MARINA VOICA – PALMARES

Despre Marina Voica s-a scris mult. A fost, este și va rămâne un nume de referință în istoria divertismentului românesc.

Pe siteul său oficial, artista și-a scris o mini biografie, pe care vă invit să o citiți accesând legătura de mai jos.

http://www.marinavoica.ro/biografie

Din arhiva personală a Marinei Voica.
Din arhiva personală a Marinei Voica.

Pe 01 octombrie 2018, într-un cadru somptuos, la Sala de Marmură a Cercului Militar Național, a avut loc lansarea cărții “Marina Voica – Drum spre legendă” (Editura PRO Universitaria), scrisă de apreciatul jurnalist Octavian Ursulescu. Pentru cei care doresc, își pot comanda cartea de pe Internet.

Cu ce pot veni eu în plus? În rândurile de mai jos, voi trece în revistă palmaresul artistei: discografia, filmografia, precum și participările acesteia la festivalurile și concursurile de gen.

Iată, pe scurt, câteva momente importante din bogata sa activitate artistică.

S-a născut pe 03 septembrie 1936 la Ivanovo, în Rusia. A absolvit Facultatea de Finanțe și Credit de la Moscova.

Momentul care i-a marcat prima parte a vieții și a determinat-o să se facă artistă a fost vizionarea filmului muzical “La edad del amor/Vârsta dragostei” (producție Argentina, 1954), în regia lui Julio Saraceni, având-o în rolul principal pe celebra actriță și cântăreață Lolita Torres.

În 1959, la 23 de ani, s-a stabilit în România, prin căsătoria cu românul Marcel Voica,  care i-a fost și coleg de facultate.

La debut, în 1960! (din arhiva personală a Marinei Voica)
La debut, în 1960! (din arhiva personală a Marinei Voica)

Debutează la Televiziunea Română în vara anului 1960, într-o emisiune care se difuza miercuri după-amiaza, dedicată lansării de tinere talente. Regizorul acestei emisiuni a fost nimeni altul decât Valeriu Lazarov, care pe atunci avea doar 24 de ani și era proaspăt absolvent al Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică din București–secția “Regie”. În cadrul emisiunii, a interpretat o piesă din repertoriul muzicii rusești precum și “Charra de Salamanca”, din filmul muzical argentinian “La edad del amor/Vârsta dragostei”. Pe cea din urmă, a interpretat-o în limba spaniolă, dansând cu castaniete.

Prima menționare a numelui Marinei Voica în programul de televiziune are loc pe 17 iulie 1960, când a participat în emisiunea “Muzică distractivă”. Acesta a fost începutul unei lungi și fructoase colaborări cu TVR.

Fotografie din revista "Teatru" din septembrie 1960.
Fotografie din revista „Teatru” din septembrie 1960.

Pentru cei care nu ştiu, până în 1990, în România existau un singur post de televiziune (TVR), trei posturi de radio (România 1, România 2, România 3) şi o singură casă de discuri (Electrecord).

Primele apariții discografice au loc tot în 1960, pe discul single Marina Voica/Carmen Moreno” (Electrecord EDA 2927), unde interpretează piesa “Baila Negra”, din repertoriul muzicii cubaneze, interpretată în limba spaniolă. “Baila Negra” a fost prima înregistrare de muzică ușoară/pop din România, când s-a cântat cu suprapunere vocală (voce dublată).

În același an, apare și pe discul single Marina Voica” (Electrecord EDA 2937), cu piesele “Liubimîie Glaza”/ “Ochi dragi” (A. Babaev/text românesc: Aurel Felea) și “Mojet Bîti” / “Poate” (E. Rozner/text românesc: Aurel Felea), interpretate în limbile rusă şi română.

Cu această ocazie, la “Electrecord”, tânăra artistă a cunoscut mari personalități ale muzicii românești, precum compozitorul Radu Șerban, dirijorul Teodor Cosma (celebrul dirjor al Electrecordului, până în 1962, când s-a stabilit în Franța) și maestrul de sunet Theodor Freddy Negrescu.

