Marina Florea – frumusețe și talent, mereu surprinzătoare

Pe data de 2 februarie 2013, în Clubul Modern din Bucureşti, am asistat la un recital de zile mari susţinut de Marina Florea, una dintre cele mai îndrăgite interprete din anii’80-’90.

La sfârşitul lui 2012, Marina Florea a revenit spectaculos în cadrul Top Românesc, unde a ocupat locul 1 în Clasamentul lunii decembrie cu piesa “Eu te-am ales” (Mihai Alexandru). Aceeaşi piesă a ocupat locul 7 în Clasamentul melodiilor anului 2012 la acelaşi Top Românesc, cel mai vechi top de muzică românească din ţară, realizat de Titus Andrei.

În ianuarie 2013, Marina Florea a fost din nou prezentă la Top Românesc cu piesa “Întotdeauna luna”, scrisă de Robert Anghelescu de la Proconsul.

De-a lungul unei cariere de 40 de ani, a lansat câteva piese de succes ale muzicii româneşti, cum ar fi: “Să nu te miri” (1982, George Grigoriu), “Marea mea iubire, marea” (1983, George Grigoriu), “Un semn de dragoste” (1983, George Grigoriu), “Tinereţe şi dragoste” (1983, George Grigoriu), “Un buchet de crizanteme” (1984, Jolt Kerestely), “Să cântăm, să dansăm” (1984, George Grigoriu), “Iubirea mea de-o viaţă” (1984, George Grigoriu), “Ne iubim, da ne iubim” (1986, George Grigoriu), “Nu ştiu ce-i cu mine” (1986, George Grigoriu), “Ce e luna?” (1986, George Grigoriu), “Ştiam că vei veni” (1987, George Grigoriu), “La revedere, iubirea mea” (1987, George Grigoriu), “Stele perechi” (1987, Ionel Tudor, Locul I la categoria “Melodia lunii aprilie 1987” din cadrul Topului “Start Melodii”, realizat de Titus Andrei şi Locul III la categoria “Melodia anului 1987” al aceluiaşi top), “Iubire, dă-mi aripi să zbor” (1988, Ionel Tudor), “Ţurai” (1988, prelucrare folclorică de George Grigoriu), “La revedere, iubirea mea” (1987, George Grigoriu), “Nu vreau să te pierd, iubire” (1988, George Grigoriu), “Ştiu cine eşti”/“Doi trecători” (1990, George Natsis), “Alo, da, sunt eu” (1991, Ionel Tudor), “Nu mai e timp” (1991, Ionel Tudor), “Cui îi pasă de mine?” (1992, George Grigoriu), “Punct şi de la capăt” (1993, Marius Ţeicu), “Banul, ochiul dracului” (1993, Ionel Tudor), “Nu te pot uita” (1994, Dragoş Docan), “Tu eşti destinul meu” (1996, Marcel Dragomir), “Ay, Ay, Ay” (1998, Mihai Alexandru).

De asemenea, în anii’80-’90, Marina Florea a fost o prezență de succes la cele mai importante festivaluri și concursuri de gen (Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, Concursul „Melodiile Anului” sau Concursul TV „Șlagăre în Devenire”).

Marina Florea s-a născut la 25 ianuarie 1962, la Bucureşti. Încă din liceu, însoţită de mama sa, s-a prezentat la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti la clasa celebrei profesoare Florica Orăscu, unde a fost admisă. Datorită faptului că locuia în Otopeni şi era încă era elevă,  a renunţat la cursurile Şcolii Populare de Artă, deşi îi plăcea foarte mult să studieze acolo.

Imediat după terminarea liceului, se angajează la Institutul de Aparate Măsură şi Control din Otopeni. Marina Florea a intrat în echipa artistică din cadrul acestei întreprinderi (la acea vreme, în mai toate întreprinderile din ţară existau echipe artistice). În cadrul unui concurs de amatori, în care se descopereau tinere talente, a fost remarcată de Mihaela Runceanu.

În perioada 1981–1984, urmează cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, la clasa regretatei Mihaela Runceanu. Marina Florea a fost prima elevă a Mihaelei Runceanu care a devenit un nume în muzica românească.

În perioada în care a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, este remarcată de legendarul compozitor George Grigoriu. Începând cu Margareta Pâslaru, maestrul George Grigoriu a descoperit şi lansat multe vedete ale muzicii româneşti, cum ar fi: Angela Ciochină, Luminiţa Dobrescu, Stela Enache, George Enache, George Nicolescu, Cristian Popescu, Mihaela Runceanu, Angela Similea, etc.

Iată ce a declarat maestrul George Grigoriu despre Marina Florea, în revista “Super-Magazin” nr.16 din 1994.

De la început se impun câteva mici socoteli. Deci, OTOPENI-BUCUREȘTI-PIAȚA GALAȚI (actuala Piața Gemeni, n.n.), transport (autobuz-troleibuz, tramvai) = o oră și 1/4. La întoarcere, încă pe atât, din nou o oră și 1/4. În total, două ore  și 1/2. De 5 ori pe săptămână – 12 ore 1/2 săptămânal. De 4 ori pe lună – 50 de ore lunar. 12 luni într-un an – 600 de ore petrecute efectiv în transportul în comun. Adăugăm trei ore de studiu de 5 ori pe săptămână, ori 4 ori pe lună, ori 12 ori într-un an – 720 de ore. Mai adăugăm cele 600 de ore de mai sus – 1320 de ore într-un an. Dacă socotim în zile, rezultă 55 de zile și nopți pline consumate, într-un an, efectiv doar pentru MUZICĂ. A meritat?  Să vedem.

În august’83, la Mamaia, obține „TROFEUL” de interpretare. Se lansează cu un succes splendid. Urmează apoi „Concurs internațional de interpretare” PRAGA, unde a luat Premiul III. Apoi, participări la FESTIVALUL DE LA BRATISLAVA, show TV la PRAGA, Festivalul de la ROSTOCK – GERMANIA unde cântă cu o orchestră de 80 de oameni „MEINE GROSSE LIEBE, DAS MEER” („Marea mea iubire, marea”) și un show TV. A fost cea mai frumoasă participare internațională…Urmează premii în fiecare an la „MAMAIA” și la toate festivalurile unde a participat. Urmează, desigur, șlagăre după șlagăre, discuri, spectacole, filme, show-uri  T.V., turnee nenumărate în țară și străinătate. Îi prevedeam această evoluție artistică încă de la început. Era și firesc. Înzestrată cu ambiție, seriozitate, putere de muncă, o voce clară și expresivă, cu talent și ceva (chiar mai mult!) aspect fizic agreabil, feminitate (ce să mai zic?), nici nu se putea altfel! (…)

Ați ghicit, e vorba de MARINA FLOREA, a cărei primă iubire a fost declanșată încă de la debutul ei artistic: „MAREA MEA IUBIRE, MAREA”!…

În perioada 17–18 mai 1982, la Sala Savoy a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti, participă la Concursul “Bucureşti’82” pentru tinerii interpreţi de muzică uşoară. La această ediţie, din cei peste 100 de interpreţi înscrişi din toate sectoarele Bucureştiului, au fost selecţionaţi, într-o primă fază, 34. Aceştia au urmat un curs intensiv de perfecţiionare sub îndrumarea celor patru profesoare de canto muzică uşoară de la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti: Gloria Bordea, Zina Nichita, Mihaela Runceanu şi Mirela Vlad. În final, au fost aleşi 14 concurenţi, toţi elevi la Şcoala populară de Artă din Bucureşti, care au fost selecţionaţi de o comisie alcătuită din compozitorii Camelia Dăscălescu, George Grigoriu, Laurenţiu Profeta şi dirijorii George Bălan şi Sile Dinicu. Toţi concurenţii au fost acompaniaţi de orchestra de Muzică Uşoară a Radioteleviziunii Române, dirijată de Sile Dinicu. În final, Marina Florea este distinsă cu Premiul I (Marele Premiu), la egalitate cu Liliana Catrina. Gala Laureaţilor a avut loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, pe 18 mai 1982.

În perioada 09–11 septembrie 1982, participă la Festivalul Interjudeţean de Muzică Uşoară  “Lotca de Aur” de la Brăila (unul dintre cele mai importante festivaluri interjudeţene din ţară), unde este distinsă cu Premiul III.

Pe data de 12 decembrie 1982, debutează la Televiziunea Română (pe atunci singurul post de televiziune din România), în emisiunea “Album Duminical”, unde a interpretat “Să nu te miri” (George Grigoriu), care a fost şi prima piesă pe care a înregistrat-o (în Studioul Muzical al TVR). La scurt timp, piesa devine primul său succes.

Aşa a început lunga şi fructoasa colaborare a Marinei Florea cu Radioteleviziunea Română (până în 1994, Radio România şi TVR erau fuzionate).

A înregistrat peste 180 de piese la Radio România, TVR şi Electrecord (singurul post de radio, singurul post TV şi singura casă de discuri din România, până în 1990).

Iată ce a declarat Titus Andrei despre Marina Florea, în broşura albumului “Nu te pot uita” (Electrecord, 2001).

“Debutul Marinei atingea intensitatea speranţei. Se întâmpla în iarna lui’82, într-un “Album Duminical” TV, pe care îl semnam cu Doru Dumitrescu.
A doua zi se vorbea de o nouă vedetă: Marina Florea.
Tot ce ne-a dăruit de atunci până acum cu forţa glasului său inconfundabil, cu profunzimea interpretării şi fascinaţia liniilor melodice, s-a petrecut sub semnul elegantei provocări, al rarisimei decenţe, al spiritului detaşat şi adaptabil.
Iar toată firea ei, e atât de simplă…E de la muzica din ea până la ceilalţi. Îi leagă o lacrimă, un zâmbet, o vibraţie.”

La TVR (singurul post de televiziune de atunci), a colaborat cu realizatori precum Ioana Bogdan, Gheorghe E. Marian, Florentina Satmari, Mariana Şoitu şi mai ales cu Aurora Andronache. Toţi cei enumeraţi mai sus, se aflau sub îndrumarea lui Tudor Vornicu (1926-1989), director de programe al TVR si unul dintre cei mai mari oameni de televiziune din România.

Pe 01 iunie 1983, primeşte Atestatul de Liber Profesionist (Solist Vocal/Muzică Uşoară, Categoria I), eliberat de Consiliul Culturii şi Educaţiei. Pentru cei care nu ştiu, până în 1990, acest atestat era necesar artiştilor pentru activitatea lor.

În iunie 1983 (18 iunie 1983, data dfiuzării la TVR), la Sala Radio, participă cu succes la cea de-a 10-a ediţie popularului concurs TV “Şlagăre în Devenire”, cu piesa “Pământ” (muzica: Horia Moculescu), care a obţinut Premiul Juriului (Premiul cel mare).

Iată ce a scris Horia Moculescu despre colaborarea cu Marina Florea, în broşura albumului “Stele perechi” (Eurostar, 2018).

“Când eşti contemporan cu evoluţia unei soliste, pe parcursul a mai mult de trei decenii, de la statutul ei de copilă mirată de ceea ce i se întâmplă, până când va face parte din elita unui gen foarte complex, ajungi la un moment când, inevitabil, te trezeşti în faţa unor întrebări de genul: “Ce părere aveţi despre…Marina Florea?” Poţi răspunde formal: “A, e o fată foarte drăguţă” sau “Da, o ştiu, cântă bine!” Dar, dacă o cunoşti aşa cum o cunosc eu, nu cred că e suficient un insert de două aserţiuni. Pentru simplul motiv că am colaborat cu ea în diverse ipostaze: colegi de scenă, în varii spectacole sau emisiuni de televiziune, colegi de turnee sau chiar compozitor-solist, la prima ei apariţie într-un concurs televizat (pe care l-am câştigat amîndoi cu brio!). Rar mi-a fost dat să cunosc o persoană atât de pozitivă, cu un zămbet pe care nu l-a pierdut nici când alţii s-ar fi declarat învinşi de vicisitudinile unei vieţi pe care ea o trăieşte cu mare discreţie. Când scrii despre o solistă, eşti obligat să faci o apreciere care să privească şi latura ei artistică: “Excepţională! Şi punct!””

