CARMEN RĂDULESCU – O VOCE INCONFUNDABILĂ

În curând, la casa de discuri “Eurostar”, va fi lansat “Cânt pentru voi”, un nou album semnat Carmen Rădulescu.

Aş dori să-i mulţumesc lui Carmen Rădulescu, precum şi doamnei Elena Iacovlev Manole, managera artistei, pentru ajutorul oferit în realizarea acestui material.

Pentru iubitorii muzicii pop/uşoare româneşti, Carmen Rădulescu nu mai are nevoie de nici o prezentare. Ca mai toţi artiştii lansaţi până în 1990, Carmen Rădulescu are locul său binemeritat în muzica pop/uşoară românească.

În anii’80, artista a fost una dintre cele mai de succes tinere interprete, lansând o serie de piese de succes, multe dintre acestea apartinând regretatului compozitor Şerban Georgescu (1952 – 2007).

Pe lângă o voce inconfundabilă (precum majoritatea interpreţilor lansaţi pânâ în 1990), acurateţe în interpretare, auz armonic şi o bună memorie muzicală, Carmen Rădulescu abordează cu uşurinţă diverse genuri precum pop, romanţe, colinde, muzică populară sau de petrecere. Artista are şi un bogat repertoriu internaţional. În plus, interpretează cu uşurinţă piese în diferite limbi străine precum aromână, ebraică, engleză, franceză, greacă, italiană, rusă, spaniolă, turcă.

Ca de obicei, vom începe cu începutul.

Carmen Gabriela Rădulescu Bujor s-a născut pe 29 ianuarie 1964 la Oneşti, în judeţul Bacău.

Părinţii săi, Maria şi Constantin Rădulescu Bujor erau contabili. În tinereţe, mama sa fusese angajată, pentru scurt timp, la Teatrul “Nae Leonard” din Galaţi.

De mică, artista a fost familiarizată cu muzica, în casa părintească ascultându-se muzică populară. Irina Loghin, cunoscuta interpretă de muzică populară, a fost interpreta preferată a micuţei Carmen Rădulescu.

Urcă pentru prima oară pe scenă la numai 3 ani şi jumătate, pe scena Casei de Cultură din Oneşti. Tot atunci, părinţii o înscriu şi la un curs de mandolină. Învaţă foarte repede şi, în doar 4 luni, susţine primele concerte de madolină. Artista a declarat ca învăţarea acestui instrument a ajutat-o mult în dezvoltarea auzului şi a ritmului. Mai târziu, studiază pianul şi chitara.

Urmează cursurile Şcolii Generale nr. 10 din Oneşti, apoi, în perioada 1978-1982, urmează cursurile Liceului de Filologie-Istorie din acelaşi oraş (fostul Liceul Sportiv, unde învăţase şi Nadia Comăneci).

Cantand la mandolina, la Onesti.
Cantand la mandolina, la Onesti.

În 1977, la doar 13 ani, Carmen Rădulescu participă pentru prima oară la un festival de muzică uşoară, mai exact “Să cânte tinereţea” din Focşani, unde este distinsă cu Premiul II. Anul următor, la acelaşi festival, obţine Premiul I.

În perioada 1977-1983, participă cu succes la o serie de festivaluri şi concursuri judeţene de muzică uşoară unde, de cele mai multe ori, este distinsă cu Marele Premiu. Acestea au fost: “Retorta de Cristal” din Oneşti, “Luceferi de metal” din Hunedoara, “Să cânte tinereţea” din Focşani, “Constelaţii Vâlcene” din Râmnicu Vâlcea, “Lotca de Aur” din Brăila, “Toamna culturală băcăuană” din Bacău, “Mărtişor dorohoian” din Dorohoi, “Steaua litoralului” din Constanţa.

În vara anului 1979, când obţine Trofeul Festivalului “Retorta de Cristal” din oraşul natal Oneşti, este remarcată de cunoscutul compozitor Titel Popovici, membru al juriului. Compozitorul îi propune tinerei interprete o colaboare şi, în toamna anului 1979, efectuează primele înregistrări la Radio Iaşi.

În perioada 1979-1984, Titel Popovici i-a încredinţat lui Carmen Rădulescu piesele “Armonii de culori”, “Dragoste târzie”, “O vară în doi”, “Vacanţa de vară” (piesă prezentată în 1984, la concursului TV “ Şlagăre în devenire”), “Vis alb”, “Zboară cântecul meu”

În perioada 1979-1982, în paralel cu liceul, urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Iaşi, la clasa lui Titel Popovici.

În 2012, în cartea biografică “Titel Popovici” scrisă de Octavian Ursulescu, artista şi-a amintit cu nostalgie de această perioadă, povestind cum, în fiecare lună, făcea naveta Oneşti-Iaşi, pentru a urma cursurile Şcolii Populare de Artă.

In 1980, la Onesti, facand partea din delegatia oficiala, care i-a intampinat pe sotii Ceausescu, in timpul unei vizite de lucru.
In 1980, la Onesti, facand partea din delegatia oficiala, care i-a intampinat pe sotii Ceausescu, in timpul unei vizite de lucru.

Carmen Rădulescu a mai înregistrat la Radio Iaşi şi piese semnate de alţi compozitori. Sabin Păutza i-a încrerdinţat piesa “Eram copii”. Colaborează şi cu Virgil Popescu, pe atunci student la Conservatorul din Iaşi. În 1980, acesta i-a încredinţat lui Carmen Rădulescu piesele “Prinde-mă”, “Vale albă” şi “Tandreţe”, cea din urmă pe versuri de Anca Parghel şi interpretată în duet cu interpretul Eugen Tichindeleanu.

De asemenea, artista a participat alături de alţi cunoscuţi artişti şi la o serie de spectacole şi concerte în Iaşi, multe dintre acestea realizate de Titel Popovici, cum ar fi şi “Concertul de muzică uşoară”, desfăşurat la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri“, organizat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea Studioului de Radio Iaşi.

În 1981, participă cu succes la prima etapă a celebrului concurs TV “Steaua fără nume”. Prin intermediul acestui concurs, artista îi cunoaşte pe cunoscuţii realizatori TV Sorin Grigorescu şi Simona Patraulea, precum şi pe Sile Dinicu, celebrul dirijor al Orchestrei de Estradă a Radioteleviziunii Române (pentru cei care nu ştiu, până în 1994, Radio şi Televiziunea Română erau fuzionate). A trecut cu brio şi cea de-a doua etapă a concursului “Steaua fără nume”. Din păcate, concursul a fost întrerupt pentru o perioadă, etapa a III-a nemaiavând loc.

Imediat după participarea la “Steaua fără nume”, Carmen Rădulescu începe să apară la Televiziunea Română. Una dintre primele filmări a fost la piesa “Mi-e sufletul soare”, preluată din repertoriul internaţional.

Anul 1983 a fost cel în care interpreta s-a consacrat definitiv în faţa publicului român.