Din arhiva personală a Marinei Voica.
Din arhiva personală a Marinei Voica.

În decembrie 1965, lansează “Ce crezi tu despre mine” (Ion Cristinoiu/Mihai Dumbravă), prima piesă românească, scrisă special pentru ea de către un compozitor român.

În numeroase interviuri, Marina Voica a afirmat că a avut mult de suferit din cauza faptului că era rusoaică. De câte ori existau conflicte între relațiile româno-ruse, artista era suspendată atât la Televiziune, cât și la Radio România.

În muzica pop/ușoară românească, doamna Marina Voica este, după părerea mea, artistul cu cele mai multe reveniri (sau comeback”-uri, așa cum se spune acum).

La TIFF, în august 2020 (din arhiva personală a Marinei Voica).
La TIFF, în august 2020 (din arhiva personală a Marinei Voica).
LA SFR (Serile Filmului Românesc, Iași, octombrie 2020 - din arhiva personală a Marinei Voica).
LA SFR (Serile Filmului Românesc, Iași, octombrie 2020 – din arhiva personală a Marinei Voica).

Prima revenire are loc pe 22 iulie 1971, la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, când a lansat “Încrederea” (Ion Cristinoiu/Mihai Dumbravă), piesă distinsă cu Premiul III, care se va bucura de un mare succes.

Până la acel moment, cu mici excepții, repertoriul artistei cuprindea piese din repertoriul internațional (cover-uri), în special spaniole, sud-americane și rusești.

Imediat după Mamaia’71, este solicitată de mai toţi compozitorii din muzica pop/uşoară românească. De la cei mai prolifici, până la debutanţi (la acea vreme). A înregistrat piese compuse de (în ordine alfabetică): Victor Arsene, Laurenţiu Cazan, Mihai Constantinescu, Ion Cristinoiu, Camelia Dăscălescu, Dan Dimitriu, Marcel Dragomir, Cornel Fugaru, Aurel Giroveanu, Dan Grigoraș, George Grigoriu, Liviu Ionescu, Gabriel Mărgărint, Petre Mihăescu, Bujor Miscuţia, Horia Moculescu, Constantin Pavliuc, Temistocle Popa, Laurenţiu Profeta, Andrei Proșteanu, Ion Rădulescu, Remus Teodorescu, Ileana Toader-Necşescu, Ionel Tudor, Radu Şerban, Marius Ţeicu, Aurelian Udrişte, Paul Urmuzescu, Vasile V. Vasilache, Vasile Veselovski.

Se poate afirma că perioada 1971-1984 a fost cea mai prolifică din activitatea sa artistică.

Din arhiva personală a Marinei Voica.
Din arhiva personală a Marinei Voica.

Un moment deosebit a avut loc pe 23 iulie 1975, pe scena Festivalului Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, când Margareta Pâslaru și Marina Voica au interpretat în duet “Balada” (muzica: Radu Șerban; text: Constantin Cârjan), care s-a bucurat de un mare succes. Această piesă a fost compusă de către Radu Șerban, în amintirea memorabilei apariții a celor două artiste, când, fiind amândouă la început de drum, au apărut la Televiziunea Română, cântând în duet. De asemenea, piesa a fost adeseori folosită, ca probă de duet între concurenți, la celebrul concurs “Steaua fără Nume”, al Televiziunii Române (dedicat tinerilor interpreți).

Pe 18 iulie 1973, în cadrul unui recital susținut pe scena Festivalului de la Mamaia, debutează componistic cu piesa “Mama” (versuri: Ovidiu Dumitru). Alte compoziții proprii timpurii: “Cântecul meu” (1975, versuri: Ovidiu Dumitru), “Dor călător” (1977, versuri: Saşa Georgescu), “Ay, Ay, Ay” (1984, glumă muzicală pe versuri de Saşa Georgescu).