Pe 04 august 1983 (20 august 1983, data difuzării la TVR), participă la cea de-a 11-a ediţie a “Şlagărelor în Devenire”, cu piesa  “Zile fericite” (muzica: Ionel Tudor). Această ediţie s-a desfăşurat la Teatrul de Vară Soveja din Constanţa, care a fost inaugurat cu această ocazie.

La sfârşitul lunii iunie 1983, după o pauză de 7 ani, la iniţiativa lui Ladislau Hegheduş (Secretar de Stat al Consilului Culturii şi Educaţiei), s-a anunţat în presă reluarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia. Acesta a fost și primul an în care, pe lângă “Creaţie”, în festival se introduce permanent secţiunea de “Interpretare”. Preselecţiile festivalului, pe care Marina Florea le-a trecut cu brio, au avut loc la Sala Savoy a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din Bucureşti, între 11 şi 13 iulie 1983.

După multe pregătiri, în perioada 26–30 august 1983, la Teatrul de Vară din Mamaia, are loc Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia’83. Ca de obicei, organizatori au fost Consiliul Culturii şi Educaţiei, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Radioteleviziunea Română şi Comitetul de Cultură şi Educaţie al Judeţului Constanţa. Acompaniamentul a fost realizat de Orchestra Radioteleviziunii Române (dirijor Sile Dinicu) pentru secţiunea “Creaţie”, Orchestra Teatrului de revistă “Fantasio” (dirijor Aurel Manolache) pentru secţiunea “Interpretare”, Grupul vocal “Choralis”(condus de Voicu Enăchescu). Din juriul de specialitate al secţiunii “Interpretare” au făcut parte (selectiv, în ordinea prezentării): Arta Florescu (artistă a poporului, şefa Catedrei de Canto a Conservatorului “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, actuala Universitate Naţională de Muzică din Bucureşti), Sile Dincu (artist emerit, compozitor şi dirijor al Orchestrei de estradă Radio), Laurenţiu Profeta (compozitor, secretar al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor), Corina Chiriac (interpretă de muzică pop/uşoară), Marius Ţeicu (compozitor), Luminiţa Vartolomei (muzicolog şi critic muzical), Jolt Kerestely (compozitor), Liliana Dobre (electronist CFR, reprezentanta publicului), Adrian Simu (electrician în portul Constanţa, reprezentant al publicului).

Pe 28 august 1983, Marina Florea se prezintă la secţiunea “Interpretare” cu două prime audiţii: “Împăcare” (George Grigoriu) şi “Marea mea iubire, marea” (George Grigoriu), cea din urmă devenind prima sa piesă de succes. De asemenea, este prezentă şi la secţiunea “Creaţie”, cu patru prime audiţii: “A iubi” (George Grigoriu), “Aici îmi este dragostea” (Ionel Tudor), “Nimic nu-i greu când eşti tânăr” (George Grigoriu), “Un semn de dragoste” (George Grigoriu), cea din urmă fiind distinsă cu Premiul Juriului.

În final, Marina Florea este distinsă cu Premiul I (Marele Premiu) la Secţiunea “Interpretare”, la egalitate cu Gina Pătraşcu, fiind una dintre cele mai de succes prezenţe ale festivalului. Laureaţii secţiunii “Interpretare” au fost (în ordinea importanţei premiilor): Marina Florea (Premiul I), Gina Pătraşcu (Premiul I), Rodica Crenicean (Premiul II), Carmen Rădulescu (Premiul II), Liliana Catrina (Premiul III), Aurel Moga (Premiul III), duetul Rodica Duricu şi Mioara Popa (Premiul Publicului), Marieta Bratu (Premiul Publicului), Cornelia Pop (Premiul Publicului), Marina Scupra (Premiul Tinereţii), Carmen Anton (Menţiune), Emilia Basarabeanu (Menţiune), Eugenia Dan (Menţiune), Gabriel Dorobanţu (Menţiune).

Octavian Ursulescu, binecunoscutul jurnalist şi prezentator, atât la Mamaia’83, cât şi la majoritatea concursurilor şi competiţiilor de gen din acea perioadă, a scris în broşurile albumelor “Steaua iubirii” (Electrecord, 2001) şi “Stele perechi” (Eurostar, 2018), următoarele:

“DA, MARINA FLOREA este o vedetă, fără ifose, căutate cancan-uri, apariţii mondene şocante. Face, acelaşi lucru pe care îl ştim foarte bine: CÂNTĂ şi cântă formidabil! Fidelă muzicii uşoare, fidelă în prietenie, ea i-a respectat mereu pe acei oameni care au însemnat imens în cariera ei de la debut şi până azi.
Compozitorului GEORGE GRIGORIU i-a fost şi-i va fi mereu recunoscătoare. (…)”
Cum să uiţi prima iubire, primul sărut…primul festival? Acum să nu vă închipuiţi cumva că între noi s-ar fi înfiripat ceva la Mamaia, în 1983, ci doar că aceea a fost ediţia la care am debutat amândoi, emoţionaţi nevoie mare, pe scena festivalului celebru cândva. Se pare că am avut mână bună, din moment ce în seara Galei laureaţilor am anunţat-o pe Marina Florea în postura de căştigătoare a Trofeului de Interpretare, una din piesele cu care debutanta impresionase juriul, (…) fiind vorba de “Marea mea iubire, marea”, a mentorului său, George Grigoriu. Acesta i-a marcat prima parte a carierei cu creaţiile sale ample, ce-i puneau în valoare ambitusul vocal excepţional, şi care de fiecare dată cucereau premii la marile festivaluri. (…)”

În perioada 08 – 13 noiembrie 1983, participă la Secţiunea “Creaţie” a Festivalului Naţional de Romanţe “Crizantema de Aur” cu piesa “Farmecul romanţei” (m: George Grigoriu; t: Mircea Block), care obţine Premiul I.

După cum se vede, anul 1983 a fost un an excelent pentru Marina Florea. Începând cu acest an, participă cu succes la numeroase ediţii ale Festivalurilor “Mamaia”, “Melodiile Anului”, “Şlagăre în devenire” sau “Crizantema de Aur”. Piesele interpretate de ea obţin numeroase premii. Mai jos puteţi citi o listă detaliată cu participările artistei la aceste festivaluri.

Începând cu 1983, articole cu şi despre Marina Florea, apar în reviste şi publicaţii româneşti precum „Cărăbuş”, „Contemporanul”, „Dobrogea nouă”, „Femeia”, „Flacăra”, „Informaţia Bucureştiului”, „Litoral”, „Săptămâna Culturală a Capitalei”, „Scânteia Tineretului”, „Tribuna”, etc.
În 1984, debutează discografic cu un single, la Casa de Discuri “Electrecord” (singura casă de discuri din România, în perioada 1948-1990).

Până în prezent, artista a lansat 6 albume: “Să iubim muzica” (1987), coloana sonoră a filmului “În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), alături de Gabriel Cotabiţă, “Marina, Marina, Marina” (1989), alături de Marina Scupra şi Marina Voica, “Nu te pot uita” (1996), “Steaua iubirii” (2001), “Stele Perechi” (2018). De asemenea, a mai figurat pe un număr de peste 50 compilaţii (discuri colective).

Revenind la colaborarea cu Maestrul George Grigoriu, acesta i-a încredinţat Marinei Florea peste 60 de piese. Dintre acestea, amintim (în ordine cronologică): “Să nu te miri” (1982), “Marea mea iubire, marea” (1983), “Orgolii” (1983), “Să zbori” (1983), “Un semn de dragoste” (1983), “Tinereţe şi dragoste” (1983), “Doar 5 minute”(1984), “Să cântăm, să dansăm” (1984), “Iubirea mea de-o viaţă” (1984), “Îmi plac desenele animate” (1984 – în duet cu Aurel Moga, din filmul „Galax”), “Primul nostru dans” (1985), “Să cânte lumea” (1985), “Doar tu eşti fericirea mea” (1985), “Ce e luna?” (1986), “O clipă cu tine” (1986), “Dragule drag” (1986), “Ne iubim, da ne iubim” (1986), “Nu ştiu ce-i cu mine” (1986), “Să iubim muzica” (1986), “Ştiam că vei veni” (1987), “La revedere, iubirea mea” (1987), “Nu vreau să te pierd, iubire” (1988), “În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988 – în duet cu Gabriel Cotabiţă), “Un vis frumos, adevărat” (1988 – în duet cu Gabriel Dorobanţu), “Te-am iubit dintotdeauna” (1988), “Nu se poate trăi fără dragoste” (1989), “Clipe de poveste” (1989), “Cui îi pasă de mine?” (1992), etc.

Are o colaborare de mare succes şi cu Ionel Tudor, care i-a încredinţat peste 15 piese. Dintre acestea, amintim (în ordine cronologică): “Zile fericite” (1983), “Aici îmi este dragostea” (1983), “Încrederea în viaţă” (1984), “Fără dragoste” (1984), “O lume mai frumoasă și mai bună” (1985), “Stele perechi” (1987), “Iubire, dă-mi aripi să zbor” (1988), “Alte vorbe de iubire” (1988 – în duet cu Gabriel Cotabiţă, din filmul “În fiecare zi mi-e dor de tine”) , “Terra” (1988 – în duet cu Gabriel Cotabiţă, din filmul “În fiecare zi mi-e dor de tine” ), “Te vom iubi” (1988), “Vom fi mereu” (1988 – în duet cu Gabriel Cotabiţă), “Voi, ostași” (1988), “Marin mă strigă toată lumea” (1989 – din filmul “Un studio în căutarea unei vedete”), “De ce nu vezi că sunt frumoasă?”(1989 – din filmul “Un studio în căutarea unei vedete”), “Sunt foarte ocupată” (1989 – din filmul “Un studio în căutarea unei vedete”), “Sunt și eu o fată-ndrăgostită” (1989 – din filmul “Un studio în căutarea unei vedete”), “E o stea” (1990, piesă de grup), “Alo, da, sunt eu/Despărţirea” (1991), “Nu mai e timp” (1991), “Banul, ochiul dracului” (1993), “Un sărut indiferent” (1994).

A interpretat piese în primă audiţie semnate de Dan Beizadea (“Gelozia” – 1985), Mihai Constantinescu (“La un capăt de cer” – 1989), Ion Cristinoiu (“Iubirea mea” – 1986, “Noi, tineri romantici” – 1984, “Parcă te-aş cunoaşte de un veac” – 1985), Dan Dimitriu (“De dorul tău” – 1984, “Eu voi cânta de dragoste” – 1984), Dan V. Dumitriu (“Vino între oameni” – 1989), Marcel Dragomir (“Mai rămâi şi nu pleca” – 2013, “Mă numesc albastru” – 1983, “Să nu mă uiţi” – 1990, “Tu eşti destinul meu” – 1996), Aurel Giroveanu (“Împacă-mă cu un sărut” – 1995), Dinu Giurgiu (“Cerul e senin” – 1986, “Clipa de iubire” – 1985, “Lumina din zori” – 1986, “Zbor spre viitor” – 1987, piesă de grup), Silviu Hera (“Dans Non Stop” – 1995), Mişu Iancu (“A iubi” – 1983, “Un om” – 1984, “Te iubesc, te iubesc, te iubesc” – 1986), Jolt Kerestely (“Un buchet de crizanteme” – 1984), Alexandru Mandy (“Când un copil” – 1991), Horia Moculescu (“Pământ” – 1983), George Natsis (“Poem târziu” – 1989), Temistocle Popa (“Eşti tu” – 1988, “Nu uita iubire, nu uita” – 1987, “Să nu mă-ntrebi vreodată” – 1987), Anton Şuteu (piesele de grup “Deschideţi poarta soarelui” – 1987, “Voi, oameni de mâine” – 1988), Constantin Teoharie (“Dacă n-am să ştiu” – 1987), Marius Ţeicu (“Trandafiri” – 1984, “Punct şi de la capăt” – 1993), Romeo Vanica (“Orice vis frumos” – 1984), etc.