În vara anului 1983, imediat după ce a câştigat Trofeul Festivalului “Steaua Litoralului” din Constanţa, Carmen Rădulescu este angajată la Teatrul de Revistă “Fantasio” din acelaşi oraş. În acea perioadă, “Fantasio” era unul dintre cele mai celebre teatre de revistă din ţară, din colectivul căruia au făcut parte artişti precum Jean Constantin, Gioni Dimitriu, Ilona Moţica sau Dan Spătaru. Directorul Teatrului “Fantasio” de atunci era cunoscutul compozitor Aurel Manolache, care a început şi o colaborare cu tânăra interpretă.

În august 1983, Carmen Rădulescu are o altă mare reuşită obţinând Premiul II la secţiunea “Interpretare” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia, cel mai mare eveniment muzical din acea perioadă, reluat după o pauză de 7 ani. Artista s-a prezentat cu piesele “Mă rog” (Marcel Dragomir) şi “Cine a iubit cu adevărat” (Henri Mălineanu).

La Mamaia'83.
La Mamaia’83.

În noiembrie 1983, participă la secţiunea “Creaţie” a Festivalului Naţional de Romanţe “Crizantema de Aur” de la Târgovişte, cu piesa “De dragoste” a compozitorului Aurel Manolache.

Începând cu 1983, articole cu şi despre Carmen Rădulescu, apar în reviste şi publicaţii româneşti precum “Contemporanul”, “Dobrogea nouă”, “Femeia”, “Flacăra”, “Informaţia Bucureştiului”, “Litoral”, “Săptămâna Culturală a Capitalei”, “Scânteia Tineretului”, “Tribuna”, etc.

Carmen Rădulescu va juca la “Fantasio” doar în stagiunea 1983-1984, făcând parte din distribuţia spectacolului “Nuntă la Fantasio”, a cărui premieră a avut loc pe 28 octombrie 1983.

Datorită solicitărilor foarte mari pe care le avea la Televiziunea Română şi Radio România, în vara anului 1984, artista îşi dă demisia de la “Fantasio” şi se mută la Bucureşti.

Pentru cei mai tineri trebuie să menţionăm că, până în 1990, în România erau doar două posturi de televiziune (TVR1 şi TVR2, cel din urmă întrerupându-se în 1985), trei posturi de radio (România1, România 2 şi România 3) şi o singură casă de discuri (“Electrecord”).

Cu parintii.
Cu parintii.

În perioada 1984-1986, este angajată la Ansamblul “Doina” al Armatei, alături de care va întreprinde numeroase concerte şi turnee prin ţară.

Aşa cum am relatat mai sus, în iulie 1984, artista participă la cea de-a 15-a ediţie a concursului TV “ Şlagăre în devenire”, care s-a desfăşurat sub genericul “Vară românească”, cu piesa “Vacanţa de vară” (Titel Popovici).

În vara anului 1984, are o colaborare de succes cu Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti, fiind distribuită în celebrul spectacol “Constelaţia Boema”, ce s-a desfăşurat la celebra grădină “Boema” (pe locul actual al corpului Boema al Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”). În cadrul acestui spectacol, a cărui premieră a avut loc pe 23 iulie 1983 şi s-a jucat toată vara cu casa închisă, Carmen Rădulescu evoluează alături de mari artişti precum (în ordine alfabetică) Alexandru Arşinel, Corina Chiriac, Stela Popescu şi Marina Scupra, cea din urmă fiind colegă de generaţie, laureată şi ea la Festivalul Mamaia’83.

1984 este şi anul în care artista debutează discografic pe compilaţia “Melodii de neuitat” apărută la casa discuri “Electrecord”, cu două piese celebre ale muzicii româneşti: Nu mă uita” (Ion Vasilescu) şi “S-a înnoptat în Cişmigiu” (Elly Roman).

Până în 1990, numelei ei va figura pe un număr de 13 compilaţii (discuri colective), lansate de “Electrecord”.

În august 1984, participă din nou la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia, atât la secţiunea “Interpretare”, cât şi la secţiunea “Creaţie” (cu piesa “Senin” de Edmond Deda).

In anii'80, in culise!
In anii’80, in culise!

Tot în vara anului 1984, pe când se afla la Radio România pentru a înregistra o piesă, maestrul Sile Dinicu, îi face cunoştiinţă cu Şerban Georgescu, care lucra ca redactor muzical. La scurt timp, între cei doi se va naşte o frumoasă poveste de dragoste care avea să dureze aproape 4 ani.

Absolvent al Conservatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, redactor (din 1975) şi, ulterior, realizator muzical (din 1989) la Radio România, Şerban Georgescu, îşi va face debutul componistic cu piese interpretate de Carmen Rădulescu.

În aprilie 1985, Şerban Georgescu obţine Premiul Tinereţii cu piesa “Acelaşi vis” (cunoscută şi sub numele de “Speranţă, dă-mi speranţă”), interpretată de Carmen Rădulescu, în cadrul celei de-a 17-a ediţii a popularului concurs TV “Şlagăre în devenire”. Piesa are un succes fenomenal, fiind editată şi pe un disc single, Şerban Georgescu devenind un apreciat compozitor.

Aşa a început colaborarea de mare succes dintre Şerban Georgescu şi Carmen Rădulescu.

Odată cu “Acelaşi vis”, Carmen Rădulescu devine una dintre cele mai de succes interprete, fiind extrem de solicitată pentru filmări la TVR sau înregistrări la Radio România sau “Electrecord”.

Din colaborarea cu Şerban Georgescu s-au născut 14 piese, majoritatea acestora devenind mari succese ale muzicii pop româneşti, cum ar fi (în ordine relativ cronologică): “Acelaşi vis” (1985), “Muzica te cheamă” (1985), “O floare de astă vară” (1985), “Fericirea are ochii tăi” (1986), “Vino, te aştept mereu” (1986), “Nu ştiu” (1986), “O clipă doar” (1987), “Nu-i un vis, e dragostea” (1987), “Întoarce-te” (1987), “Vise uitate” (1987).

Pe lângă “Şlagăre în devenire”, multe dintre aceste piese au participat la importante festivaluri şi concursuri din ţară cum ar fi: Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia’85 (“Drumul spre noi”), Concursul de Muzică de Dans’85 (Menţiune pentru “Muzica te cheamă”), Festivalul “Melodii’85” (“Acelaşi vis” care a primit  Premiul Ansamblului Artistic al UTC şi “O floare de astă vară” ), “Melodii’86” (“Nu ştiu” care a primit distincţia de Laureată) şi “Melodii’87” (“O clipă doar”).

În perioada 1985-1988, Carmen Rădulescu efectuează numeroase turnee prin ţară, reuşind să umple săli de concerte sau sport şi stadioane.

 

În 1985, are prima apariţie discografică solo cu single-ul “Acelaşi vis/Ceasul tinereţii”.

În 1987, îi apare primul album (LP şi Casetă audio), intitulat “Muzica te cheamă”, care a avut un mare succes. Albumul conţine 9 piese (12 pe Caseta Audio) semnate de Şerban Georgescu, Camelia Dăscălescu, Laurenţiu Profeta, precum şi două coveruri (preluări din repertoriul internaţional).