A doua revenire are loc in primăvara anului 1981, după ce, cu doar câteva luni înainte, emigrase cu soțul ei în Germania. Acolo, aflând că soțul ei a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, artista a revenit în țară cu acesta. Au urmat apoi o altă perioadă de 3 ani (1981-1984) cu o activitate artistică foarte bogată, după care, fără nici o explicație, în toamna anului 1984, a fost din nou interzisă de către regimul politic de atunci.

În anii'80. Din arhiva personală a Marinei Voica.
În anii’80. Din arhiva personală a Marinei Voica.

În perioada 1985–1990, a cântat la unele dintre cele mai renumite restaurante şi baruri din Bucureşti (“Salonul Spaniol”) și de pe Litoral (“Internațional” din Neptun-Olimp în vara anului 1985 și “Melody” din Mamaia, vara anilor 1986, 1987, 1989).

În martie 1987, după trei ani de interdicție, înregistrează piesa “I-am spus inimii să cânte” (muzica: George Grigoriu)

Deși interzisă, în mai 1989, este trecută în cartea “Meridianele cântecului” (Editura Muzicală), scrisă de muzicologul Daniela Caraman Fotea.

De asemenea, în vara anului 1989, este prezentă cu trei cântece, pe discul LP “Marina, Marina, Marina” (1989, Electrecord ST-EDE 03500), dedicat artistelor Marina Florea, Marina Scupra si… Marina Voica.

În 1991, are o altă revenire spectaculoasă, când a lansat compozițiile proprii “Acordeonul/Sunet dulce (iulie 1991)”, “Într-un colt de cafenea” (noiembrie 1991), “Un mic dejun în doi” (august 1992).

La TIFF, în august 2020. Din arhiva personală a Marinei Voica.
La TIFF, în august 2020. Din arhiva personală a Marinei Voica.

După peste 30 de ani de la lansare, compoziția proprie “Într-un colt de cafenea”, rămâne una dintre cele mai de success piese din repertoriul său.

În 1992, Marina Voica l-a propulsat pe interpretul și compozitorul Laurențiu Duță, membru a celebrei formații 3 Sud Est, pe când acesta avea 14 ani, încredințându-i compoziția proprie “Cifre”.

Din 1991, și până în prezent, Marina Voica a mai lansat o serie de compoziții proprii, care s-au bucurat de aprecieri și au fost reunite pe albumul de autor “Şi afară plouă, plouă…” (Eurostar E 923), lansat pe 07 noiembrie 2016, la Magazinul “Muzica”, de către Casa de Discuri “Eurostar”.

Începând cu 2013, alături de proiectul “Discotecă”, a susținut câteva recitaluri în discoteci și cluburi.

Înainte de a încheia acest material, vă invit să accesați siteul oficial al doamnei Marina Voica, precum și cele două canale oficiale de pe Youtube și pagina de artist de pe Facebook.

http://www.marinavoica.ro/biografie

https://www.facebook.com/people/Marina-Voica/100063663612382/

https://www.youtube.com/@MarinaVoica

https://www.youtube.com/@marina28035

Alături de fratele mai mare, Shurik. Din arhiva personală a Marinei Voica.
Alături de fratele mai mare, Shurik. Din arhiva personală a Marinei Voica.

Mai jos puteţi citi discografia, filmografia, palmaresul şi participările artistei la festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale.

FILMOGRAFIE

01. Ţărmul n-are sfârşit (1962) regia: Mircea Săucan – în rolul principal. Premiera absolută a avut loc în 1992 în Israel.

02. Maiorul şi moartea (19.06.1967) regia: Alexandru Boiangiu

03. Bucureştiul văzut de sus (05.08.2020) regia: Andrei Răuţu– în rolul principal – scurtmetraj, prezentat atât la cea de-a 19-a ediție a TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania 31 iulie – 09 august 2020), cât și la cea de-a 11-a ediție a SFR (Serile Filmului Românesc, Iași, 30 septembrie – 04 octombrie 2020). La SFR, pe 02 octombrie 2020, Marina Voica a fost distinsă cu Premiul de Excelență SFR.

