu.

Tot ca solistă vocală a Formaţiei de Estradă a Ministerului de Interne, a participat la următoarele spectacole organizate de această instituţie (în paranteză am trecut data premierei): “Radar la Estradă” (16 spectacole desfăşurte între 1977 şi 1979), “Tinereţea e a noastră” (1978),  “Cântaţi bucuria” (1978), “De 10 ani prezenţi” (1980), “Estrada la raport” (1981, în cadrul acestui spectacol, a lansat în primă audiţie piesa “Aştept”, compusă de Temistocle Popa), “În urmărirea şlagărului” (octombrie 1981), “Alertă la Estradă” (aprilie 1982), “Amprente la Estradă” (decembrie 1982), “Nu te lăsa” (1984), “De 15 ani prezenţi” (1984).

În 1980, face parte din grupul vocal “Cântaţi cu noi”, creat şi condus de compozitorul George Grigoriu. Din grup mai făceau parte Gabriela Angelescu, Adina şi Paul Iliescu, Dana Iordache, Carmen Kirculescu, Mariana Munteanu, Cristian Necula, Clementina Carina Peckar (Carina Tiotuico), Viorel Rus, Elena Tudor. Ca şi membră a grupului “Cântaţi cu noi”, Carmen Anton a înregistrat piesele (în ordine cronologică): “Soare de foc” (1980), “Aripi” (1980), “Ochii fetelor” (1980), “Hai să glumim” (1982) şi “Haide România” (1982), toate compuse de maestrul George Grigoriu special pentru acest grup. De asemenea, grupul “Cântaţi cu noi” a avut apariţii la Televiziune precum şi două spectacole la Sala Palatului din Bucureşti. Din păcate, grupul “Cântaţi cu noi” s-a desfiinţat în 1982.

În perioada 1980-1981, Carmen Anton face parte şi din grupul GADOCA. Acest grup a fost înfiinţat în martie 1980, la sugestia interpretului Dorin Anastasiu, pe când artista participa la Festivalul “Mărţişor Dorohoian”. Din grup mai făceau parte Dorin Anastasiu şi Gabriel Dorobanţu. GADOCA a înregistrat la TVR două piese din repertoriul formaţiei ABBA, interpretate în limba română.

Pe data de 20 mai 1981, Carmen Anton obţine atestatul de liber profesionist cu gradul profesional I, eliberat de Consiliul Culturii şi Educaţiei.

În 1982, Carmen Anton participă la cea de-a doua etapă a concursului TV “Steaua fără nume”, reluat după o pauză de câţiva ani, care s-a difuzat la TVR pe 18 aprilie 1982. Această etapă a avut loc la Sala Radio din Bucureşti şi a fost prezentată de actorul Iurie Darie. Din juriu au facut parte (în ordine alfabetică): Dan Beizadea, Aurel Giroveanu, George Grigoriu, Sorana Coroamă Stanca, Romeo Săndulescu, Vasile V. Vasilache, Doina Spătaru. Ceilalţi doi concurenţi au fost Petrişor Nae (Bacău), Adina Stoenescu (Târgovişte).

În cadrul concursului, Carmen Anton a interpretat piesele “Anotimpul speranţelor” (Ionel Tudor) şi “Vis de pace” (Mircea Romcescu), acompaniată de Orchestra Radiotelevizunii Române, dirijată de Sile Dinicu, apoi, ca probă obligatorie, a recitat poezia “Cântaţi România” de Mirela Petriş.

Carmen Anton pe scena Festivalului "Portativul Tinereţii'79" din Giurgiu.
Carmen Anton pe scena Festivalului “Portativul Tinereţii’79” din Giurgiu.

Regulamentul prevedea ca fiecare concurent să pregătească 10 melodii din care juriul să aleagă una sau două pe care concurentul să le interpreze acompaniat la pian de cunoscutul Gerry Podgoreanu. Juriul a ales pentru Carmen Anton piesele “Aici trăim” (Vasile Veselovski), “De-ai tu salcie”(Horia Moculescu). Carmen Anton a câştigat astfel şi etapa II, obţinând 10 pe linie din partea juriului de specialitate.

Pe 19 decembrie 1982 se difuzează la TVR etapa III (finala) a concursului TV “Steaua fără nume”, ce a avut loc la Sala Polivalentă din Brăila şi a fost prezentată de actorul Valentin Plătăreanu.