Pe lângă compoziţiile lui Şerban Georgescu, Carmen Rădulescu a mai lansat şi alte piese de succes pe muzica unor compozitori importanţi, cum ar fi (în ordine cronolgică): “Acelaşi dans” (Marcel Dragomir, 1985), “Hai, iubeşte!” (Ion Cristinoiu, 1985), “Da, e tinereţea” (Repertoriul Internaţional, 1986), “Chitara romana” (Repertoriu Internaţional, 1986), “Clipe de iubire” (Camelia Dăscălescu, 1986), “De azi, pe mâine” (Laurenţiu Profeta, 1986), “Nu mai cred în jurăminte” (Jolt Kerestely, 1989), “Dorule, măi dorule” (Corneliu Meraru, 1989), “De-aş uita iubirea ta ” (Viorel Gavrilă, 1989), “Pentru ce nu mă crezi?” (Corneliu Meraru, 1991), “Tu ai noroc” (Viorel Gavrilă, 1991), “Din dragoste, întoarce-te!” (Temistocle Popa, 1993), “Lumina de gând” (Adrian Doxan).

În 1985, întreprinde primul turneu în străinătate. Alături de Ansamblul “Doina” al Armatei, participă la un schimb cultural în Polonia.

În 1987, efectuează un turneu de două luni în Danemarca, alături de formaţia “Electric-Cord”, condusă de Doru Danciu, din care făceau parte Stela Enache şi regretatul Doru Căplescu.

La nici 24 de ani, Carmen Rădulescu se afla în culmea succesului, având aproape 10 ani de la debut. În doar câţiva ani de carieră, artista reuşise să atingă nişte performanţe greu de egalat.

În septembrie 1987, Carmen Rădulescu şi Şerban Georgescu s-au despărţit, întrerupând astfel o frumoasă colaborare. Cu toate acestea, în martie 1988, la Festivalul “Melodii’87”, Carmen Rădulescu a participat cu piesa “O clipă doar”.

Pe 29 iunie 1988, Carmen Rădulescu s-a căsătorit cu pilotul de avion Sorin Oprea, fiul lui Paraschiv Oprea, cunoscutul dirijor al Orchestrei de Muzică Populară Radio şi al Ansambului “Rapsodia Română”. Cei doi se cunoscuseră pe 19 ianuarie 1988, în casa impresarului Constantin Bălteanu (care organiza multe spectacole prin ţară), unde Carmen Rădulescu repeta pentru un spectacol împreună cu soţia acestuia, interpreta de muzică populară Luminiţa Roman. La repetiţie se afla şi maestrul Paraschiv Oprea, care venise însoţit de fiul său, Sorin.

Pe 22 ianuarie 1989, Carmen Rădulescu şi Sorin Oprea devin părinţii unui băiat, Sorin Paraschiv Oprea.

În luna martie 1989, Carmen Rădulescu este menţionată în cartea “Meridianele cântecului” (Editura Muzicală), scrisă de muzicologul Daniela Caraman Fotea. În 2007, este menţionată în cartea “Istoria Crizantemei de Aur” de Teodor Vasiliu (Editura Artpress, Târgovişte). În 2013 este menţionată în cartea “Titel Popovici” (Editura Biblioteca Bucureştilor) scrisă de Octavian Ursulescu, unde a şi scris câteva rânduri de amintiri despre regretatul muzician.

În septembrie 1989, participă din nou la secţiunea “Creaţie” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia, cu piesa “Dorule, măi dorule” (Corneliu Meraru), care este premiată şi devine un succes.

În anul 1989, Carmen Rădulescu mai lansează alte două piese de succes: “Nu mai cred în jurăminte” (Jolt Kerestely) şi “De-aş uita iubirea ta ” (Viorel Gavrilă).

În noiembrie 1989, participă la Secţiunea “Romanţe în primă audiţie” a Festivalului Naţional de Romanţe “Crizantema de Aur” de la Târgovişte, cu piesa “Anii trec, anii vin”, compusă de socrul său, Paraschiv Oprea. Piesa se bucură de succes iar Carmen Rădulescu va reveni cu recitaluri pe scena acestui festival în 1995, 1997 şi 2015.

Pe 17 decembrie 1989, Carmen Rădulescu participă la ultimele trei spectacole ce s-au desfăşurat la  Sala Polivalentă din Bucureşti, înainte de căderea regimului Ceauşescu. Aceste trei spectacole, care au avut loc orele 11, 15 şi 19, au fost organizate de  Ansamblul “Rapsodia Română”. Protagoniştii spectacolului au fost (în ordine alfabetică): Alexandru Arşinel, Alexandra Canareica, Anda Călugăreanu, Mircea Baniciu, Radu Gheorghe, Florian Pittiş, Stela Popescu, Carmen Rădulescu, Formaţia Roşu şi Negru, Victor Socaciu, Aura Urziceanu, Valentin Uritescu, Mircea Vintilă.

Începând cu 1990, timp de aproape 10 ani, Carmen Rădulescu apare mai rar în peisajul muzical românesc. Motivul principal a fost creşterea fiului ei, Sorin care, în momentul realizării acestui articol, are 28 de ani şi, ca şi tatăl său, a terminat Şcoala de Aviaţie şi este pilot de avion.

În primul trimestru al anului 1991, artistă participă la două ediţii ale concursului TV “O melodie dintr-o sută” cu “Pentru ce nu mă crezi?” (Corneliu Meraru) şi “Tu ai noroc(Viorel Gavrilă), ambele devenind piese de succes.

După 1990, articole cu şi despre Carmen Rădulecu apar în publicaţii precum “Actualitatea muzicală”, “Ecran Magazin”, “Formula AS”, “Libertatea”, etc.

În anii’90, artista a colaborat frecvent cu socrul său, Paraschiv Oprea şi cu orchestra acestuia. Alături de maestrul Oprea, a realizat în 1993 un album de colinde (“Sus la poarta raiului”) iar în 1996 unul de romanţe (“Romanţe şi melodii de neuitat”, alături de interpretul Sorin Georgescu). În anul 2003, va fi prezentă cu trei piese şi pe albumul “Paraschiv Oprea şi invitaţii săi”, apărut la Casa Radio.

În 1991 şi 1994, efectuează turnee în Republica Moldova, alături de orchestra condusă de Paraschiv Oprea.

În perioada decembrie 1991 – ianuarie 1992, efectuează un turneu în Israel, alături de Nicu Constantin, Florin Georgescu, Camelia Mitoşeru, Paraschiv Oprea, Cristian Popescu, Romica Puceanu

În septembrie 1993, la casa de discuri Eurostar”, Carmen Rădulescu lansează un nou album (apărut în format LP şi Casetă Audio), intitulat “Lumina din gând”. Albumul, care a avut lansări la Bucureşti şi Braşov, conţine 15 piese semnate de Eugen Bertea, Adrian Doxan, Viorel Gavrilă, Jolt Kerestely, Cornel Meraru, Temistocle Popa, Laurenţiu Profeta, Magdalena Tara. Dintre piesele noi de pe acest album, cele mai populare au fost “Din dragoste, întoarce-te” (Temistocle Popa) şi “Lumina de gând” (Adrian Doxan).