04. Babardeală cu bucluc sau porno balamuc (07.05.2021) regia: Radu Jude

LITERATURĂ

Octavian Ursulescu – “Marina Voica – Drum spre legendă” (Editura Pro Universitaria, Bucureşti 2018)

Lansarea cărţii a avut loc pe 01 octombrie 2018, la Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional din Bucureşti.

Marina Voica – “Fantezie şi Umor” (Editura Artemis, București, 2020)

Lansarea cărţii a avut loc pe 07 octombrie 2021, la Biserica “Sfânta Parascheva” din Câmpina.

PARTICIPĂRI FESTIVALURI ŞI CONCURSURI NAŢIONALE

FESTIVALUL NAŢIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ DE LA MAMAIA (1963 – 2012)

Mamaia’71 (Teatrul de Vară din Mamaia, 22 – 25 iulie 1971) – Ediţia 06

Secţiunea “Creaţie

“Încrederea” (m: Ion Cristinoiu; t: Mihai Dumbravă) – Premiul III

Mamaia’72 (Teatrul de Vară din Mamaia, 25 – 30 iulie 1972) – Ediţia 07

“În fiecare port” (m: Aurel Giroveanu; t: Harry Negrin) – Premiul III

“Timp senin” (m: Radu Şerban; t: Nina Cassian)

“Un tren într-o gară” (m: Camelia Dăscălescu; t: Aurel Storin)

RECITAL, în seara zilei de 27 iulie 1972, care a inclus piesele:

“Dii, căluțule” (prelucrare de Aurel Giroveanu, după “Sârba în căruță”)

“Fetele cu ochi albaştri” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

De asemenea, Marina Voica este distinsă şi cu un Premiu Special pentru Interpretare

Mamaia’73 (Teatrul de Vară din Mamaia, 17 – 22 iulie 1973) – Ediţia 08

“Nu poţi uita” (m: Horia Moculescu; t: Eugen Rotaru)

“Stelele” (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu) – Premiul Consiliului Culturii şi Educaţiei

MICRORECITAL, în seara zilei de 18 iulie 1973, acompaniată de Formația Horia Moculescu, alcătuit din piesele:

“E atât de frumos” (m: Camelia Dăscălescu; t: Mihai Dumbravă)

“Tinereţe nu pleca” (m: Remus Teodorescu; t: Cecilia Silvestri)

“Zilele” (m: Marius Ţeicu; t: Saşa Georgescu)

“Gărgăriţa (m: George Grigoriu; t: Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

“E un adevăr inutil” (m: Ion Cristinoiu; t: Mihai Dumbravă) – primă audiţie

“Mamă!” (m: Marina Voica; t: Ovidiu Dumitru) – primă audiţie

Mamaia’74 (Teatrul de Vară din Mamaia, 23 – 28 iulie 1974) – Ediţia 09
“Acum te-am regăsit” (m: Marius Ţeicu; t: Mihai Dumbravă) – Premiul III

“Astă seară m-am îndrăgostit” (m: Temistocle Popa; t: Aurel Storin)

“De unde ai venit?” (m: Vasile Veseloski; t: Mihai Maximilian)

“La malul mării” (m: Temistocle Popa; t: Aurel Storin)

“Nu te cunosc de ieri” (m: Ion Cristinoiu; t: Mihai Dumbravă)

RECITAL, în seara zilei de 23 iulie 1974, acompaniată de Formația Horia Moculescu.

Mamaia’75 (Teatrul de Vară din Mamaia, 22 – 27 iulie 1975) – Ediţia 10
“Baladă” (m: Radu Şerban; t: Aurel Storin) – în duet cu Margareta Pâslaru

“Ce cuvânt” (m: & t: Mihai Constantinescu)

“Dacă vrei dragostea mea” (m: Horia Moculescu; t: Eugen Rotaru) – Menţiune

“Urare” (m: Radu Şerban; t: Aurel Storin)

RECITAL, în seara zilei de 22 iulie 1975.