În anii’80, a abordat şi stilul etno, având succes cu piese precum “Tiţa porumbiţa” (1985) sau “Ţurai” (1988) – prelucrări folclorice realizate de George Grigoriu.

A mai interpretat şi cunoscute piese din muzica pop/uşoară românească, cum ar fi: “Broscuţa Oac” (1983, George Grigoriu), “Chemarea mării” (1987, George Grigoriu), “Serenada tinereţii” (1986, George Grigoriu) şi “Nu te pot uita” (2000, Nicolae Kirculescu, remix Mihai Alexandru).

A cântat în duet cu populari interpreţi de muzică pop/uşoară precum (în ordine alfabetică): Gabriel Cotabiţă, Adrian Daminescu, Gabriel Dorobanţu, Paul Surugiu-Fuego, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Gabriel Manea, Aurel Moga, Adrian Romcescu.

A participat la realizarea coloanelor sonore ale filmelor: “Galax – omul păpuşă” (1984), “În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), “Un studio în cautarea unei vedete” (1989), “Atac în bibliotecă” (1993), “Liceeni în alertă” (1993). 

Comedia “În fiecare zi mi-e dor de tine” (a cărui premieră a avut loc pe 23 mai 1988), în regia lui Gheorghe Vitanidis şi cu un scenariu de Octavian Sava, a fost una dintre ultimele comedii româneşti de mare succes, lansată înainte de căderea regimului Ceauşescu. Conform unei statistici realizate de Centrul Naţional al Cinematografiei, filmul a fost vizionat de 3.454.233 de spectatori. Cântecele din film, pe muzica lui George Grigoriu şi Ionel Tudor, au fost interpretate de Marina Florea şi Gabriel Cotabiţă. Deoarece piesele respective s-au bucurat de un mare succes, în octombrie 1988, casa de discuri “Electrecord” a lansat un album cu muzica din “În fiecare zi mi-e dor de tine”. Pe acest album au fost incluse: “Alte vorbe de iubire” (Marina Florea şi Gabriel Cotabiţă), “În fiecare zi mi-e dor de tine” (Marina Florea şi Gabriel Cotabiţă),“La revedere, iubirea mea” (Marina Florea), “Nu vreau să te pierd, iubire” (Marina Florea), “Ţurai” (Marina Florea), “Terra” (Marina Florea şi Gabriel Cotabiţă și grupul „Choralis”).

În anii’80 şi ’90 a făcut parte din distribuţia unor show-uri de la cele mai selecte baruri din ţară, cum ar fi: “Athenee Palace”, “Odobeşti”, “Melody” din Bucureşti, “Melody” din Mamaia sau “Internaţional” din Olimp. La aceste show-uri, artista a interpretat cu succes şi piese din repertoriul internaţional.

Tot în anii’80 şi ’90, a întreprins numeroase concerte şi turnee în ţară.

De asemenea, efectuează turnee şi în străinătate în ţări precum: Cehoslovacia (1984), Republica Democrată Germană (1985), Turcia (3 luni la începutul 1986, alte 2 luni în vara lui 1987), Republica Moldova (două turneee în 1991 şi 1992), SUA şi Canada (1992), Italia (1995), Israel (1999, 2020).

În mai 1989, este trecută în cartea “Meridianele cântecului” (Editura Muzicală), scrisă de muzicologul Daniela Caraman Fotea. Artista a mai fost trecută în lucrările: “Interpreţi din România” – vol.1 (Editura Galaxia, 1996), scrisă de Viorel Cosma, “Mică enciclopedie muzicală” (Editura Aius, Craiova 1997) scrisă de Iosif Sava şi Luminiţa Vartolomei, “Alternative Pop-Dance” (Editura Humanitas Educaţional, Bucureşti 2004), scrisă de Titus Andrei şi Daniela Caraman Fotea, “Istoria Crizantemei de Aur” (Editura Artpress, Târgovişte 2007) de Teodor Vasiliu, “Jolt Kerestely – O viaţă pentru cântec” de Oana Georgescu (Editura PRO Universitaria, Bucureşti, 2015).

Evenimentele din decembrie 1989, o prind în Bucureşti. Pe 24 decembrie 1989, în seara de Ajun, când încă se mai trăgea, în studiourile TVR, Marina Florea, alături de Cornel Constantiniu, Mirabela Dauer, Petre Magdin, Florin Piersic, Ionel Tudor şi câţiva artişti de la Teatrele de Operă şi Operetă, au cântat în direct un colind. A fost prima oară când s-a cântat un colind despre Hristos la Televiziunea Română.

În 1990, Marina Florea îşi schimă radical stilul, abordând noi genuri şi colaborând cu compozitori din generaţia tânără. La această schimbare de stil a contribuit şi realizatoarea TV Aurora Androanche, alături de care a avut o colaborare foarte bogată.
Iată ce a scris Aurora Andronache despre Marina Florea, în broşura albumului “Steaua iubirii” (Electrecord, 2001).

“Puţini au intuit în fetiţa timidă şi delicată care a debutat în 1983, cameleonica personalitate a artistei complexe de astăzi.
Valenţele vocii, talentul ei interpretativ şi scenic pe care le-a dezvăluit cu fiecare apariţie, nu au încetat să surprindă şi să încânte atât publicul cât şi specialiştii. În avalanşa de diletantism şi vulgar pe care o îndurăm, mai dorim să ascultăm şi muzică. Dar muzica se cântă. Şi puţini au acest “har de la Dumnezeu”.
Marina Florea este printre cei aleşi”

Artista şi-a confirmat versatilitatea sa pe plan muzical prin nişte colaborări cu totul inedite. Astfel, în anii’90, 2000 şi 2010, a interpretat piese semnate de Nancy Brandes (“Nu mi-e frică de iubire” – 1996), Doru Căplescu (colaborare la coloana sonoră a filmului “Liceeni în alertă” – 1993), Cătălin Crişan (“Pentru voi cânt, prieteni”), Dani Constantin (“E, e, e, iubire” – 1998, alături de Sanda Ladoşi, Adrian Enache şi Aurelian Temişan), Dragoş Docan (“E mult prea târziu” – 1997, “Nu te pot uita” – 1994, “Spune-mi cât mă iubeşti/“Iubeşte-mă” – 1997), Ştefan Elefteriu (“E umbră-ntre noi” – 1995), Petre Găluşanu (“Iubire, vreau să te găsesc” – 1991, “O zi fără tine” – 1993), Gunter Hass (“Norocul” – 1995), Ovidiu Komornyik (“Eu merg mai departe” – 2000), Eugen Mihăescu (“Uităm să fim fericiţi” – 1998), George Natsis (“Colind” – 2013, “Cum să te opresc?” – 1995, “Ştiu cine eşti”/“Doi trecători” – 1990), Adrian Ordean (“Alerg spre tine” – 2013), Virgil Popescu (“Oricât aş încerca” – 1999), Adrian Romcescu (“Fără tăcere” – 1995 şi “Noi am trădat dragostea” – 1995, în duet cu Adrian Romcescu), Vali Sterian (“Anotimpuri” – 1995), Liviu Tudan (“Aş vrea să fiu cu tine” – 1998), Ovidiu Lipan Ţăndărică (“Dragostea va exista” – 1993, în duet cu Ovidiu Lipan Ţăndărică), Aura Urziceanu (“Pentru tine trăiesc” – 1992).

În martie 1998, participă la Selecţia Naţională Eurovision’98, unde a interpretat alături de Sanda Ladoşi, Adrian Enache, Aurelian Temişan şi Daniel Iordăchioaie, piesa “E, e, e iubire” (m: Dani Constantin; t: Aimee D’Albon), care s-a bucurat de succes.

În perioada martie 1999 – ianuarie 2011, a fost angajata Ansamblului Tinerimea Română.

În 1998, începe o colaborare de succes cu compozitorul Mihai Alexandru care i-a încredinţat până în prezent 8 piese. Acestea sunt: “Ay, Ay, Ay” (1998), “Steaua iubirii” (1999), “Vrei să mă ai lângă tine” (1999), “Samba” (2000), “Vreau” (2009),“Voi străluci” (2011), “Eu te-am ales” (2012), “Asta-i seara ta” (2015).

Iată ce a scris Mihai Alexandru despre Marina Florea în broşura albumului “Stele perechi” (2018).

“Am senzaţia că o cunosc pe Marina de când lumea. De fapt, cam aşa şi e, deşi nu sunt mai mult de vreo 18 ani. Ea, draga de ea, e un unicat. Nu mai găseşti alta la fel sau care măcar să-i semene. Zilele trecute îmi povestea cât de mult îi mulţumeşte lui Dumnezeu şi cât îi e de recunoscătoare că a binecuvântat-o cu această frumoasă meserie: de cântăreaţă. Dacă te aşezi la vorbă cu Marina, pe subiectul lui Dumnezeu, o să auzi numai cuvinte de slavă şi de bucurie. Şi o să simţi multă căldură sufletească. Mulţi au impresia că, în viaţă, au o grămadă de prieteni, dar se înşală. Îi numeri pe degete pe cei adevăraţi, iar, în cazul meu, Marina face parte dintre ei. E capabilă să-ţi ridice moralul cu două cuvinte, iar la al treilea, leşini de râs. Nu ştiu de unde are atâta poftă de viaţă, dar cine nu are o Marina la casa lui să-şi cumpere. Tare mi-e că şi asta e tot vorba ei…
Marina ar sări în ajutorul oricui, oricând şi la orice oră, dar, dacă ea însăşi trece prin vreun necaz sau are nevoie de ceva sau are o supărare, nu spune, nu se plânge nimănui, doar merge mai departe în tăcere, cu demnitate, fără să încarce pe nimeni cu problemele ei. Draga de ea…
Dacă vorbim de artista Marina Florea, pot s-o compar cu un vulcan, din punctul de vedere al energiei debordante.
Cântă impecabil oriunde: şi în spectacole, şi în studio, peste tot. Când lucrăm la o piesă nouă, sunt foarte atent şi la ideile ei, pentru că are bun gust.
Ce să mai adaug? Marina e un pansament pentru suflet. Ar trebui să se găsească în farmacii! Iar mie mi-e tare dragă…”

În ultimii ani a înregistrat piese precum: “Vreau” (Mihai Alexandru, 2009), “Stele perechi” (Ionel Tudor, Remix realizat de Mihai Alexandru în 2009), “Voi străluci” (Mihai Alexandru, 2011), “Eu te-am ales” (Mihai Alexandru, locul 1 la Top Românesc, în cadrul Clasamentul lunii decembrie 2012), “Întotdeauna luna” (Robert Anghelescu, locul 1 la Top Românesc, în cadrul Clasamentul lunii ianuarie 2013), “Alerg spre tine” (2013, Adrian Ordean), “Asta-i seara ta” (Mihai Alexandru, 2015).
În perioada 2014-2017, participă la turneul naţional “Şlagărele României”, alături de alţi artişti din generaţia de aur a muzicii uşoare/pop româneşti.