În 1996, începe o frumoasă colaborare cu Cristian Faur. Acesta i-a încredinţat mai multe piese precum “Chiar dacă tu”, “Dacă pleci”, “Gelozia”, “Niciodată” (în colaborare cu Sorin Oprea) sau “Toată iubirea ta”, cea din urmă fiind prezentată la secţiunea “Creaţie” a ultimei ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia, în august 2012.

În 1999, după 11 ani de căsnicie, Carmen Rădulescu şi Sorin Oprea se despart. Acesta a fost momentul în care artista îşi reia activitatea de interpretă, efectuând din nou concerte şi turnee atât în ţară, cât şi în străinătate.

În perioada 2000-2004, este angajată ca solistă vocală la Secţia de Estradă a Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne.

Pe 29 noiembrie 2002, ca angajat al instituţiei menţionate mai sus, Carmen Rădulescu primeşte din partea Preşedinţiei României, Medalia “Virtutea Militară” în clasa a III-a, “pentru servicii aduse în conceperea şi organizarea apărării ordinii publice, cu ocazia Zilei Naţionale a României”.

În anii 2000, artista reia turneele în străinătate. Până în prezent, a susţinut spectacole în Belgia (2009), Germania (2003, 2005, 2009, 2014, 2016), Israel (2011, 2013, Revelion 2016/2017), SUA (Revelion 2003/2004, 2004, 2005, Revelion 2010/2011, Revelion 2015/2016), Spania şi Italia (2015).

Carmen Rădulescu colaborează şi cu Gabriel Dorobanţu. Artista a înregistrat background-ul vocal pentru piese de pe albumele “Autograf” (2001), “O picătură de amor” (2005). Pe albumul “Izvorul iubirii” (2008), Gabriel Dorobanţu a realizat şi un duet cu Carmen Rădulescu, la piesa “Adio, amore mio!”.

În 2005, Carmen Rădulescu şi Florin Mariş, lansează albumul “Suflet de român”, apărut la casa de discuri Zoom Studio din Râmnicu Vâlcea. Toate piesele de pe acest album, care este dedicat românilor din diaspora, sunt semnate de Cristian Faur şi Florin Mariş. Pe acest album a participat şi Mirabela Dauer.

La sfârşitul lunii septembrie 2010, Carmen Rădulescu lansează, la Casa de Discuri Ovo Music, albumul “Poate”, ce cuprinde 5 piese preluate din repertoriul internaţional, o piesă semnată de Ovidiu Komornyik, precum şi patru remix-uri ale unor succese din anii’80, compuse de Şerban Georgescu. Albumul a avut lansări la Esplanada Cora Pantelimon (29 septembrie 2010) şi la Galeria Comercială Carrefour Orhideea (30 septembrie 2010). Şase texte de pe acest album aparţin Elenei Iacovlev Manole, managera şi buna prietenă a artistei.

Carmen Rădulescu a participat la toate cele trei Gale Ovo Music (2011, 2012, 2013), fiind distinsă la fiecare dintre acestea, cu Trofeul Ovo Music.

În decembrie 2013, începe o colaborare cu populara trupă de muzică aromână Ianina (fosta Armâname), formată din Lolli Karaiola şi Mihai Scindu. Cu Armâname, artista a înregistrat, la studioul L.K. Sound Recorder Constanţa, câteva piese în aromână (“Angâtan”, “Piturnichi dit paduri”, “Trandafil io pi chiept s’ti ved”, etc.).

Pe 29 iunie 2016, în cadrul Galei  “6TV – Televiziunea sufletului tău”, Carmen Rădulescu este una dintre personalităţile distinse cu Trofeul 6TV.

Printre ultimile înregistrări ale artistei, amintim: “Colinde, Colinde” (Mihai Vanica, 2016), “La mulţi ani!” (Jolt Kerestely, 2016), “Ninge liniştit” (Octavian Dumitrescu, 2016), “Nu ştiu nici eu cum s-a întâmplat” (2016, Octavian Dumitrescu), “Rătăciţi sub lună plină” (Marius Cristi Popa, 2017).

Vom încheia acest articol cu nişte frumoase rânduri scrise de Marian Stere, de la Radio România Internaţional, care apar şi broşura albumului “Cânt pentru voi”.

“Există câţiva oameni care fac parte din peisajul vieţii mele, care parcă se află acolo de când lumea…Nu îmi amintesc, în ruptul capului, când ne-am cunoscut personal. Pentru că eu sunt cel care i-a “cunoscut” înainte. Pentru că muzica lor mi-a însoţit viaţa în cele mai frumoase momente ale sale.

Aşa s-a întâmplat şi cu prietena mea Carmen Rădulescu. Primele sale discuri, un single din anul 1985 “Dă-mi speranţa” (piesă pe care o veţi asculta pe acest disc: “Acelaşi vis”), apoi albumul din 1987 “Muzica de cheamă” au avut un succes extraordinar. De altfel, în acea perioadă, muzica uşoară era la loc de mare cinste în sufletul românilor. Intoxicaţi de cântecele dedicate Ceuşeştilor, noi, românii, eram dornici să ascultăm piese frumoase, melodioase, cu mesaj care să ne ajungă la inimă. Şlagărele care îi erau, în special de regretatul Şerban Georgescu, erau reţeta sigură de a trece peste obstacolele impuse de regimul comunist care nu accepta prea multă frumuseţe…

Carmen nu a avut niciodată nevoie de apariţii şocante, de natură sexy (era, oricum, imposibil), nici după 1989, pentru a se topi în creuzetul sufletesc al ascultătorilor săi. Carmen este totuna cu însuşi Cântecul. Ei îi PLACE să cânte. Nu cred că ea ar putea exista în afara artei cântului, este muzicală şi foarte armonică. Are o uşurinţă fantastică de a cânta în terţe şi cvinte, partituri pe care le ascultă chiar şi pentru prima dată. Pe lângă TALENTUL cu care Dumnezeu a înzestrat-o, ea este binecuvântată şi cu multă frumuseţe. Dacă în liceu, eu şi colegii mei băieiţi ne făcuserăm un model de perfecţiune feminină, peste timp s-a dovedid că…am avut dreptate! De ce? Uitaţi-vă la ea, ascultaţi-i cântecele în care îşi pune bătăile inimii:

Carmen Rădulescu este fata peste care TIMPUL refuză să treacă…

Cât despre piesa“Nu ştiu”, nu ştiu câte superlative să adaug”

Mai jos puteţi citi discografia, repertoriul şi participările lui Carmen Rădulescu la diferite festivaluri şi concursuri naţionale.