Mamaia’83 (Teatrul de Vară din Mamaia, 26 – 30 august 1983) – Ediţia 13

Secţiunea “Creaţie

“Orice iubire” (m: Marcel Dragomir; t: Aurel Storin)

“Să cântăm azi omenirii” (m: Marius Ţeicu; t: Eugen Rotaru) – Marele Premiu

Mamaia’84 (Teatrul de Vară din Mamaia, 29 august – 02 septembrie 1984) – Ediţia 14

Secţiunea “Creaţie

“Nu e numai dragoste” (m: Temistocle Popa; t: Aurel Storin)

“Ore” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei)

Mamaia’91 (Teatrul de Vară din Mamaia, 28 august – 02 septembrie 1991) – Ediţia 21

Secţiunea “Creaţie II – Şlagăre lansate în perioada 22 decembrie 1989 – 01 iulie 1991”

“Sunet dulce/Acordeonul” (m & t: Marina Voica)

Mamaia’92 (Teatrul de Vară din Mamaia, 16 – 19 august 1992) – Ediţia 22

RECITAL, în seara zilei de 18 august 1992, avându-l ca invitat special pe Laurențiu Duță. Piesele din recital au fost următoarele:

“No Me Digas “Adios””! (Repertoriu internaţional)

“La malul mării” (m: Temistocle Popa; t: Aurel Storin) – a capella

“Baladă” (m: Radu Şerban; t: Aurel Storin)

“Ce vrei tu, mare albastră”? (m: Marcel Dragomir; t: Tania Lovinescu)

“Un mic dejun în doi” (m & t: Marina Voica) – primă audiţie

“Bamboleiro” (Repertoriu internaţional)

“Cifre” (m & t: Marina Voica) – interpret Laurenţiu Duţă

“Într-un colţ de cafenea” (m & t: Marina Voica)

Mamaia’95 (Teatrul de Vară din Mamaia, 26 – 30 iulie 1995) – Ediţia 25

Secţiunea Creaţie–Şlagăre

“Nu mă uita” (m & t: Marina Voica)

În prima seară, pe 26 iulie 1995, alături de alte mari nume ale muzicii uşoare/pop româneşti, participă la spectacolul “Retrospectiva Mamaia 25 de ani”, unde interpretează fragmente din piese care s-au lansat de-a lungul timpului pe scena festivalului. Acestea au fost:

“Prieten drag” (m: Radu Şerban; t: Constantin Cârjan) – interpretată la brațul lui Dan Spătaru

“Încrederea” (m: Ion Cristinoiu; t: Mihai Dumbravă)

“Să cântăm azi omenirii” (m: Marius Ţeicu; t: Eugen Rotaru)

“Ore” (m: Ionel Tudor; t: Andreea Andrei)

Mamaia’96 (Teatrul de Vară Soveja din Constanţa, 29 august – 01 septembrie 1996) – Ediţia 26

Microrecital. În seara zilei de 31 august 1996, alături de Monica Anghel, Corina Chiriac, Gabriel Cotabiţă, Mihaela Mihai, Dan Spătaru, participă în Recitalul Orchestrei de Muzică Ușoară a Radiodifuziunii (dirijor: Ionel Tudor). Prezentator: Titus Andrei.

Acompaniată de Orchestra de Muzică Ușoară a Radiodifuziunii interpretează:

Marina Voica, prezentată de Mihaela Mihai, a interpretat piesele:

“Să nu ne despărţim” (m: Gherase Dendrino; t: Vasile Vasilache, Nicolae Stroe, Ştefan Cristodulo)

“Într-un colţ de cafenea” (m & t: Marina Voica)

Mamaia 2001 (Teatrul de Vară din Mamaia, 09 – 12 august 2001) – Ediţia 31

Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate profesională, acordat în seara zilei 09 august 2001.