În aprilie 2017, Marina Florea începe o colaborare cu îndrăgitul interpret Paul Surugiu-Fuego, care a realizat şi a pus în scenă un spectacol omagial adus unor apreciaţi compozitori ai muzicii uşoare româneşti. Artista a devenit membru de onoare al proiectului Art By Fuego, acordându-i-se şi o distincţie în acest sens.

În 2017 şi 2018, alături de Paul Surugiu-Fuego şi de Stela Enache, a întreprins numeroase concerte şi turnee de succes prin ţară, intitulate “Gramofonul cu amintiri” şi “Tu eşti primăvara mea”.

În aprilie 2017, Marina Florea şi Paul Surugiu Fuego au realizat un duet cu un remix al piesei “Nu vreau să te pierd iubire” (George Grigoriu), care figurează pe coloana sonoră a celebrului film “În fiecare zi mi-e dor tine” (1988).
Iată ce a scris Paul Surugiu-Fuego despre Marina Florea în broşura albumului “Stele perechi” (2018).

“Despre Marina, aş putea vorbi îndelung, cronici întregi, nu doar la capitolul muzical, acolo unde a excelat mereu, ci şi la cel uman, unde-i deplină în descrierea lumii sale, conturând un caracter demn, onest, cu verticalitate şi omenie, calităţi rar întâlnite în lumea artistică. Marina Florea e bună dispoziţie la pachet cu sensibilitate, e un coleg minuat, pe care poţi să te bizui şi care face într-un fel, nu ştiu cum, să-l îndrăgeşti.
Discretă, implacabilă, vulcanică, Marina este tipul de artist universal, bun la toate,capabilă să-ţi cânte ore întregi, diverse stiluri muzicale, pe care le-a şi abordat cu succes în activitatea sa. Ne-a lansat acelaşi om, marele nostru maestru, George Grigoriu, care a zărit în amândoi flacăra iubirii pentru muzică şi puterea din glas, reuşind să ne plaseze în atenţia publicului.
Vocea Marinei este inconfundabilă, puternică, uşor de recunoscut, aducând fiecărei piese interpretate pe parcursul anilor un plus de valoare. Cu numeroase şlagăre, a definit o generaţie, a cărei simbol incontestabil este. Timbrul său a uimit, iar atitudinea a făcut să ajungă un brand.
Marina e un brand, e energie pură, exuberanţă, este putere combinată cu emoţie, este diversitate, având în repertoriul de peste 30 de ani, melodii de colecţie, piese de linie, şlagăre, dar şi cântece moderne, în conformitate cu perioadele în care-au fost lansate. Sunt onorat că-i sunt prieten şi că am putut da naştere, în ultimii ani, mai multor duete speciale, omagii pentru marii compozitori, de la Grigoriu la Kirculescu, vocile noastre potrivindu-se de minunte!
Marina mă surprinde mereu cu voia sa bună, cu tehnica vocală, desăvârşită în ani şi cu minunata sa colecţie de cântece, poate cea mai de preţ bogăţie, cea care va rămâne României, la capitolul important, scris cu majuscule – MARINA FLOREA, VOCEA DE SUFLET!”

Pe 19 noiembrie 2018, alături de alţi artişti din muzica românească, participă la concertul din seria „Gala Stelelor Muzicii Uşoare Româneşti”, ce are loc la Circul Metropolitan din Bucureşti. Evenimentul a fost realizat de Circul Metropolitan, în colaborare cu ARCUB şi Primăria Capitalei. Gazda evenimentului a fost Octavian Ursulescu. Acompaniată de Big Bandul condus de Ionel Tudor şi Andrei Tudor, Marina Florea susţine un microrecital şi este distinsă cu Trofeul Primăriei Capitalei pentru Excelenţă în domeniul Artelor.

Pe 22 noiembrie 2018, la magazinul Muzica din Bucureşti, Marina Florea a lansat cel de-al şaselea album din cariera sa, intitulat “Stele Perechi”. Albumul a fost lansat la Casa de Discuri “Eurostar”, producător Paul Stângă.

Nu ne rămâne decât să-i urăm Marinei Florea mult succes pe mai departe!
Mai jos puteţi citi discografia, palmaresul şi participările Marinei Florea la festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale.

PALMARES

1994 – Premiul “Vedeta anului”, în cadrul Premiilor Revistei “Actualitatea Muzicală”, editată de Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România

2011 – Trofeul de Excelenţă Electrecord în cadrul “Galei Premiilor de Excelenţă Electrecord 2011”

2014 –  Trofeul “Artist pentru eternitate”, decernat în octombrie 2014, în cadrul Galei “Familia Favorit” (Favorit TV)

2017 – Diplomă de Onoare acordată pe 06 aprilie 2017, de Proiectul “Art By Fuego – Artă pentru suflet”

2017 – Distincţia Membru de onoare al Proiectului “Art By Fuego – Artă pentru suflet”

2018 – Trofeul Primăriei Capitalei pentru Excelenţă în domeniul Artelor, decernat pe 19 noiembrie 2018, în cadrul “Galei Stelelor Muzicii Uşoare Româneşti”, ce a avut loc la Circul Metropolitan..

PARTICIPĂRI LA FESTIVALURI NAŢIONALE ŞI INTERNAŢIONALE

1984 – Festivalul Lira Bratislavei din fosta R.P. Cehoslovacă.

1984 (06 aprilie) – Concursul radiofonic “8 şlagăre în studio” de la Praga (Cehoslovacia), unde obţine locul III cu piesa “Un semn de dragoste” (George Grigoriu). În urma participării la acest concurs, Marina Florea filmează un show pentru Televiziunea Cehoslovacă.

1985 (iulie) – Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „Omul şi marea”, desfăşurat la Rostock, Germania, unde participă cu melodia “Marea mea iubire, marea” (George Grigoriu).

1995 – Pe 02 decembrie 1995, Marina Florea a reprezentat TVR în Italia, la Palermo, în cadrul spectacolului TV “Noaptea Mediteranei” cu piesa ‘Nu mi-e frică de iubire” (Nancy Brandes/George Ţărnea)

CONCURSUL TINERILOR INTERPREŢI DE MUZICĂ UŞOARĂ “BUCUREŞTI” (1968-1988)

Bucureşti’82 (Sala Savoy a Teatrului “Constantin Tănase” din Bucureşti, 17 – 18 mai 1982) – Ediţia 07

Premiul I

Bucureşti’84 (Sala Radio, 19 – 23 mai 1984) – Ediţia 08

Secţiunea “Creaţie”

“Bucureşti” (m: Dan Dimitriu; t: Andreea Andrei)

“Bucureşti, iubirea mea” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu, Romeo Iorgulescu) – în duet cu Aurel Moga – Premiul I

“Haide să filmăm prin Bucureşti” (m: Ion Cristinoiu; t: Petre Nicolae)

Microrecital

FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ “LOTCA DE AUR”, BRĂILA

Ediţia 13 (09 – 11 septembrie 1982)

Premiul III

Ediţia 20 (Clubul „Progresul” din Brăila, 08 – 10 decembrie 1989)

Recital

CONCURSUL TV “ŞLAGĂRE ÎN DEVENIRE” (1980–1987) (participările de la acest concurs au fost preluate din cartea “Titus Munteanu – un lord al micului ecran” de Octavian Ursulescu, Editura Pro Universitaria, Bucureşti 2017) – în paranteză este trecută data difuzării la TVR

Ediţia 10 – Cântece de pace (18 iunie 1983) 

“Pământ” (m: Horia Moculescu; t: George Ţărnea) – Premiul Juriului

Ediţia 11 – Vară Românească (04 august 1983, difuzată pe 20 august 1983) – această ediţie s-a desfăşurat la Teatrul de Vară Soveja din Constanţa, care a fost inaugurat cu această ocazie

“Zile fericite” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei)

Ediţia 13 – Ediţie specială de Anul Nou (02 ianuarie 1984)

“De dorul tău” (m: Dan Dimitriu; t: Eugen Rotaru) – Premiul de Popularitate

Ediţia 15 – Vară Românească (21 iulie 1984) 

“Eu voi cânta de dragoste” (m: Dan Dimitriu; t: Eugen Rotaru) – Premiul Tinereţii

Ediţia 16 – Toamnă Românească (toamna 1984)

“Un buchet de crizanteme” (m: Jolt Kerestely; t: Dumitru Popescu Chiselet) – Premiul Juriului şi Premiul Tinereţii

Ediţia 17 (04 mai 1985)

“Parcă te-aş cunoaşte de un veac” (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu)

Ediţia 19 (05 iulie 1986) 

“De-aş uita iubirea ta” (m: Viorel Gavrilă; t: Viorel Gavrilă) – piesă prezentată în afara concursului

Ediţia 20 (10 noiembrie 1986, difuzată la TVR pe 13 decembrie 1986) 

“M-am îndrăgostit” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu) – în duet cu Adrian Daminescu – Premiul Juriului şi Premiul de Popularitate

FESTIVALUL NAŢIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ DE LA MAMAIA (1963-2012)

Mamaia’83 (26 – 30 august 1983) – Ediţia 12 / 13

Secţiunea “Interpretare” – Premiul I

“Împăcare” (m: George Grigoriu; t: Andreea Andrei)

“Marea mea iubire, marea” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu, Romeo Iorgulescu)

Secţiunea “Creaţie”

“A iubi” (m: George Grigoriu; t: Andreea Andrei)

“Aici îmi este dragostea” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei)

“Nimic nu-i greu când eşti tânăr” (m: George Grigoriu; t: Andreea Andrei)

“Un semn de dragoste” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu, Romeo Iorgulescu) – Premiul Juriului

Mamaia’84 (29 august – 02 septembrie 1984) – Ediţia 14

Secţiunea “Creaţie”

“În numele dragostei” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

“Un om” (m: Mişu Iancu; t: Andreea Andrei) – Premiul Special

Microrecital în seara zilei de 30 august 1984, care a deschis Secțiunea “Interpretare”.

Mamaia’85 (28 august – 01 septembrie 1985) – Ediţia 15

Secţiunea “Creaţie”

“Să cânte lumea” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – Premiul Special al Juriului

“Să ne dăm mâna” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) –

Premiul Special al Juriului

Mamaia’86 (27 – 31 august 1986) – Ediţia 16

Secţiunea “Creaţie”

“Să iubim muzica” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

“Ţara mea, iubită Românie” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – Premiul Special al Juriului

Mamaia’88 (31 august – 04 septembrie 1988) – Ediţia 18

Secţiunea “Creaţie”

“Te-am iubit dintotdeanua” (m: George Grigoriu; t: Romeo Iorgulescu) – Premiul III

“Te vom iubi” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei)

“Un vis frumos, adevărat” (m: George Grigoriu; t: Romeo Iorgulescu) – în duet cu Gabriel Dorobanţu

Mamaia’89 (30 august – 03 septembrie 1989) – Ediţia 19

Secţiunea “Creaţie”

“Nopţi albastre la Mamaia” (m: George Grigoriu; t: Romeo Iorgulescu) – Laureată

“Nu se poate trăi fără dragoste” (m: George Grigoriu; t: Romeo Iorgulescu)

Mamaia’90 (22 – 26 august 1990) – Ediţia 20

Secţiunea “Creaţie”

“Nu e uşor să uiţi” (m: George Grigoriu; t: Andreea Andrei)

Mamaia’91 (28 august – 02 septembrie 1991) – Ediţia 21

Microrecital

“Nu mai e timp” (Ionel Tudor/Andreea Andrei)

“Alo, da, sunt eu/Despărţirea” (Ionel Tudor/Andreea Andrei)

Mamaia’92 (16 – 19 august 1992) – Ediţia 22

Secţiunea “Creaţie-Prime Audiţii”