PARTICIPĂRI FESTIVALURI ŞI CONCURSURI NAŢIONALE

FESTIVALUL-CONCURS  DE MUZICĂ UŞOARĂ “SĂ CÂNTE TINEREŢEA”, FOCŞANI

Ediţia 1977

Premiul II

Ediţia 1978

Trofeul Festivalului

FESTIVALUL CONCURS “RETORTA DE CRISTAL”, ONEŞTI

Ediţia XI (iulie 1978)

Premiul III

Ediţia XII (1979)

Trofeul Festivalului

FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN “LUCEFERI DE METAL”, HUNEDOARA

Ediţia 1978

Premiul II

FESTIVALUL “CONSTELAŢII VÂLCENE” DIN RÂMNICU VÂLCEA

Ediţia VI (1978)

Trofeul Festivalului

FESTIVALUL CONCURS “TOAMNA CULTURALĂ BĂCĂUANĂ”, BACĂU

Ediţia VIII (1979)

Premiul I

Ediţia XI (1982)

Premiul II

FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ ROMÂNEASCĂ “LOTCA DE AUR ”, BRĂILA

Ediţia II (1981)

Premiul I

CONCURSUL TV “STEAUA FĂRĂ NUME”

Etapa I (03.12.1981)

Etapa II (29.01.1984)

FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ “MĂRŢIŞOR DOROHOIAN”, BOTOŞANI

Ediţia VIII (27 februarie – 01 martie 1982)

Premiul I şi Trofeul

CONCURSUL INTERJUDEŢEAN DE INTERPRETARE A MUZICII POPULARE ŞI UŞOARE ROMÂNEŞTI “STEAUA LITORALULUI”, CONSTANŢA

Ediţia XIII (27 – 29 mai 1983)

Trofeul “Steaua Litoralului” – Secţiunea Muzică Uşoară

FESTIVALUL NAŢIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ DE LA MAMAIA (1963-2012)

Mamaia’83 (26 – 30 august 1983)

Premii secţiunea Interpretare: Carmen Rădulescu – Premiul II

“Mă rog” (m: Marcel Dragomir; t: Mihai Beniuc)

“Cine a iubit cu adevărat” (m & t: Henri Mălineanu)

Mamaia’84 (30 august – 02 septembrie 1984)

Secţiunea “Creaţie”

“Senin” (m: Edmond Deda; t: Aurel Storin)

Secţiunea “Interpretare”: Carmen Rădulescu

“Eu cred în dragoste” (m: Cornel Fugaru; t: Eugen Rotaru)

“Farmecul lunii” (m: Edmond Deda; t: Panait Cerna) – primă audiţie

Mamaia’85 (29 august – 01 septembrie 1985)

Secţiunea “Creaţie”:

“Drumul spre noi” (m: Şerban Georgescu; t: Dan Verona)

Mamaia‘89 (30 august – 03 septembrie 1989)

Secţiunea “Creaţie”

“Dorule, măi dorule” (m: Corneliu Meraru; t: Dan V. Dumitriu) – Laureată

Mamaia 2012 (23 – 26 august 2012)

Secţiunea “Creaţie”

“Toată iubirea ta” (m & t: Cristian Faur)

FESTIVALUL NAŢIONAL DE ROMANŢE “CRIZANTEMA DE AUR” (TÂRGOVIŞTE)

Ediţia 16  (08 – 13 noiembrie 1983)

Secţiunea Creaţie

“De dragoste” (m: Aurel Manolache; t: Saşa Georgescu)

Ediţia 22  (09 – 12 noiembrie 1989)

Secţiunea Romanţe în primă audiţie

“Anii trec, anii vin” (m: Paraschiv Oprea; t: Aurel Felea)

Ediţia 28 (19 – 22 octombrie 1995)

Recital

Ediţia 30 (21 – 25 octombrie 1997)

Recital

Ediţia 48 (22 – 24 octombrie 2015)

Recital

FESTIVALUL MELODIILE ANULUI (1979-1987)

Melodii’85 (13 – 16 februarie 1986)

Secţiunea “Din melodiile anului 1985”

“Acelaşi vis/Speranţă dă-mi speranţă” (m: Şerban Georgescu; t: Dan Verona) – Premiul Ansamblului Artistic al UTC

“O floare de astă vară” (m: Saşa Georgescu; t: Dan Verona)

Melodii’86 (30 ianuarie – 01 februarie 1987)

“Nu ştiu” (m: Şerban Georgescu; t: George Ţărnea) – Laureată

“Deschideţi poarta soarelui” (m: Anton Şuteu; t: Dan V. Dumitriu) – În afara concursului. Interpreţi: Adrian Daminescu, Mirabela Dauer, Marina Florea, Ioan Luchian Mihalea, Carmen Mureşan, Mihaela Oancea, Carmen Rădulescu, Mihaela Runceanu

Melodii’87 (11 – 13 martie 1988)

“O clipă doar” (m: Şerban Georgescu; t: George Ţărnea)

CONCURSUL DE MUZICĂ DE DANS PENTRU TINERET DE LA COSTINEŞTI

Ediţia I (30 – 31 octombrie 1985) – prima ediţie a avut loc la Bucureşti

“Muzica te cheamă” (m: Şerban Georgescu; t: Dan Verona) – Menţiune

CONCURSUL TV “ŞLAGĂRE ÎN DEVENIRE”

Ediţie 15 (21 iulie 1984) – “Vară românească”

“Vacanţa de vară” (m: Titel Popovici; t: Angela Georgică)

Ediţia 17 (aprilie 1985, difuzată la TVR pe 4 mai 1985)

“Acelaşi vis/Speranţă dă-mi speranţă” (m: Şerban Georgescu; t: Dan Verona) – Premiul Tinereţii

Ediţia 20 (10 noiembrie 1986, difuzată la TVR pe 13 decembrie 1986)

Întoarce-te (m: Şerban Georgescu; t: George Ţărnea) – Premiul Tinereţii

FESTIVALUL TINEREŢII DE LA AMARA (IALOMIŢA)

Ediţia 19 (31 iulie – 03 august 1986)

Recital

Ediţia 20 (29 iulie – 02 august 1987)

Recital

Ediţia 23 (02 – 05 august 1990)

Recital

Ediţia 27 (12 – 14 august 1994)

Recital

CONCURSUL TV “O MELODIE DINTR-O SUTĂ”

Ediţia I (13.01.1991)

“Pentru ce nu mă crezi” (m: Corneliu Meraru; t: Romeo Iorgulescu)

Ediţia II (10.02.1991)

“Tu ai noroc” (m: Viorel Gavrilă; t: Eugen Rotaru)

FESTIVALUL MANGALIA

Ediţia I (11 – 15 august 2010)

Recital

GALA OVO MUSIC

Ediţia I (30 noiembrie 2011)

Microrecital

Trofeul “Ovo Music”

Ediţia II (18 noiembrie 2012)

Microrecital

Trofeul “Ovo Music”

Ediţia III (28 noiembrie 2013)

Microrecital

Trofeul “Ovo Music”

DISCOGRAFIE SOLO

Carmen Rădulescu (1985, Electrecord 45-EDC 10788) – Single

 1. Speranţă, dă-mi speranţă/Acelaşi vis (Şerban Georgescu/Dan Verona)
 2. Ceasul tinereţii (Dan Beizadea/Aurel Storin)

Muzica te cheamă (1987, Electrecord ST-EDE 03300 – LP, STC 00499 – Caseta Audio)