Mamaia 2006 (Teatrul de Vară din Mamaia, 25 – 27 august 2006) – Ediţia 36

Microrecital. Pe 26 august 2006, participă, alături de alţi populari interpreţi de muzică uşoară, la cea de-a doua seară a show-ului TVR 50. Cu acest prilej, TVR îi oferă “Diploma de Onoare” şi Trofeul “TVR50”. Deoarece pe 03 septembrie 2006, împlinea 70 de ani, întreaga sală s-a ridicat în picioare și i-a cântat „La mulți ani!”. Apoi, a interpretat piesa “Ce vrei tu, mare albastră”? (m: Marcel Dragomir; t: Tania Lovinescu).

Gala Mamaia 60 (Piațeta Perla din Mamaia, 25 – 27 august 2023) – Ediție Aniversară

Microrecital. În seara zilei de 25 august 2023, Marina Voica este distinsă cu Premiul de Excelență “Mamaia 60” pentru “Contribuție extraordinară la dezvoltarea Festivalului Mamaia”. Apoi, acompaniată de Orchestra Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia, dirijată de Daniel Jinga, interpretează “Într-un colţ de cafenea” (m & t: Marina Voica), de la a cărei lansare s-au împlinit 31 de ani.

CONCURSUL TV “CÂNTĂM PENTRU VOI”, Bucureşti (1976)  05 ediții

Această emisiune-concurs a fost creată de redacția emisiunilor muzicale și de varietăți a Radioteleviziunii Române, în scopul „sprijinirii creației originale de muzică ușoară românească”. Din păcate, acest ciclu de emisiuni-concurs este întrerupt după numai 5 ediții.

Realizatori: Titus Munteanu și Paul Urmuzescu.

Ediţia 01 (Sala Radio, 24 ianuarie 1976)

Participare în concurs

Ediţia 05 (Sala Radio din Bucureşti, 21 august 1976)

Participare în concurs

CONCURSUL TV “ŞLAGĂRE ÎN DEVENIRE” (1980 – 1987) (participările de la acest concurs au fost luate din cartea “Titus Munteanu – un lord al micului ecran” de Octavian Ursulescu, Editura Pro Universitaria, Bucureşti 2017) – în paranteză este trecută data difuzării la TVR

Ediţia 07 – Ediţie Specială realizată la Costineşti (Costineşti, 05 septembrie 1981)

“Ce vrei tu, mare albastră?” (m: Marcel Dragomir; t: Tania Lovinescu)

CONCURSUL DE CREAŢIE DE MUZICĂ UŞOARĂ ROMÂNEASCĂ MELODIILE ANULUI (1979 – 1987)

Melodii’81 (Sala Polivalentă, 29 ianuarie – 02 februarie 1982) – Ediţia 03

“Aş vrea să fiu” (m: Vasile V.Vasilache; t: Aurel Storin)

Melodii’82 (Sala Palatului, 25 februarie – 02 martie 1983) – Ediţia 04

Secţiunea “Din melodiile anului 1982”

“În luna florilor” (m: Camelia Dăscălescu; t: Flavia Buref) – Premiul Organizatorilor (în concurs, piesa a fost interpretată de Eva Kiss)

“Tu vei rămâne…tu” (m: Dan Dimitriu; t: Gheorghe Marian) – Premiul Publicului

Secţiunea “Lucrări în primă audiţie”

“A fost ca niciodată” (m: Petre Mihăescu; t: Aurel Storin)

“Nopţi” (m: Vasile Veselovski; t: Mihai Maximilian)

“Nu-mi pare rău” (m: Camelia Dăscălescu; t: Eugen Rotaru)

“Om lângă om” (m: Paul Urmuzescu; t: Harry Negrin) – Premiul Organizatorilor

Melodii’83 (Sala Polivalentă, 06 – 11 martie 1984) – Ediţia 05

Secţiunea  “Lucrări în primă audiţie”