La această finală au participat Carmen Anton şi regretata interpretă Luminiţa Scordaliu. Carmen Anton s-a prezentat cu piesele “O ţară numită România” (Camelia Dăscălescu), “Vis de pace” (Mircea Romcescu). Apoi, Carmen Anton şi Luminiţa Scordaliu au interpretat în duet piesa “Baladă” (Radu Şerban), lansată de Margareta Pâslaru şi Marina Voica. Impresionaţi de calităţile vocale de excepţie ale interpretelor, juriul de specialitate a acordat Trofeul “Steaua fără nume” atât lui Carmen Anton, cât şi Luminiţei Scordaliu.

Imediat după “Steaua fără nume”, Carmen Anton şi Luminiţa Scordaliu au participat la o serie de 10 concerte intitulate “Se caută o floare, se caută o stea”, desfăşurate la Sala Victoria (174) a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti. Artiştii au fost acompaniaţi de Orchestra Teatrului “Constantin Tănase”, dirijată de Gelu Solomonescu.

În 1979, Carmen Anton cântă la barul “Continental”, din Bucureşti. Acesta a fost începutul unei lungi colaborări cu barurile şi restaurantele de lux din Capitală şi Litoralul românesc.

În perioada 1979-1987, Carmen Anton cântă la unele dintre cele mai renumite restaurante şi baruri din Bucureşti, cum ar fi: “Continental” (1979, în jur de 5-6 luni), “Intercontinental”(1981, a înlocuit-o pe Mihaela Runceanu timp de 2 săptămâni), “Doina” (februarie – iunie 1983), “Berlin” (1984, în jur de 1 an), “Moldova” (1986-1988). De asemenea, vara, cântă pe litoral numai la baruri sau restaurante de mâna întâi cum ar fi barul “Melody” din Mamaia (3 săptămâni, în vara anului 1979) sau barul “Internaţional” din Olimp-Neptun (iunie – septembrie 1983). De asemenea, în vara anului 1982, timp de 3 săptămâni, cântă la barul Hotelului “Dâmboviţa” din Târgovişte.

La Festivalul Lotca de Aur'77: De la stânga la dreapta: Crstina Goran, Mariana Ritz, Mihai Florea, Veronica Cizmaru, Carmen Anton, seful orchestrei festivalului; jos se află Mirela Voiculescu Fugaru, Baciu Dobircă
La Festivalul Lotca de Aur’77: De la stânga la dreapta: Cristina Goran, Mariana Ritz, Mihai Florea, Veronica Cizmaru, Carmen Anton, seful orchestrei festivalului; jos se află Mirela Voiculescu Fugaru, Baciu Dobircă

În perioada 26-30 august 1983, Carmen Anton participă la secţiunea “Interpretare” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia’83, reluat anul acesta după o pauză,  cu piesele “Anotimpul speranţelor” (Ionel Tudor) şi “O ţară numită România” (Camelia Dăscălescu). Carmen Anton a fost  distinsă cu Menţiune. Din juriul secţiunii “Interpretare” au făcut parte (în ordine alfabetică) Corina Chiriac, Sile Dinicu, Arta Florescu, Jolt Kerestely, Laurenţiu Profeta, Marius Ţeicu, Luminiţa Vartolomei.

Tot în 1983, Carmen Anton a lansat piesa “Nici nu, nici da”, care a participat la Secţiunea “Piese lansate în 1983” a Concursul de Muzică Uşoară şi de Dans “Melodii’83” şi a marcat debutul compozitorului Dani Constantin. Piesa va fi inclusă şi pe discul “Melodii’83 – 1 (1984, Electrecord ST-EDE 02367).

Pe 1 octombrie 1983, Carmen Anton s-a căsătorit cu nuzicianul Andrei Juvină, absolvent al Conservatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti şi, din 1980 până în prezent, artist instrumentist la violă în Orchestra Filarmonicii “George Enescu” din Bucureşti. Cei doi au două fete: Alexandra Carmen (n. 04.06.1985) şi Felicia Andreea (n. 13.05.1997).

În 1988, Carmen Anton se retrage din programele restaurantelor si barurilor de lux iar în toamna anului 1989 se retrage definitiv din muzică pentru a se dedica familiei.

Carmen Anton în 1983
Carmen Anton în 1983

Carmen Anton are un Canal Youtube pe care il puteţi vedea aici

Mai jos puteţi citi o listă cu participările solistei Carmen Anton la diferite concursuri si festivaluri naţionale.

