(Recenzie) Irina Rimes – „Cosmos”(2017)

Irina Rimes este cântăreață, dar și compozitoare, ce a devenit cunoscută în țara ei, Republica Moldova, prin participarea la concursul „Fabrica de staruri” (2012), unde a ajuns în etapa finală a concursului. Melodia „Cosmos” este una dintre cele mai recunoscute piese ale Irinei Rimes. Ea face parte din primul album al artiste,i intitual „Despre el”.

„Uită de el, uită de tot / fii fată pentru tine măcar o dată / te-am căutat nopți întregi printre ele / și-acum s-a ales doar praful de ele / în tot Cosmosul meu tu erai un fel de Dumnezeu / în tot Cosmosul meu n-ai gasit nimic pe gustul tău.”

Irina plutește pe apă cu privirea spre cer, gândindu-se la o persoană din trecutul ei, care a avut încredere în ea și pe care a considerat-o mai mult decât o ființă muritoare. Persoana apare în câteva secvențe ale videoclipului.

„Dar tu nu m-ai ținut / am căzut printre miile de stele / dar tu mi-ai râs în față / m-ai călcat, m-ai ucis / și eu am plâns, dar eu am plâns.”

Mesajul transmis prin această melodie reprezintă durerea pe care a avut-o Irina din cauza acelei persoane îndrăgite de ea, dar și nașterea unui moment de nesiguranță, plin de suferință și aparent fără scăpare pentru ea. Artista își descarcă sentimentele negative în această melodie, chitara contribuind profund și decisiv la exprimarea tristeții în cântecul compus împreună cu Alexandru Cotoi. Amândoi se află sub contract la Global Records.

„În tot Cosmosul meu / s-a depus pe buzele mele / și-acum s-a ales doar praful de ele / arată-mi planetele și galaxiile tale /arată-mi sufletul”.

Autor: Andy Ciotir, 17 ani

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!