“Cui îi pasă de mine” (m: George Grigoriu; t: Romeo Iorgulescu) – Premiul II

Mamaia93 (22 – 25 iulie 1993) – Ediţia 23

Microrecital în cadrul serii dedicată lui George Grigoriu

Mamaia‘94 (29 – 31 iulie 1994) – Ediţia 24

Secţiunea “Şlagăre”:

“Nu te pot uita” (m & t: Dragoş Docan)

Mamaia’98 (26 – 29 august 1998) – Ediţia 28

Secţiunea “Şlagăre-Pop”:

“E, e, e iubire” (m: Dani Constantin; t: Aimee D’Albon) – Sanda Ladoşi, Marina Florea, Adrian Enache, Aurelian Temişan şi Daniel Iordăchioaie

FESTIVALUL NAŢIONAL DE ROMANŢE CRIZANTEMA DE AUR” (Târgovişte, 1968 – )

Ediţia 16 (08 – 13 noiembrie 1983)

Secţiunea “Creaţie”

“Farmecul romanţei” (m: George Grigoriu; t: Mircea Block) – Premiul I

Ediţia 17 (29 noiembrie – 01 decembrie 1984)

Romanţe în primă audiţie

“Clipe de farmec” (m: Mişu Iancu; t: Mircea Block)

“Să nu uităm să fim romantici” (m: George Grigoriu; t: Mircea Block)

Ediţia 18 (22 – 24 noiembrie 1985)

Romanţe în primă audiţie

“Te voi iubi, romanţă” (m: George Grigoriu; t: Mircea Block)

Ediţia 22 (09 – 12 noiembrie 1989)

Romanţe în primă audiţie

“Prietena romanţei” (m: George Grigoriu; t: Mircea Block)

CONCURSUL DE CREAŢIE DE MUZICĂ UŞOARĂ ROMÂNEASCĂ MELODIILE ANULUI (1979 – 1987)

Melodii’83 (06 – 11 martie 1984) – Ediţia 05

Secţiunea “Piese lansate în 1983”

“A iubi” (m: George Grigoriu; t: Andreea Andrei)

“Un semn de dragoste” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Secţiunea “Prime audiţii”

“Ne despărţim de noaptea dintre noi” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – Premiul III

Secţiunea “Melodii de dans în primă audiţie”

“Primul nostru dans” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Melodii’84 (14 – 17 februarie 1985) – Ediţia 06

Secţiunea “Piese lansate în 1984”

“Îmi plac desenele animate” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – în duet cu Aurel Moga

“Să zbori” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

“Un buchet de crizanteme” (m: Jolt Kerestely; t: Dumitru Popescu Chiselet)

Secţiunea “Melodii de dans în primă audiţie”

“Dans Non Stop” (m: Silviu Hera; t: Gheorghe Oprea) – Menţiune

“Sa cântăm, să dansăm” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – Premiul Organizatorilor

Melodii’86 (30 ianuarie – 01 februarie 1987) – Ediţia 08

“Ce e luna?” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

“Deschideţi poarta soarelui” (m: Anton Şuteu ; t: Dan V. Dumitriu) – interpretată de Adrian Daminescu, Mirabela Dauer, Marina Florea, Ioan Luchian Mihalea, Carmen Mureşan, Mihaela Oancea, Carmen Rădulescu, Mihaela Runceanu – piesă prezentată în afara concursului)

“M-am îndrăgostit” (m: George Grigoriu; t: Romeo Iorgulescu) – i: Marina Florea & Adrian Daminescu

CONCURSUL CÂNTECULUI POLITIC PENTRU TINERET (Sala Radio, 1975 – 1988)

Ediţia 05  (12 – 14 aprilie 1984)

Secţiunea „Muzică Uşoară”

“Aberanta cursă” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – piesă prezentată în afara concursului

“Noi, tinerii romantici” (m: Ion Cristinoiu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

“Ţara mea, cea mai frumoasă ţară” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – piesă prezentată în afara concursului

Ediţia 07 (15 – 17 aprilie 1988)

Secţiunea „Muzică Uşoară”

“Vom fi mereu” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei) – în duet cu Gabriel Cotabiţă – Premiul I

FESTIVALUL CÂNTECULUI OSTĂŞESC (Sala Radio, 1972 – 1988)

Ediția 07 (07 – 12 octombrie 1984)

Secţiunea Muzică Uşoară”

“Trandafiri pentru armata ţării” (m: Marius Ţeicu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – Premiul I

“Iubitul meu cu ochi de cer albastru” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – Premiul II

Ediţia 08 (10 – 14 octombrie 1986)

Secţiunea Muzică Uşoară”

“Armata noastră minunată” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – Premiul I

“Iubirea mea, tu, scumpă ţară” (m: Ion Cristinoiu; t: Petre Nicolae)

Ediţia 09 (15 – 19 octombrie 1988)

Secţiunea Muzică Uşoară”

“Voi ostași, voi fii patriei” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei) – Premiul Biroului UTC din Consiliul Superior al Armatei

PREMIILE REVISTEI “ACTUALITATEA MUZICALĂ” (Revistă a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România)

Ediția 04 – pentru anul 1994 (28 februarie 1995, Aula Palatului Cantacuzino)

Premiul “Vedeta anului” 

GALA PREMIILOR DE EXCELENŢĂ ELECTRECORD (Sala Palatului, 2011) – o singură ediţie

Ediţia 01 (09 decembrie 2011)

Premiul de Excelenţă

În cadrul galei, acompaniată de Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Daniel Jinga, interpretează “Stele perechi” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei).

GALA STELELOR MUZICII UŞOARE ROMÂNEŞTI (2017 – 2018, organizată de Primăria Capitalei şi Circul Metropolitan Bucureşti) – 04 ediţii

Ediţia 04 (19 noiembrie 2018)

Recital, alături de orchestra Andrei Tudor Band

Trofeul Primăriei Capitalei pentru Excelenţă în domeniul Artelor

RECITALURI ÎN CADRUL ALTOR FESTIVALURI ȘI CONCURSURI INTERJUDEȚENE DIN ȚARĂ (selectiv)

CONCURSUL ȘI FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ ȘI UȘOARĂ “PRIMĂVARA BĂILEȘTEANĂ”, BĂILEȘTI, DOLJ

Ediţia 09 (Teatrul de Vară din Băilești, 24 – 26 mai 1985)

Recital

CONCURSUL INTERJUDEŢEAN DE INTERPRETARE A MUZICII POPULARE ŞI UŞOARE ROMÂNEŞTI “STEAUA LITORALULUI”, CONSTANŢA

Ediţia 15 (Sala Sporturilor din Constanţa, 29 – 31 mai 1985)

Recital

FESTIVALUL TINEREŢII DE LA AMARA, IALOMIŢA

Ediţia 18 (01 – 04 august 1985)

Recital

Ediţia 21 (04 – 07 august 1988)

Recital

Ediţia 22 (03 – 06 august 1989)

Recital

FESTIVALUL-CONCURS INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ “MĂRŢIŞOR DOROHOIAN”, BOTOŞANI

Ediţia 13 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoșani, 27 februarie – 01 martie 1987)

Recital

Ediţia 22 (Sala Stipo din Dorohoi, 28 februarie – 01 martie 2000)

Recital

FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ NUFĂRUL ALB, TULCEA

Ediţia 10 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Tulcea, 20 – 22 mai 1988)

Recital

GALA UMORULUI “UN BOB DE VESELIE”, FETEȘTI, IALOMIȚA

Ediția 05 (Casa de Cultură din Fetești, 07 – 10 septembrie 1989)

Recital

FESTIVALUL CONCURS “TOAMNA CULTURALĂ BĂCĂUANĂ”, BACĂU

Ediţia 18 (Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” din Bacău, 30 noiembrie – 02 decembrie 1989)

Recital

FESTIVALUL ZIARULUI “TINEREȚUL LIBER”, BUCUREȘTI (Sala Palatului din București) – festival organizat de ziarul “Tineretul Liber” şi Centrul Municipal Bucureşti al Creaţiei Populare, în memoria interpretei şi profesoarei de canto, Mihaela Runceanu – o singură ediție

Ediția 01 (20 – 22 noiembrie 1990)

Recital, în seara zilei de 20 noiembrie 1990.

FESTIVALUL TOAMNEI “VOINEASA’92”, VÂLCEA

Ediţia 01 (06 – 08 noiembrie 1992)

Recital

FESTIVALUL CONCURS DE MUZICĂ UȘOARĂ ROMÂNEASCĂ “ION VASILESCU”, CRAIOVA

Ediţia 01 (Teatrul Liric din Craiova, 07 – 09 aprilie 1993)

Recital

FESTIVALUL CONCURS DE INTERPRETARE A MUZICII UȘOARE “STELELE PRAHOVEI”, PLOIEȘTI

Ediţia 04 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești, martie 1994)

Recital

FESTIVALUL CONCURS DE MUZICĂ UȘOARĂ “IOAN LUCHIAN MIHALEA”, BUCUREȘTI

Ediţia 01 (Sala Palatului, 06 – 08 mai 1994)

Recital

FESTIVALUL NAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ “MIHAELA RUNCEANU”, BUZĂU

Ediţia 04 (Casa de Cultură din Buzău, 13 – 15 mai 1994)

Recital

FESTIVALUL CONCURS DE INTERPRETARE A MUZICII UȘOARE “LALEAUA DE AUR”, PITEȘTI

Ediţia 01 (Grădina de Vară din Pitești, 09 – 12 iunie 1994)

Recital

FESTIVALUL CONCURS DE INTERPRETARE A MUZICII UȘOARE “STEAUA PRAHOVEI”, PLOIEȘTI

Ediţia 04 (Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești, iunie 1994)

Recital

FESTIVALUL CONCURS DE MUZICĂ UȘOARĂ “RADU ȘERBAN”, CARACAL

Ediţia 05 (Casa de Cultură din Caracal, 21 – 24 septembrie 1995)

Recital

Ediţia 07 (Casa de Cultură din Caracal, 16 – 18 octombrie 1998)

Recital

FESTIVALUL BERII DE LA CRAIOVA (Piața Prefecturii din Craiova, 23 – 26 octombrie 1999)

Recital, în seara zilei de 24 octombrie 1999.

FESTIVALUL CALLATIS (organizat la Mangalia, redenumit în 2010 FESTIVALUL MANGALIA)

Ediția 2000 (Scena-vapor din Portul Turistic Mangalia, 01 iulie – 15 august 2000)

Recital, în seara zilei de 06 august 2000, seară intitulată “Dialogul Generațiilor”.

FESTIVALUL BERII DE LA MAMAIA

Ediția 09 (pe malul Lacului Siutghiol, zona Hotel Rex, 30 iulie – 03 august 2003)

Recital, în seara zilei de 02 august 2003.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ ROMÂNEASCĂ “GEORGE GRIGORIU”, BRĂILA

Ediţia 01 (Casa Tineretului din Brăila, 07 – 09 octombrie 2005)

Recital, în seara zilei de 08 octombrie 2005.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ ROMÂNEASCĂ “DAN SPĂTARU”, MEDGIDIA

Ediţia 06 (Casa de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” din Medgidia, 30 septembrie – 02 octombrie 2011)

Recital, în seara zilei de 02 octombrie 2011.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ PENTRU COPII ȘI TINERET “MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI, MUGURI NOI”, BUZĂU

Ediţia 05 (Sala Mare a Consiliului Județean din Buzău, 06 – 08 mai 2016)

Recital

Membră a Juriului 

FESTIVALUL INTERJUDEŢEAN DE MUZICĂ UŞOARĂ “FLORI DE MAI”, CĂLĂRAȘI

Ediţia 01 (Sala“Barbu Știrbei” din Călărași, 26 – 29 mai 2016)

Recital în seara zilei de 26 mai 2016.