 1. Muzica te cheamă (Şerban Georgescu/Dan Verona)
 2. Vise uitate (Şerban Georgescu/Dan Verona)
 3. De azi, pe mâine (Laurenţiu Profeta/Roxana Popescu)
 4. Chitara romană (Repertoriu Internaţional/Roxana Popescu)
 5. Nu ştiu (Şerban Georgescu/George Ţărnea)
 6. O floare de astă vară (Şerban Georgescu/Dan Verona)
 7. Întoarce-te (Şerban Georgescu/George Ţărnea)
 8. Da, e tinereţea (Repertoriul Internaţional/Adina Chivulescu)
 9. Clipe de iubire (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Bonus casetă audio

 1. Speranţă, dă-mi speranţă/Acelaşi vis (Şerban Georgescu/Nicolae Dumitru)
 2. Fericirea are ochii tăi (Şerban Georgescu/Dan Verona)
 3. O clipă doar (Şerban Georgescu/George Ţărnea)

Lumina din gând (1993, Eurostar CDS CS 0134 – LP, CDS-CS 00102 – Caseta Audio)

 1. Lumina de gând (Adrian Doxan/C. Antonescu)
 2. De-aş uita iubirea ta (Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru)
 3. De ziua ta (Magdalena Tara)
 4. Din dragoste, întoarce-te (Temistocle Popa/Flavia Buref)
 5. Nu mai cred în jurăminte (Jolt Kerestely/Ioan Ruş)
 6. Tu ai noroc (Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru)
 7. Dorule, măi dorule (Cornel Meraru/Dan V. Dumitriu)
 8. Tăcutele iubiri (Jolt Kerestely/Ovidiu Dumitru)
 9. Eu te alung, tu mă chemi (Cornel Meraru/Aurel Storin)
 10. Poveste de primăvară (Temistocle Popa)

Bonus casetă audio

 1. Clipe de linişte (Jolt Kerestely/Dan V. Dumitriu)
 2. De azi, pe mâine (Laurenţiu Profeta/Roxana Popescu)
 3. Eşti numai una pe Pământ (Eugen Bertea/Corina Brăneanu)
 4. Iubire de vacanţă (Temistocle Popa/Flavia Buref)
 5. Nu vreau să suferi (Eugen Bertea/Corina Brăneanu)

Sus la Poarta Raiului (1993, Vivo VR-009) – Casetă Audio

Solistă: Carmen Rădulescu, împreună cu Corul “Gaudeamus” al Academiei de Muzică din Bucureşti

Dirijor: Profesor Universitar Doctor Gheorghe Oprea

Conducerea muzicală: Paraschiv Oprea

 1. Sus la poarta Raiului (m: Emil Monita)
 2. Domnuleţ şi Domn din cer (m: G. Cucu)
 3. Steaua sus răsare
 4. O, ce veste minunată
 5. Astăzi s-a născut Hristos
 6. Trei păstori
 7. La Vifleem, colo-n sus
 8. În oraşul Vifleem
 9. Colo-n sus
 10. Doamne, a tale cuvinte
 11. Praznic luminos
 12. Nouă azi ne-a răsărit
 13. Pluguşorul
 14. Linu-i lin
 15. Florile dalbe
 16. Trei crai
 17. Mare minune se-arată
 18. Veniţi astăzi, credincioşi
 19. Ia, sculaţi voi, gazde mari
 20. Rugăciune (I.D. Chirescu/Mihai Eminescu) – recită copilul Sorin Paraschiv Oprea

Carmen Rădulescu şi Florin Georgescu – Romanţe şi melodii de neuitat (1996, S.C. Euros SRL) – Casetă Audio

Arganjamente muzicale şi conducerea muzicală: Paraschiv Oprea

Faţa A

 1. Melodii de neuitat
 2. Cântă-mi lăutare
 3. Inimă nu fii de piatră (Edmond Deda/Harry Negrin)
 4. Medalion de romanţe şi melodii populare

Suflet de român (2005, Zoom Studio ZSCD 0370) – CD

Împreună cu Florin Mariş şi Mirabela Dauer

 1. Suflet de român/A Romanian’s Soul (Cristian Faur) – cu Florin Mariş
 2. Dulce casă/Sweet Home (Cristian Faur) – cu Mirabela Dauer şi Florin Mariş
 3. Pentru tine/For You (Cristian Faur) – cu Florin Mariş
 4. Plânge soarele şi luna/ The Sun and Moon Are Crying (Cristian Faur) – cu Florin Mariş
 5. Frate, frăţioare/My Dear Brothers (Cristian Faur) – cu Florin Mariş
 6. Lacrimi amare (Florin Mariş) – cu Florin Mariş
 7. Sharaiman/Sharaiman (Prelucrare folclorică) – cu Florin Mariş
 8. Cu ce ţi-am greşit?/What Have I Done Wrong to You? (Florin Mariş) – cu Florin Mariş
 9. Rele sau bune/Bad or Good (Cristian Faur) – cu Florin Mariş

Poate (2010, Ovo Music 0050) – CD

 1. Întoarce-te (Şerban Georgescu/George Ţărnea) – remix
 2. Dă-mi iubirea ta (David Moreno/Elena Manole-Iacovlev)
 3. Când iubirea moare (Alejandro Vezzani/Elena Manole-Iacovlev)
 4. O floare de astă vară (Şerban Georgescu/Dan Verona) – remix
 5. Vise uitate (Şerban Georgescu/Dan Verona) – remix
 6. Zbor de fericire (Roberto Livi & Sarmiento/Elena Manole-Iacovlev)
 7. Poate (Roberto Livi & Rudy Perez/Elena Manole-Iacovlev)
 8. Păstrează-mi inima (Ovidiu Komornyik/Elena Manole-Iacovlev)
 9. Nu ştiu (Şerban Georgescu/George Ţărnea) – remix
 10. Fără tine (Dulce Pontes/Elena Manole-Iacovlev)

Cânt pentru voi (2017, Eurostar E946) – CD

 1. Chiar dacă tu (Cristian Faur)
 2. Zbor de fericire (Roberto Livi & Sarmiento/Elena Manole-Iacovlev)
 3. Când iubirea moare (Alejandro Vezzani/Elena Manole-Iacovlev)
 4. Dă-mi iubirea ta (David Moreno/Elena Manole-Iacovlev)
 5. Da, e tinereţea (Repertoriul Internaţional/Adina Chivulescu)
 6. Muzica te cheamă (Şerban Georgescu/Dan Verona)
 7. Poate (Roberto Livi & Rudy Perez/Elena Manole-Iacovlev)
 8. O floare de astă vară (Şerban Georgescu/Dan Verona)
 9. De-aş uita iubirea ta (Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru)
 10. Tu ai noroc (Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru)
 11. Nu mai cred în jurăminte (Jolt Kerestely/Ioan Ruş)
 12. Vise uitate (Şerban Georgescu/Dan Verona)
 13. Nu ştiu (Şerban Georgescu/George Ţărnea)
 14. Dacă pleci (Cristian Faur)
 15. Acelaşi vis (Şerban Georgescu/Nicolae Dumitru)
 16. Întoarce-te (Şerban Georgescu/George Ţărnea)
 17. Nu ştiu nici eu cum s-a întâmplat (Octavian Dumitrescu)
 18. Doar cu o floare (Repertoriu Internaţional/Elena Manole-Iacovlev)
 19. La mulţi ani! (Jolt Kerestely/Marian Stere)