PARTICIPĂRI LA FESTIVALURI ŞI CONCURSURI NAŢIONALE

Festivalul-Concurs Interjudeţean de Muzică Uşoară Românească “Portativul Tinereţii” din Ilfov

Ediţia VI (noiembrie 1975)

Participare în concurs

Ediţia VII (27-28 noiembrie 1977)

Premiul II

Ediţia VIII (noiembrie 1979)

Recital

Concursul TV “Steaua fără nume”

Etapa I (09 august 1976, data difuzării la TVR)

Etapa II (18 aprilie 1982, data difuzării la TVR) – concursul a fost reluat după o pauză de câţiva ani

Etapa III (19 decembrie 1982, data difuzării la TVR) – Trofeul “Steaua fără nume” obţinut la egalitate cu interpreta Luminiţa Scordaliu

Festivalului Tinereţii de la Amara (Ialomiţa)

Ediţia IX (5 – 8 august 1976)

Participare în concurs

Ediţia X (1 – 4 septembrie 1977)

Participare în concurs

Ediţia XIII (31 iulie – 3 august 1980)

Participare în concurs

Festivalul Interjudeţean de Muzică Uşoară Românească “Lotca de Aur” – Brăila

Ediţia I – 1977

Participare în concurs

Ediţia II – 1981

Premiul III

Festivalul “Constelaţii Vâlcene” din Râmnicu Vâlcea

Ediţia VI (1978)

Participare în concurs

Festivalul “Toamna Culturală Băcăuană” din Bacău

Ediţia VII (1978)

Premiul I

Ediţia VIII (1979)

Premiul II şi Premiul Întreprinderii “Partizanul” din Bacău

Ediţia IX (1980)

Recital

Concursul Interjudeţean de Interpretare a Muzicii Populare şi Uşoare Româneşti “Steaua litoralului”, Constanţa

Ediţia VIII (26 – 28 mai 1978, Constanţa)

Secţiunea Muzică Uşoară

Premiul Centrului Judeţean de Îndrumare Constanţa

Festivalul de Muzică Uşoară pentru Amatori “Florile Ceahlăului” din Neamţ

Ediţia X (14 – 16 iulie 1978)

Premiul de Popularitate

Premiul Comitetului Judeţului Neamţ pentru Cultură şi Educaţie Socialistă

Festivalul Retorta de Cristal din Oneşti (fostul municipiu Gheorghe Gheorghiu Dej)

Ediţia din 3 – 5 august 1979

Premiul I şi Trofeul Festivalului

Festivalul Naţional “Cântarea României” – Faza pe Ţară

Ediţie defăşurată la Braşov (1979)

Premiul I acordat  Brigăzii de Satiră şi Umor a Regionalei CFR Bucureşti (din care făcea parte Carmen Anton)

Premiul I acordat soliştilor de muzică uşoară de la Ministerul de Interne din care făcea parte Carmen Anton)

Ediţie defăşurată la Deva (1980)

Premiul I pe ţară ca solistă amatoare

Festivalul Interjudeţean de Muzică Uşoară “Mărţişor Dorohoian”, Botoşani

Ediţia

Ediţia VI (28 februarie – 1 martie 1980)

Premiul I

Ediţia VII (28 februarie – 1 martie 1981)

Recital

Concursul “Bucureşti’” pentru tinerii solişti şi al orchestrelor de muzică uşoară

“Bucureşti’80” (30 mai 1980).

Premiul II

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia

Mamaia’83 (26 – 30 august 1983)

Secţiunea Interpretare

Carmen Anton – Menţiune

“Anotimpul speranţelor” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei)

“O ţară numită România” (m: Camelia Dăscălescu; t: Aurel Storin)

Concursul de Muzică Uşoară şi de Dans “Melodiile Anului”

Melodii’83 (6 – 11 martie 1984)

Secţiunea “Piese lansate în 1983”

“Nici nu, nici da” (m: Dani Constantin; t: Nicolae Dumitru) – deşi piesa este lansată de Carmen Anton şi figurează în interpretarea sa pe discul “Melodii’83 – 1 (1984, Electrecord ST-EDE 02367), în cadrul concursului piesa a fost interpretată de Nicu Pop

Festivalul de Muzică Uşoară Românească “Cheia Cetăţii” de la Sibiu

Ediţia 1984

Laureată

Carmen Anton în 1981
Carmen Anton în 1981

 

Autor: Mircea Nicolau

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.