Membră a Juriului

FESTIVALUL CONCURS NAȚIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ “FLORIN BOGARDO”, BUCUREȘTI – o singură ediție

Ediția 01 (Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” din București, 23 – 25 noiembrie 2018)

Recital, în seara zilei de 24 noiembrie 2018.

A CÂNTAT PE COLOANA SONORĂ A FILMELOR

Galax – omul păpuşă (02.04.1984, vizionat de 1.084.434 spectatori), regia: Ion Popescu-Gopo; muzica: George Grigoriu – „Îmi plac desenele animate” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu și Romeo Iorgulescu, în duet cu Aurel Moga) – piesă scrisă special pentru film

În fiecare zi mi-e dor de tine (23.05.1988, vizionat de 3.454.233 spectatori), regia: Gheorghe Vitanidis; muzica: George Grigoriu şi Ionel Tudor – „Alte vorbe de iubire” (m: Ionel Tudor; t: Octavian Sava, în duet cu Gabriel Cotabiţă), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu, în duet cu Gabriel Cotabiţă), „La revedere, iubirea mea*” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu), „Nu vreau să te pierd, iubire” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu), „Terra” (m: Ionel Tudor; t: Octavian Sava, în duet cu Gabriel Cotabiţă și Grupul Vocal „Choralis”, condus de Voicu Enăchescu), „Ţurai*” (m: George Grigoriu; t: Folclor bihorean) – piese scrise special pentru film cu excepția celor care în dreptul lor a semnul  * 

Un studio în căutarea unei vedete (18.09.1989, vizionat de 1.091.633 spectatori), regia: Nicolae Corjos; muzica: Ionel Tudor –  „De ce nu vezi că sunt frumoasă?”, „Marin mă strigă toată lumea”, „Sunt foarte ocupată”, „Sunt și eu o fată-ndrăgostită” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei) – piese scrise special pentru film

Atac în bibliotecă (26.02.1993, vizionat de 23.413 spectatori), regia: Mircea Drăgan; muzica: George Grigoriu – „Mansarda mea e la parter” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu și Romeo Iorgulescu), „O dragoste pierdută” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu și Romeo Iorgulescu) – piesă scrisă special pentru film

Liceeni în alertă (19.11.1993, vizionat de 464.604 spectatori), regia: Mircea Plângău; muzica: Doru Căplescu – „Cândva” (m: Doru  Căplescu; t: Eugen Rotaru) – piesă scrisă special pentru film

DISCOGRAFIE SOLO

Marina Florea (1985, Electrecord 45-ST-EDC 10.778) – Single

01. Tinereţe şi dragoste (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
02. Să zbori (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Să iubim muzica (1987, Electrecord ST-EDE 03076) – LP

01. Ce e luna? (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
02. Orgolii (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
03. Ne iubim, da, ne iubim (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
04. Să iubim muzica (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
05. Nu ştiu ce-i cu mine (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
06. Pe clape albe de pian (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
07. O clipă cu tine (George Grigoriu/Andreea Andrei)
08. Dragule drag (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
09. Doar tu eşti fericirea mea (George Grigoriu/Andreea Andrei)

În fiecare zi mi-e dor de tine (1988, Electrecord ST-EDE 03451) – LP (banda originală a filmului cu acelaşi nume)

02. Nu vreau să te pierd, iubire (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
04. La revedere, iubirea mea (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
05. Ţurai (George Grigoriu/Folclor bihorean)
07. Alte vorbe de iubire (Ionel Tudor/Octavian Sava) – în duet cu Gabriel Cotabiţă
08. Terra (Ionel Tudor/Octavian Sava) – în duet cu Gabriel Cotabiţă și Grupul Vocal „Choralis”, condus de Voicu Enăchescu
09. În fiecare zi mi-e dor de tine (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – în duet cu Gabriel Cotabiţă

Marina, Marina, Marina (1989, Electrecord ST-EDE 03500) – LP (album cu piesele artistelor Marina Florea, Marina Scupra, Marina Voica)

01. Stele perechi (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
04. Vis împlinit (George Grigoriu/Andreea Andrei)
07. Iubire, dă-mi aripi să zbor (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
10. Orice vis frumos (Romeo Vanica/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Nu te pot uita (1996, Electrecord STC 001180) – Casetă Audio

01. Stele perechi (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
02. Norocul (Gunter Hass & Gabriel Cotabiţă/Eugen Rotaru)
03. Nu te pot uita (Dragoş Docan/Dragoş Docan)
04. Cui îi pasă de mine? (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu)
05. Alo, da, sunt eu (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
06. Ştiu cine eşti (George Natsis/Dan V. Dumitriu)
07. Anotimpuri (Vali Sterian/Vali Sterian)
08. Nu mi-e frică de iubire (Nancy Brandes/George Ţărnea)
09. Tu eşti destinul meu (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
10. Cum să te opresc? (George Natsis/George Ţărnea)
11. Un sărut indiferent (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
12. Iubire, vreau să te găsesc (Petre Găluşanu/Ovidiu Dumitru)

Steaua iubirii (2001, Electrecord EDC 399) – CD

01. Ay, Ay, Ay (Mihai Alexandru/Aimee D’Albon)
02. Nu te pot uita (Dragoş Docan/Dragoş Docan)
03. Cum să uit că te iubesc (Repertoriu internaţional/Viorela Filip)
04. Vrei să mă ai lângă tine (Mihai Alexandru/Mihai Alexandru)
05. Uităm să fim fericiţi (Eugen Mihăescu/Aimee D’Albon)
06. Pentru voi cânt, prieteni (Cătălin Crişan/Viorela Filip)
07. Alo, da, sunt eu (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
08. Steaua iubirii (Mihai Alexandru/Viorela Filip)
09. Nu te pot uita (Nicolae Kirculescu/Jack Fulga)
10. Anotimpuri (Vali Sterian/Vali Sterian)
11. Eu merg mai departe (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik)
12. Iubire (Repertoriu internaţional/Roxana Popescu)
13. Tu eşti destinul meu (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
14. Samba (Mihai Alexandru/Mihai Alexandru)

Stele perechi (22.11.2018, Eurostar E 1003) – CD

01. Stele perechi (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
02. Iubire, dă-mi aripi să zbor (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
03. Nu vreau să te pierd, iubire (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – remix – în duet cu Fuego
04. Marea mea iubire, marea (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
05. Cui îi pasă de mine? (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu)
06. Nu te pot uita (Nicolae Kirculescu/Jack Fulga)
07. Alo, da, sunt eu (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
08. Un buchet de crizanteme (Jolt Kerestely/Dumitru Popescu Chiselet)
09. Ay, Ay, Ay (Mihai Alexandru/Aimee D’Albon)
10. Tu eşti destinul meu (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
11. Eu te-am ales (Mihai Alexandru/Narcisa Suciu)
12. Alerg spre tine (Adrian Ordean/Adrian Ordean)
13. Nu te pot uita (Dragoş Docan/Dragoş Docan)
14. Vreau (Mihai Alexandru/Mihai Alexandru)
15. Cum să uit că te iubesc (Repertoriu internaţional/Viorela Filip)
16. Întotdeauna luna (Robert Anghelescu/Dinu Olăraşu)
17. Asta-i seara ta (Mihai Alexandru/Mihai Alexandru)
18. Ţurai (Folclor bihorean)

DISCOGRAFIE COLECTIVĂ
Melodii’83 (1) (1984, Electrecord ST-EDE 02367) – LP
11. A iubi (George Grigoriu/Andreea Andrei)

Melodii’83 (3) (1984, Electrecord ST-EDE 02369) – LP
04. Un semn de dragoste (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Melodii de neuitat II (1984, Electrecord ST-EDE 02518/02519) – LP
Discul 2
C3. Broscuţa Oac (George Grigoriu/Mircea Block)

Concursul Cântecului Politic pentru tineret – Ediţia a-V-a 1984 (1984, Electrecord ST-EDE 02578 a/b) – 2 LP

A01. Ţara mea, cea mai frumoasă ţară (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

B10. Aberanta cursă (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

C02. Noi, tinerii romantici (Ion Cristinoiu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Invitaţie la discotecă 2 – Muzică de dans (1984, Electrecord ST-EDE 02581) – LP
03. Să nu te miri (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Mamaia’84 (4) (1984, Electrecord ST-EDE 02634) – LP
05. Un om (Mişu Iancu/Andreea Andrei)

Mamaia’84 (5) (1984, Electrecord ST-EDE 02635) – LP
03. În numele dragostei (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Festivalul Cântecului Ostăşesc – 1984 Muzică Uşoară (1984, Electrecord ST-CS 0183) – LP
01. Trandafiri pentur armata ţării (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
02. Iubitul meu cu ochi de cer albastru (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Crizantema de aur (1984, Electrecord ST-EPE 02886/02887) – 2 LP
A5. Clipe de farmec (Mişu Iancu/Mircea Block)
D9. Să nu uităm să fim romantici (George Grigoriu/Mircea Block)

Melodii’84 (1) (1985, Electrecord ST EDE 02636) – LP
03. Îmi plac desenele animate (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – în duet cu Aurel Moga

Melodii’84 (2) (1985, Electrecord ST-EDE 02637) – LP
05. Un buchet de crizanteme (Jolt Kerestely/Dumitru Popescu Chiselet)
09. Să zbori (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

O seară la discotecă – 1 (1985, Electrecord ST-EDE 02712) – LP
02. Dansul iernii pe zăpadă (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
09. Dans Non Stop (Silviu Hera/Gheorghe Oprea)

O seară la discotecă – 2 (1985, Electrecord ST EDE 02713) – LP
01. Să cântăm, să dansăm (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Mamaia’85 (3) (1985, Electrecord ST EDE 02771) – LP
04. Să ne dăm mâna (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Mamaia’85 (4) (1985, Electrecord ST EDE 02772) – LP
06. Să cânte lumea (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Sofia – Bucureşti (1986, Electrecord/Balkanton STC 00444) – Casetă Audio
10. Te iubesc (Mişu Iancu/Petre Andreescu)
 
Mamaia’86 (1) (1986, Electrecord ST EDE 02991) – LP
02. Ţara mea, iubită Românie (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
 
Mamaia’86 (2) (1986, Electrecord ST EDE 02992) – LP
04. Să iubim muzica (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
 
Melodii’86 (1) (1987, Electrecord ST-EDE 03072) – LP
10. Ce e luna? (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
 
Melodii’86 (4) (1987, Electrecord ST EDE 03075) – LP
12. Deschideţi poarta soarelui (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu) – interpretează (în ordinea apariţiei): Mirabela Dauer, Mihaela Runceanu, Adrian Daminescu, Carmen Rădulescu, Ioan Luchian Mihalea, Mihaela Oancea, Marina Florea, Mircea Baniciu, Trio Expres, Grupul Song
 
Festivalul Cântecului Ostăşesc “Te apăr şi te cânt, patria mea” – Ediţia 1986 (1986, Electrecord CS 0205) – LP
01. Armata noastră minunată (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
07. Iubirea mea, tu, scumpă ţară (Ion Cristinoiu/Petre Nicolae)
 
Şlagăre, şlagăre (1988, Electrecord ST-EDE 03299) – LP
01. Deschideţi poarta soarelui (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu) – interpretează (în ordinea apariţiei): Mirabela Dauer, Mihaela Runceanu, Adrian Daminescu, Carmen Rădulescu, Ioan Luchian Mihalea, Mihaela Oancea, Marina Florea, Mircea Baniciu, Trio Expres, Grupul Song
 
Mamaia’88 (2) (1988, Electrecord ST-EDE 03433) – LP
11. Un vis frumos, adevărat (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – în duet cu Gabriel Dorobanţu
 
Mamaia’88 (7) (1988 Electrecord ST-EDE 03434) – LP
03. Te vom iubi (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
 