DISCOGRAFIE COLECTIVĂ

Melodii de neuitat I (1984, Electrecord ST- EDE 02434/02435) – 2 LP

A6. Nu mă uita (Ion Vasilescu/Nicolae Vlădoianu şi Nicuşor Constantinescu)

D6. S-a înnoptat în Cişmigiu (Elly Roman/Aurel Felea)

Mamaia’84 (3) (1984, Electrecord ST-EDE 02633) – LP

 1. Senin (Edmond Deda/Aurel Storin)

O seară la discotecă (3) (1985, Electrecord ST EDE 02714) – LP

 1. Hai, iubeşte! (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)

Mamaia’85 (2) (1985, Electrecord ST EDE 02770) – LP

 1. Drumul spre noi (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Melodii’85 (1) (1986, Electrecord ST-EDE 02851) – LP

 1. O floare de astă vară (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Melodii’85 (2) (1986, Electrecord ST-EDE 02852) – LP

 1. Speranţă, dă-mi speranţă/Acelaşi vis (Şerban Georgescu/Nicolae Dumitru)

Melodii’85 – Melodii de dans 2 (1986, Electrecord ST-EDE 02943) – LP

 1. Fericirea are ochii tăi (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Şlagăre, şlagăre (1986, Electrecord ST EDE 02999) – LP

 1. Cântaţi cu noi (Anton Suteu/Dan Verona) – Grup solistic

Melodii’86 (2) (1986, Electrecord ST EDE 03073) – LP

 1. Nu ştiu (Şerban Georgescu/George Ţărnea)

Melodii’86 (4) (1987, Electrecord ST EDE 03075) – LP

 1. Deschideţi poarta soarelui (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu) – Grup solistic

Şlagăre, şlagăre (1988, Electrecord ST EDE 03299) – LP

 1. Deschideţi poarta soarelui (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu) – Grup solistic

Melodii’87 (1) (1988, Electrecord ST EDE 03291) – LP

 1. O clipă doar (Şerban Georgescu/George Ţărnea)

Mamaia’89 (3) Creaţie (1989, Electrecord ST EDE 03623) – LP

 1. Dorule, măi dorule (Corneliu Meraru/Dan V. Dumitriu)

Virgil Popescu şi invitaţii săi – Acel care-a pierdut eşti tu! (1993, Eurostar CDS 0010) – Casetă Audio
16. Vale albă (Virgil Popescu/Sergiu Tudose)

Gabriel Dorobanţu – Autograf (2001, Electrecord  EDC 446, STC 001434) – CD şi Casetă Audio

11. O mie şi una…de nopţi (Igor Mazurov/Viorela Filip & Georgette Voinovan) – background vocal: Carmen Rădulescu şi Marina Scupra

“…Frumoasele mele lalele” – Melodii de Temistocle Popa (2001, Electrecord, EDC 454) – CD şi Casetă Audio

16. Din dragoste, întoarce-te! (Temistocle Popa/Flavia Buref)

Paraschiv Oprea şi invitaţii săi (2003, Casa Radio ADD 093) – CD

 1. Anii vin, anii trec (Paraschiv Oprea/Aurel Felea)

22. Potpuriu

24. Ia mai toarnă-un păhărel (Henri Mălineanu/Aurel Felea)

124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru ‎– The Best Romanian Pop Music vol.1 (2004, Muzica 2001 020 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD 

18. Tu ai noroc (Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru)

124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru ‎– The Best Romanian Pop Music vol.3 (2004, Muzica 2001 020 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD 

 1. Hai, iubeşte! (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)

124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru ‎– The Best Romanian Pop Music vol.4 (2004, Muzica 2001 020 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD 

 1. De-aş uita iubirea ta (Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru)

The Best Romanian Collection  (2005, C.D.S. Music NC 005) – 10 CD

CD Şerban Georgescu

 1. Vise uitate (Şerban Georgescu/Dan Verona)
 2. Speranţă, dă-mi speranţă (Şerban Georgescu/Nicolae Dumtiru)
 3. Întoarce-te (Şerban Georgescu/George Ţărnea)
 4. Muzica te cheamă (Şerban Georgescu/Dan Verona)
 5. Nu ştiu (Şerban Georgescu/George Ţărnea)
 6. O floare de astă vară (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Gabriel Dorobanţu – O picătură de amor (2005, Electrecord EDC 672) – CD

Background vocal: Carmen Rădulescu

Muzică: Roberto Carlos (01-04, 06-12), Charlie Chaplin (05)

Versuri originale: Erasmos Carlos

Versuri în limba română: Viorela Filip

 1. O dragoste veche
 2. N-aş fi vrut să pleci
 3. Mă vrei…nu mă vrei
 4. Doar o scrisoare
 5. Prea devreme
 6. Eşti o minune
 7. Marea Albastră
 8. Demon sau înger
 9. Acasă
 10. Amor antigo (în limba portugheză)
 11. Mă vrei…nu mă vrei – negativ
 12. O dragoste veche – negativ

Gabriel Dorobanţu – Izvorul iubirii (2008, Ovo Music 0023) – CD

 1. Adio, amore mio! (N. Kalogjere/Cristian Faur) – în duet cu Gabriel Dorobanţu

Anotimpul şlagărelor 2 (2008, MediaPro Music 0089)CD

 1. Nu ştiu (Şerban Georgescu/George Ţărnea)

Anotimpul şlagărelor 4 (2009, MediaPro Music 0070)CD

 1. O floare de astă vară (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Cântecele noastre toate vol.3 (2010, Intercont Music/Electrecord IMCD 1359) – CD

 1. Întoarce-te (Şerban Georgescu/George Ţărnea)

Discoteca – Galaxia Rompop Anii’80 (2015, Roton/Electrecord 5291-2) – CD 

 1. Nu ştiu (Şerban Georgescu/George Ţărnea)

Ediţie aniversară Pepsi / 1986-1995 (2016, Roton PS 5437-2) – CD

 1. Nu ştiu (Şerban Georgescu/George Ţărnea)

Best of Mihai Vanica Dragă mamă… (2016, Eurostar E 925) – CD

 1. Te rog (Mihai Vanica/Romeo Vanica)

Marian Stere şi invitaţii săi – Surprize de Crăciun (2016, Eurostar E 932) – CD

 1. La mulţi ani! (Jolt Kerestely/Marian Stere)
 2. Colinde, Colinde (Mihai Vanica/Mihai Eminescu)

PIESE ÎNREGISTRATE LA RADIO, ELECTRECORD ŞI ALTE CASE DE DISCURI (selectiv)

Acelaşi dans (Marcel Dragomir/Harry Negrin)

Adio, amore mio! (N. Kalogjere/Cristian Faur) – în duet cu Gabriel Dorobanţu

Amelia (Cornel Vântu/N. Dumitru)

Anii vin, anii trec (Paraschiv Oprea/Aurel Felea)

Armonii de culori (Titel Popovici)

Aş vrea doar iubirea ta  (Sorin Oprea/Cristian Faur)

Aş vrea să ştiu (Cristian Faur)

