La multi ani, Titus Andrei!

A te construi din modele frumoase pe care le descoperi in copilăria și adolescența ta reprezintă un dar al vieții. O spun în cunoștință de cauză și recunosc cu inima deschisă oricând că am fost o norocoasă să pot asculta de mică Radio România Actualități. O tradiție de familie. Ascultam postul ăsta de radio pentru că aici se difuza muzică românească.  Aici am descoperit o grămadă de emisiuni pe care le-am adorat, pe care le ascultam cu urechea lipită de difuzor, cu genunchi lipiți de piept în așteptarea vocii. În pasta pixului aruncată pe colile albe pentru emisiunile acelea curgea doar suflet.  Oh, câte emoții!

Ascultam cu deosebire o emisiune nocturnă cu toate nu am fost neapărat un adept al nopților petrecute pe calea undelor. Pe asta n-o ratam însă. O iubeam efectiv.  Oriunde te vei afla, nu regreta aceasta noapte. Povești muzicale și miros de suflet. Noaptea de sâmbătă, o dată pe lună, era a mea.  Emoții de la genericul de început până la ultimul punct al emisiunii. Oh, cât adoram dialogurile lui cu artiștii. Savuroase. Un om al dialogului, un profesionist al microfonului cum rar întâlnești astazi. Un om al calității, al limbajului frumos, al iubirii de limba română.

Mai apoi, a apărut minunăția asta de Șlagăr Top-Rock, devenită mai târziu Top Românesc. Mi-am legat inima de emisiunea asta. Am avut privilegiul să fiu în familia emisiunii mai mult decât un ascultător cu toate distanțele nepermis de mari și lungi. Mi-e dor de munca frumoasă depusă la altarul emisiunii. Duminicile cu Top Românesc erau LUMINĂ.

Da, sunt sigură de asta, căci am avut ocazii fel de fel să-l cunosc.  Titus Andrei, cel care a realizat și prezentat aceste emisiuni, cel care nu știe să spună nu dacă îi ceri o mână de ajutor, cel pentru care o mare parte dintre artiștii noștri îi datorează o bucățică măcar din strălucirea lor, cel cu care astăzi, am plăcerea uriașă să colaborez, este un model, un om de radio de la care, dacă ai ocazia, ca tânăr, nu înceta să furi meserie. Cel puțin două lucruri ai să le înveți din prima: în fața microfonului nu te duci niciodată nepregătit (adică fără documentarea necesară!) și, nu în ultimul rând, înveți să-ți găsești mereu energie și entuziasm pentru profesia ta.

El își face meseria, și astăzi, ca și când e prima  lui zi în radio. O face cu emoție, cu dăruire, cu atenție la detaliu. La fiecare detaliu. Asta înseamnă să-ți iubești profesia del capo al fine. Titus Andrei  este exemplul cel mai potrivit de om dăruit profesiei. Iar eu am FERICIREA, așa scrisă cu majuscule, să-l port în sertarul cu modele al inimii. La mulți ani, Titus!

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.