Mamaia’88 (8) (1988, Electrecord ST-EDE 03435) – LP
03. Te-am iubit dintotdeanua (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu)
 
Dida Drăgan – Deschideţi poarta soarelui (1988, Electrecord ST-EDE 03448) – LP
B3. Voi, oameni de mâine (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu) – interpretează (în ordinea apariţiei): Aura Urziceanu, Adrian Daminescu, Elena Cârstea, Gabriel Cotabiţă, Marina Florea, Loredana Groza, Angela Stoica, Cornel Fugaru, Daniela Nicol, Mirela Voiculescu, Carmen Mureşan, Ricky Dandel, Dida Drăgan
 
Muzică din filme româneşti (1988, Electrecord ST-EDE 03450) – LP
03. Îmi plac desenele animate (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – în duet cu Aurel Moga
 
Mamaia’89 (2) (1989, Electrecord ST-EDE 03622) – LP
05. Nopţi albastre la Mamaia (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu)
 
Mamaia’89 (4) (1989, Electrecord ST-EDE 03624) – LP
04. Nu se poate trăi fără dragoste (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu)
 
Succese’89 – Un pas spre infinit (1990, Electrecord ST-EDE 03704) – LP
04. Ştiam că vei veni (George Grigoriu/Andreea Andrei)
 
Mamaia’90 (1) (1991, Electrecord ST-EDE 03901) – LP
02. Nu e uşor să uiţi (George Grigoriu/Andreea Andrei)
 
Ovidiu Lipan Ţăndărică (1993, Electrecord 45-EDC 10.807/45 ST 10807) – Single
B. Dragostea va exista (Ovidiu Lipan/Eugen Rotaru) – în duet cu Ovidiu Lipan
 
Şlagăre de Marius Ţeicu (1994, Electrecord EDE 04318, STC 0986) – LP & Casetă Audio
B4. Punct şi de la capăt (Marius Ţeicu/Andreea Andrei) – doar pe casetă audio
 
George Grigoriu – În lumea şlagărului (1996, Electrecord EDC 225, STC 001210) – CD & Casetă Audio
12. Marea mea iubire, marea (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
 
Adrian Romcescu – Nu vreau să te pierd (1996, Sfinx Experience SFINT 1120) – Casetă Audio
B7. Noi am trădat dragostea (Adrian Romcescu/Andreea Andrei) – în duet cu Adrian Romcescu
 
Jolt Kerestely – Tăcutele iubiri (1997, Genius CD, GCD 017) – CD
03. Un buchet de crizanteme (Jolt Kerestely/Dumitru Popescu Chiselet)
 
Marius Ţeicu – Parada vedetelor (1997, Zone Records 9712110-2, 9712118-4) – CD & Casetă Audio
B.24. Punct şi de la capăt (Marius Ţeicu/Andreea Andrei)
 
Gabriel Dorobanţu – Declaraţie de dragoste (1997, Electrecord EDC 235, STC 001239) –CD şi Casetă Audio
07. Va fi sărbătoare (Cover/Roxana Popescu) – în duet cu Gabriel Dorobanţu
 
Dragoş Docan – Vai, ce bună-i fata asta (1998, Electrecord STC 001257) – Casetă Audio
A4. Iubeşte-mă/Spune-mi cât pe iubeşti (Dragoş Docan/Dragoş Docan)
 
Ovidiu Komornyik – Te-am trădat (2001 Intercont Music IMCD 1177, IMMC 1177) – CD & Casetă Audio
08. Eu merg mai departe (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik)
 
124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru – vol. 2 (2004, Muzica 2001 018 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD
15. Pentru tine trăiesc (Aura Urziceanu/Eugen Rotaru)
 
Parada Şlagărelor 1 (2005, Electrecord, EDC 622) – CD
16. Iubire, dă-mi aripi să zbor (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
 
The Best Romanian Collection (2005, C.D.S. Music NC 005) – 10 CD
CD George Grigoriu
19. Marea mea iubire, marea (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
CD Ionel Tudor
04. Stele perechi (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
 
Melodii de George Grigoriu (2007, Electrecord EDC 768) – CD
20. Ce e luna? (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – cu grupul “Forte”
22. Un semn de dragoste (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
 
80 de ani de muzică în 80 de ani de radio (2008, Roton/Radio România 4364-2, 4364-4) – 4 CD & 4 Casete Audio
CD3
20. Deschideţi poarta soarelui (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu) – interpretează (în ordinea apariţiei): Mirabela Dauer, Mihaela Runceanu, Adrian Daminescu, Carmen Rădulescu, Ioan Luchian Mihalea, Mihaela Oancea, Marina Florea, Mircea Baniciu, Trio Expres, Grupul Song
CD4
15. Stele perechi (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
 
Anotimpul Şlagărelor 3 (2008, MediaPRO Music 0042) – CD
09. Îmi plac desenele animate (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – în duet cu Aurel Moga
 
Toate florile din lume (2008, Intercont/Electrecord IMCD 1231/2009, Jurnalul Naţional – Ediţie de Colecţie, vol. 85) – CD

23. Un buchet de crizanteme (Jolt Kerestely/Dumitru Popescu Chiselet)

De dragoste (06.05.2010, OVO Music/Felicia) – CD
09. Eu merg mai departe (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik)
 
Cântecele noastre toate vol.3 (2010, Intercont Music/Electrecord IMCD 1359) – CD
15. Nu te pot uita (Dragoş Docan/Dragoş Docan)
 
Cântecele noastre toate – Muzică de colecţie, vol.4 (2010, Intercont Music/Electrecord, IMCD 1360) – CD
05. Stele perechi (Ionel Tudor/Andreea Andrei)
 
Duete celebre – vol. 2 (2010, Roton 4584-2) – CD
15. Un vis frumos, adevărat (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – în duet cu Gabriel Dorobanţu
 
Anotimpurile iubirii (2011, Roton 4493-2) – 4 CD
CD2 – E vară
07. Marea mea iubire, marea (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)
 
Melodii de dragoste românești (2012, Reader’s Digest/Electrecord 20256011, 400000620D.00.86) – 5 CD
CD 03 – Vise uitate
14. Nu te pot uita (Dragoş Docan/Dragoş Docan)
CD 05 – Suflete îngemănate
07. Tu eşti destinul meu (Marcel Dragomir/Aurel Storin)
 
Jolt Kerestely (2014, PRO Universitaria) – 2 CD
CD1-11. Un buchet de crizanteme (Jolt Kerestely/Dumitru Popescu Chiselet)
 
Anii de aur ai muzicii româneşti (2017, Tarsago 22759011) – 3 CD
CD3 – Şlagărele anilor ’70-’80
01. Deschideţi poarta soarelui (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu) – interpretează (în ordinea apariţiei): Mirabela Dauer, Mihaela Runceanu, Adrian Daminescu, Carmen Rădulescu, Ioan Luchian Mihalea, Mihaela Oancea, Marina Florea, Mircea Baniciu, Trio Expres, Grupul Song
 
Jolt Kerestely – “Copacul”…cu cântece, vol.1 (2018, Eurostar E 967) – CD
16 Un buchet de crizanteme (Jolt Kerestely/Dumitru Popescu Chiselet)
 
Paul Surugiu Fuego – Fericire (2019, EuroMusic 9887-4) – CD

13. Ţurai (Prelucrare folclor George Grigoriu) – în duet cu Paul Surugiu Fuego

15. Nu vreau să te pierd, iubire (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – în duet cu Paul Surugiu Fuego

Paul Surugiu Fuego – Duete celebre (2019, EuroMusic 9888-4) – CD

02. Nu te pot uita (Nicolae Kirculescu/Jack Fulga) – în duet cu Paul Surugiu Fuego

PIESE ÎNREGISTRATE LA RADIO, ELECTRECORD, TVR ŞI ALTE CASE DISCURI

A fost de ajuns doar privire (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1985

A iubi (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1983

Aberanta cursă (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1984

Acum ori niciodată (Adrian Romcescu) – 1999

Aici îmi este dragostea (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – 1983

Alerg spre tine (Adrian Ordean/Adrian Ordean) – 2013

Alo, da, sunt eu/Despărţire (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – 1991

Alte vorbe de iubire (Ionel Tudor/Octavian Sava) – în duet cu Gabriel Cotabiţă – din filmul artistic “În fiecare zi mi-e dor de tine” – 1988

Anotimpuri (Vali Sterian/Vali Sterian) – 1995

Armata noastră minunată (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – din Festivalul Cântecului Ostășesc – 1986

Asta-i seara ta (Mihai Alexandru/Mihai Alexandru) – 2015

Aş vrea să fiu cu tine (Liviu Tudan/Aimee D’Albon) – 1998

Ay, Ay, Ay (Mihai Alexandru/Aimee D’Albon) – 1998

Banul, ochiul dracului (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – 1993

Boabe de rouă (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1985

Broscuţa Oac (George Grigoriu/Mircea Block) – 1983

Caut un drum spre inima ta (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1990

Când nu eşti lângă mine (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1986

Când plouă cu fluturi (Ion Cristinoiu/Angel Grigoriu) – alături de Elena Cârstea, Silvia Dumitrescu, Adrian Enache, Daniel Iordachioaie, Ovidiu Komornyik, Sanda Ladoşi, Angela Stoica, Aurelian Temişan – 1998

Când un copil (Alexandru Mandy/Alexandru Mandy) – 1991

Cândva (Doru Căplescu/Eugen Rotaru) – din filmul artistic “Liceenii în alertă” – 1993

Ce e luna? (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1986

Cerul e senin (Dinu Giurgiu/Andreea Andrei) – 1986

Colind (George Natsis/George Ţărnea) –

Copilul mării (George Grigoriu/Mircea Block) – în duet cu Aurel Moga – 1983

Chemarea mării (George Grigoriu/Mircea Block) – 1987

Clipe de poveste (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – 1990

Clipa de iubire (Dinu Giurgiu/Eugen Dumitru) – 1985

Clipe de farmec (Mişu Iancu/Mircea Block) – din Festivalul Crizantema de Aur – 1983

Copilul mării (George Grigoriu/Mircea Block) – în duet cu Aurel Moga – 1983

Cui îi pasă de mine? (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – 1992

Cum să te opresc? (George Natsis/George Ţărnea) – 1995

Cum să uit că te iubesc (Repertoriu internaţional/Viorela Filip)

Dacă n-am să ştiu (Constantin Teoharie/Flavia Buref) – 1987

Dacă pierd iubirea ta (Repertoriu internaţional/Viorela Filip)

Dans neutronic (Repertoriu Internaţional/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1992

Dans non-stop (Silviu Hera/Gheorghe Oprea) – 1985

Dansul iernii pe zăpadă (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1985 

De ce nu vezi că sunt frumoasă? (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – din filmul artistic “Un studio în căutarea unei vedete” – 1989

De colo, colo (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1983

De dorul tău (m: Dan Dimitriu/ Eugen Rotaru) – 1984

Deschideţi poarta soarelui (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu) – interpretează (în ordinea apariţiei): Mirabela Dauer, Mihaela Runceanu, Adrian Daminescu, Carmen Rădulescu, Ioan Luchian Mihalea, Mihaela Oancea, Marina Florea, Mircea Baniciu, Trio Expres, Grupul Song – 1986

Doar 5 minute (George Grigoriu/Mircea Block) – 1983

Doar tu eşti fericirea mea (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1986

Doi trecători/Ştiu cine eşti (George Natsis/Dan V. Dumitriu) – 1990

Dragostea va exista (Ovidiu Lipan/Eugen Rotaru) – în duet cu Ovidiu Lipan – 1993

Dragule drag (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1987

E, e, e iubire (Dani Constantin/Aimee D’Albon) – Sanda Ladoşi, Marina Florea, Adrian Enache, Aurelian Temişan şi Daniel Iordăchioae – 1998