Când iubirea moare (Alejandro Vezzani/Elena Manole-Iacovlev)

Cântaţi cu noi (Anton Suteu/Dan Verona) – Grup solistic

Ce mult aş vrea (Corneliu Meraru/Dan V. Dumitriu)

Ceasul tinereţii (Dan Beizadea/Aurel Storin)

Clipe de iubire (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Clipe de linişte (Jolt Kerestely/Dan V. Dumitriu)

Chiar dacă tu (Cristian Faur)

Chitara romana (Repertoriu Internaţional)

Colinde, Colinde (Mihai Vanica/Mihai Eminescu)

Da, e tinereţea (Repertoriu Internaţional/Adina Chivulescu)

Dacă pleci (Cristian Faur, Sorin Oprea)

Dă-mi iubirea ta (David Moreno/Elena Manole-Iacovlev)

De azi, pe mâine (Laurenţiu Profeta/Roxana Popescu)

De ziua ta (Magdalena Tara)

De-aş uita iubirea ta (Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru)

Deschideţi poarta soarelui (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu) – Grup solistic

Din dragoste, întoarce-te! (Temistocle Popa/Flavia Buref)

Dorule, măi dorule (Cornel Meraru/Dan V. Dumitriu)

Dragoste de-o viaţă (Dan Beizadea/Aurel Storin)

Dragoste târzie (Titel Popovici)

Drumul spre noi (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Eşti numai una pe Pământ (Eugen Bertea/Corina Brăneanu)

Eu te alung, tu mă chemi (Cornel Meraru/Aurel Storin)

Fără tine (Dulce Pontes/Elena Manole-Iacovlev)

Fericirea are ochii tăi (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Flori de primăvară (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Gelozia (Cristian Faur)

Hai, iubeşte! (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)

I-au spus “trompetistul” (Laurenţiu Profeta/Roxana Popescu)

Ia mai toarnă-un păhărel (Henri Mălineanu/Aurel Felea)

Iar te cheamă Marea Neagră (Bujor Miscuţia)

Inima-i un telefon (Ion Vasilescu/Aurel Felea)

Iubire de vacanţă (Temistocle Popa/Flavia Buref)

Întoarce-te (Şerban Georgescu/George Ţărnea)

Întoarce-te (Şerban Georgescu/George Ţărnea) – remix

Învaţă, doar tânăr eşti (Bujor Miscuţia/G. Oprea)

La mulţi ani! (Jolt Kerestely/Marian Stere)

Lumina de gând (Adrian Doxan/C. Antonescu)

Mesagerii dragostei (Liviu Mitrică/Aristide Mircea)

Muzica te cheamă (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Niciodată (Sorin Oprea/Cristian Faur)

Ninge liniştit (Octavian Dumitrescu/Viorela Filip)

Nu-i un vis, e dragostea (Şerban Georgescu/Adina Chivulescu)

Nu mai cred în jurăminte (Jolt Kerestely/Ioan Ruş)

Nu ştiu nici eu cum s-a întâmplat (Octavian Dumitrescu)

Nu mă uita (Ion Vasilescu/Nicolae Vlădoianu şi Nicuşor Constantinescu)

Nu ştiu (Şerban Georgescu/George Ţărnea)

Nu ştiu (Şerban Georgescu/George Ţărnea) – remix

Nu vreau să suferi (Eugen Bertea/Corina Brăneanu)

Nu-ţi cer decât dragostea (Cristian Faur)

O clipă doar (Şerban Georgescu/George Ţărnea)

O floare de astă vară (Şerban Georgescu/Dan Verona)

O floare de astă vară (Şerban Georgescu/Dan Verona) – remix

O lume fără nori (Şerban Georgescu/George Ţărnea)

O vară în doi (Titel Popovici)

Păstrează-mi inima (Ovidiu Komornyik/Elena Manole-Iacovlev)

Pe strune de chitară (Liviu Mitrică/Dan V. Dumitriu)

Pentru ce nu mă crezi? (Cornel Meraru/Romeo Iorgulescu)

Pentru tot ce iubim (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Poate (Roberto Livi & Rudy Perez/Elena Manole-Iacovlev)

Prinde-mă (Virgil Popescu/Aurel Brumă)

Poveste de primăvară (Temistocle Popa)

Rătăciţi sub lună plină (Marius Cristi Popa/Elena Răileanu)

S-a înnoptat în Cişmigiu (Elly Roman/Aurel Felea)

Senin (Edmond Deda/Aurel Storin)

Speranţă, dă-mi speranţă/Acelaşi vis (Şerban Georgescu/Nicolae Dumitru)

Stai, mai stai frumoasă zi (Cornel Meraru/Dan V. Dumitriu)

Şi iată toamna a sosit (Mihai Elekeş)

Ştiu că mă doreşti (Cristian Faur)

Tandreţe (Virgil Popescu/Anca Parghel) – în duet cu Eugen Tichindeleanu

Tăcutele iubiri (Jolt Kerestely/Ovidiu Dumitru)

Te rog (Mihai Vanica/Romeo Vanica)

Toată iubirea ta (Cristian Faur)

Tu ai noroc (Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru)

Vacanţa de vară (Titel Popovici/Angela Georgică)

Vale albă (Virgil Popescu/Sergiu Tudose)

Vino, te aştept mereu (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Vis alb (Titel Popovici/Otilia Cazimir)

Vise uitate (Şerban Georgescu/Dan Verona)

Vise uitate (Şerban Georgescu/Dan Verona) – remix

Zboară cântecul meu (Titel Popovici/Elena Florescu)

Zbor de fericire (Roberto Livi & Sarmiento/Elena Manole-Iacovlev)

PIESE DE ŞERBAN GEORGESCU (în ordine cronologică)

 1. Acelaşi vis/Speranţă, dă-mi speranţă (Şerban Georgescu/Nicolae Dumitru) – 1985
 2. Vestitori de primăvară/Flori de primăvară (Mihai Elekes, Şerban Georgescu/Nicolae Dumitru) – 1985
 3. Drumul spre noi/Cu noi (Şerban Georgescu/Dan Verona) – 1985
 4. Muzica te cheamă (Şerban Georgescu/Dan Verona) – 1985
 5. O floare de astă vară (Şerban Georgescu/Dan Verona) – 1985
 6. Fericirea are ochii tăi (Şerban Georgescu/Dan Verona) – 1986
 7. Pentru tot ce iubim (Şerban Georgescu/Dan Verona) – 1986
 8. Vino, te aştept mereu (Şerban Georgescu/Dan Verona) – 1986
 9. Nu ştiu (Şerban Georgescu/George Ţărnea) – 1986
 10. O lume fără nori (Şerban Georgescu/George Ţărnea) – 1986
 11. O clipă doar (Şerban Georgescu/George Ţărnea) – 1987
 12. Întoarce-te (Şerban Georgescu/George Ţărnea) – 1987
 13. Vise uitate (Şerban Georgescu/Dan Verona) – 1987
 14. Nu-i un vis, e dragostea (Şerban Georgescu/Adina Chivulescu) – 1987

 

AUTOR

MIRCEA NICOLAU

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.