E mult prea târziu (Dragoş Docan/Dragoş Docan) – 1997

E o stea (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – alături de Adrian Daminescu, Mircea Dumitrescu, Silvia Dumitrescu, Ioan Luchian Mihalea, Geanina Olaru – 1990

E primul nostru dans (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1984

E umbră-ntre noi (Ştefan Elefteriu/Flavia Buref) – 1995

Eşti tu (Temistocle Popa/Aurel Storin) – 1988

Eu merg mai departe (Ovidiu Komornyik/Ovidiu Komornyik) – 2000

Eu ştiu (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1983

Eu te-am ales (Mihai Alexandru/Narcisa Suciu) – 2012

Eu voi cânta de dragoste (Dan Dimitriu/Eugen Rotaru) – 1984

Farmecul romanţei (George Grigoriu/Mircea Block) – din Festivalul Crizantema de Aur – 1983

Fără dragoste (Ionel Tudor/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1983

Fără tăcere (Adrian Romescu/George Ţărnea) – 1996

Flori la ferestre (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – 1990

Frumuseţea fetelor (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1984

Gelozie (Dan Beizadea/Dan Beizadea) – 1985

Ia-mă cu tine, dorule (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – 1987

Incertitudini (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1986

Iubire (Repertoriu internaţional/Roxana Popescu) – 1999

Iubire, dă-mi aripi să zbor (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – 1988

Iubire, vreau să te găsesc (Petre Găluşanu/Ovidiu Dumitru) – 1991

Iubirea mea de-o viaţă/Tu eşti iubirea mea de-o viaţă (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1983

Iubirea mea, tu, scumpă ţară (Ion Cristinoiu/Petre Nicolae) – din Festivalul Cântecului Ostășesc – 1986

Iubitul meu cu ochi de cer albastru (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1985

Îmi plac desenele animate (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – în duet cu Aurel Moga – din filmul artistic “Galax” – 1983

Împacă-mă cu un sărut (Aurel Giroveanu/Nicolae Dumitru) – 1985

Împăcare (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1983

În fiecare zi mi-e dor de tine (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – în duet cu Gabriel Cotabiţă – din filmul artistic “În fiecare zi mi-e dor de tine” – 1988

În numele dragostei (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1984

Încrederea în viaţă (Ionel Tudor/Andrei Andrei) – 1984

Întotdeauna luna (Robert Anghelescu/Dinu Olăraşu) – 2013

La capăt de cer (Mihai Constantinescu/Mihai Constantinescu) – 1989

La revedere, iubirea mea (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1987

Lumina din zori (Dinu Giurgiu/Dan V. Dumitriu) – 1986

M-am îndrăgostit (George GrigoriuAngel Grigoriu) – în duet cu Adrian Daminescu – 1986

Mai rămâi şi nu pleca, iubirea mea (Marcel Dragomir/Aurel Storin)

Mamma Mia (Repertoriu Internaţional/Roxana Popescu) – 1992

Mansarda mea e la parter (George Grigoriu/Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu) – din filmul artistic “Atac în bibliotecă– 1993

Marea mea iubire, marea (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1983

Marin mă strigă toată lumea (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – din filmul artistic “Un studio în căutarea unei vedete” – 1989

Mă-ntreb de ce (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1983

Mă numesc albastru (Marcel Dragomir/Aristide Mircea) – 1983

Ne despărţim de noaptea dintre noi (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1984

Ne iubim, da, ne iubim (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1986

Nimic nu-i greu când eşti tânăr (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1983

Noi am trădat dragostea (Adrian Romcescu/Andreea Andrei) – în duet cu Adrian Romcescu – 1995

Noi şi muzica (Jolt Kerestely/Marian Stere) – grup solistic format din Angela Similea, Oana Sârbu, Alina Păun, Paul Surugiu (Fuego), Maria Florea (Miss Mary), Marina Florea, Aurelian Temişan, Stela Enache, Viorela Filip – 2009

Noi, tineri romantici (Ion Cristinoiu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1984

Nopţi albastre la Mamaia (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – 1989

Norocul (Gunter Haas & Gabriel Cotabiţă/Eugen Rotaru) – 1995

Nu e greu să-ţi găseşti fericirea (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – în duet cu Aurel Moga – 1983

Nu e uşor să uiţi (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1990

Nu mai e timp (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – 1991

Nu mi-e frică de iubire (Nancy Brandes/George Ţărnea) – 1996

Nu se poate trăi fără dragoste (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – 1989

Nu ştiu dacă mă iubeşti (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1987

Nu ştiu ce-i cu mine (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1987

Nu te pot uita (Dragoş Docan/Dragoş Docan) – 1994

Nu te pot uita (Dragoş Docan/Dragoş Docan) – Remix – 2000

Nu te pot uita (Nicolae Kirculescu/Jack Fulga) – 2000

Nu te pot uita (Nicolae Kirculescu/Jack Fulga) – în duet cu Fuego – 2018

Nu uita iubire, nu uita (Temistocle Popa/Mircea Block) – 1987

Nu vreau să te pierd, iubire (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – din filmul artistic “În fiecare zi mi-e dor de tine” – 1988

Nu vreau să te pierd, iubire (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – Remix – în duet cu Fuego – 2017

Numai dragostea (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1983

O clipă cu tine (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1986

O dragoste pierdută (George Grigoriu/Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu) – din filmul artistic “Atac în bibliotecă” – 1993

O lume a dragostei (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – 1986

O lume mai frumoasă (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – 1986

O monogramă (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – 1989

O scrisoare (Repertoriu Internaţional/Viorela Filip) – în duet cu Gabriel Dorobanţu – 2002

O zi fără tine (Petre Găluşanu/Andreea Andrei) – 1993

Onoare ție, clasă muncitoare (George Grigoriu/Mircea Block) – 1984

Orgolii (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1984

Orice vis frumos (Romeo Vanica/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1985

Oricât aş încerca (Virgil Popescu/Virgil Popescu) – 1999

Parcă te-aş cunoaşte de un veac (Ion Cristinoiu/ Roxana Popescu) – 1985

Pământ (Horia Moculescu/George Ţărnea) – 1983

Pe clape albe de pian (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1986

Pentru tine trăiesc (Aura Urziceanu/Eugen Rotaru) – 1992

Pentru voi cânt, prieteni (Cătălin Crişan/Viorela Filip)

Poate (Repertoriu Internaţional/Andreea Andrei) – 1988

Poem târziu (George Natsis/Dan V. Dumitriu) – 1989

Potpuriu (George Grigoriu) – 1986

Prietena romanţei (George Grigoriu/Mircea Block) – din Festivalul Crizantema de Aur – 1989

Punct şi de la capăt (Marius Ţeicu/Andreea Andrei) – 1993

Samba (Mihai Alexandru/Mihai Alexandru) – 2000

Să cântăm, să dansăm (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1984/1985

Să cânte lumea (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1985

Să iubim muzica (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1986

Să ne dăm mâna (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1985

Să nu mă-ntrebi vreodată (Temistocle Popa/Andreea Andrei) – 1987

Să nu mă uiţi (Marcel Dragomir/Sandu Ştefănescu) – 1990

Să nu te miri (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1982

Să nu uităm să fim romantici (George Grigoriu/Mircea Block) – din Festivalul Crizantema de Aur – 1984

Să zbori (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1984

Serenada tinereţii (George Grigoriu/Mircea Block) – 1986

Spune-mi cât mă iubeşti (Dragoş Docan/Dragoş Docan) – 1997

Stele perechi (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – 1987

Stele perechi (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – Remix – 2009

Steaua iubirii (Mihai Alexandru/Viorela Filip) – 1999

Sunt foarte ocupată (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – din filmul artistic “Un studio în căutarea unei vedete” – 1989

Sunt şi eu o fată-ndrăgostită (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – din filmul artistic “Un studio în căutarea unei vedete” – 1989

Superman (Repertoriu Internaţional/Viorela Filip)

Ştiam că vei veni (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1989

Te-am iubit dintotdeanua (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – 1988

Te iubesc cu adevărat (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1990

Te iubesc, te iubesc, te iubesc (Mişu Iancu/Petre Andreescu) – 1986

Te vom iubi (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – 1988

Te voi iubi, romanţă (George Grigoriu; t: Mircea Block) – din Festivalul Crizantema de Aur – 1985

Terra (Ionel Tudor/Octavian Sava) – în duet cu Gabriel Cotabiţă şi grupul vocal “Choralis” – din filmul artistic “În fiecare zi mi-e dor de tine” – 1988

Tinereţe şi dragoste (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1984

Tiţa porumbiţa (Prelucrare folclorică) – 1985

Tot ce e al meu e şi al tău (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1984

Trandafiri pentru armata ţării (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – din Festivalul Cântecului Ostășesc – 1984

Tu eşti destinul meu (Marcel Dragomir/Aurel Storin) – 1996

Ţara mea, cea mai frumoasă ţară (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1984

Ţara mea, iubită Românie (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1986

Ţurai (George Grigoriu/Folclor bihorean) – din filmul artistic “În fiecare zi mi-e dor de tine” – 1988

Ţurai (Folclor bihorean) – Remix – 2018

Ţurai (Folclor bihorean) – Remix – în duet cu Fuego – 2018

Uităm să fim fericiţi (Eugen Mihăescu/Aimee D’Albon) – 1998

Un buchet de crizanteme (Jolt Kerestely/Dumitru Popescu Chiselet) – 1984

Un om (Mişu Iancu/Andreea Andrei) – 1984

Un sărut indiferent (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – 1994

Un semn de dragoste (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – 1983

Un vis frumos, adevărat (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu) – în duet cu Gabriel Dorobanţu – 1988

Unde e iubirea? (Repertoriu Internaţional/Viorela Filip)

Va fi sărbătoare (Repertoriu Internaţional/Roxana Popescu) – în duet cu Gabriel Dorobanţu – 1997

Vino între oameni/Floare de colţ (Dan V. Dumitriu/Dan V. Dumitriu) – 1989

Vis împlinit (George Grigoriu/Andreea Andrei) – 1988

Voi, oameni de mâine (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu) – interpretează (în ordinea apariţiei): Aura Urziceanu, Adrian Daminescu, Elena Cârstea, Gabriel Cotabiţă, Marina Florea, Loredana Groza, Angela Stoica, Cornel Fugaru, Daniela Nicol, Mirela Voiculescu, Carmen Mureşan, Ricky Dandel, Dida Drăgan – 1988

Voi ostași, voi fii patriei (Ionel Tudor/ Andreea Andrei) – Festivalul Cântecului Ostășesc – 1988

Voi străluci (Mihai Alexandru/Mihai Alexandru) – 2011

Vom fi mereu (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – în duet cu Gabriel Cotabiţă – 1988  

Vreau (Mihai Alexandru/Mihai Alexandru) – 2009

Vrei să mă ai lângă tine (Mihai Alexandru/Mihai Alexandru) – 1999

Zile fericite (Ionel Tudor/Andreea Andrei) – 1983

Zbor spre viitor (Dan Dimitriu/Eugen Rotaru) – 1987, alături de Silvia Dumitrescu, Anca Țurcașiu, Mircea Dumitrescu, Adrian Daminescu, Alexandru Oros

 

Pentru acest articol au fost consultate publicaţiile
Caraman – Fotea, Daniela: Meridianele cântecului, Bucureşti, Editura Muzicală, 1989.
Caraman – Fotea, Daniela; Andrei, Titus: Alternative Pop Dance, Bucureşti, Editura Humanitas Educaţional, 2003.
Colecţiile revistelor “Actualitatea muzicală”, “Ecran Magazin”, “Litoral”, “Săptămâna”, consultate la Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman”, Constanţa.

 

AUTOR
MIRCEA NICOLAU

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!