“Soarele apare iar” (m: Marius Ţeicu; t: Eugen Rotaru)

CONCERTUL CONCURS DE MUZICĂ UŞOARĂ “ZBOR DE PORUMBEI” (Teatrul de Vară din Mamaia, 07 – 08 august 1982) – o singură ediţie

“Cântec la fereastra noastră” (m: Ion Cristinoiu; t: Dumitru Popescu-Chiselet) – Menţiunea II

CONCURSUL TV “O MELODIE DINTR-O SUTĂ” (1991)

Ediţia 05 (25 mai 1991)

“Sunet dulce/Acordeonul” (m & t: Marina Voica)

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL “CERBUL DE AUR” – BRAŞOV (1968-)

Ediţia 16 (Braşov, 03 – 08 septembrie 2008)

Medalie şi Diplomă Jubiliară decernate cu ocazia aniversării a 40 de ani de la prima ediţie a Festivalului. Ceremonia a avut loc pe 03 septembrie 2008, la Hotel Aro din Braşov, în cadrul galei de deschidere a festivalului

FESTIVALUL NAŢIONAL DE ROMANŢE “CRIZANTEMA DE AUR” (1968 – ) (Târgovişte)

Ediţia 47 (Teatrul Tony Bulandra, 16 – 18 octombrie 2014)

RECITAL

PARTICIPĂRI FESTIVALURI ŞI CONCURSURI INTERNAŢIONALE

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE LA KNOKKE SAU CUPA EUROPEI

Ediţia 04 (07–12 iulie 1972)
La ediţia 14, din 1972, echipa României a fost formată din interpretele Anda Călugăreanu, Dida Drăgan şi Marina Voica. Şeful echipei a fost Dan Negreanu. Din juriul internaţional al festivalului a făcut parte şi celebrul compozitor român Vasile Veselovski.

Echipa noastră a intrat pe 09 iulie 1972, alături de Belgia şi Scandinavia. România a obţinut un punctaj bun şi s-a calificat în semifinala din 10 iulie 1972. Din păcate, Echipa Românei nu s-a calificat în finală, fiind la o diferenţă de doar câteva puncte cu Republica Federală Germania.

Marina Voica a interpretat în concurs următoarele piese:
“El gato” (Joe Cuba/Joe Cuba) – în limba spaniolă
“Încrederea” (Ion Cristinoiu/Mihai Dumbravă)
“Oameni buni, vă rog” (Timur Selcuk/Aurel Felea)
“Romanţa dragostei” (Aurel Giroveanu/Harry Negrin)
“Sanie cu zurgălăi” (Richard Stein/Liviu Deleanu)

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE LA SOPOT, POLONIA

Ediţia 14 (21–24 august 1974)

“Nie Obiecuj, Nie Przyrzekaj” (W. Korcz, R Czubaczynski/Ovidiu Dumitru)

PREMIILE REVISTEI “ACTUALITATEA MUZICALĂ” (Revistă a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România)

Ediția 02 – pentru anul 1992 (01 februarie 1993, Aula Palatului Cantacuzino)

Premiul Performanței – Marinei Voica, pentru recitalul de la “Mamaia’92” și pentru compozițiile sale “Cifre” și Într-un colț de cafenea

Ediția 12 – pentru anul 2002

Premiul pentru Întreaga Carieră

Ediția 19 – pentru anul 2008 (12 martie 2009, Aula Palatului Cantacuzino)

Premiul “O Viață Dedicată Cântecului”

Ediția 28 – pentru anul 2017 (26 martie 2018, Aula Palatului Cantacuzino)

Premiul “O Viață Dedicată Cântecului” – la 80 de ani de viață și 60 de carieră muzicală exemplară

PREMIILE MUZICALE RADIO ROMÂNIA (Sala Radio, 2001 – 2018)

Ediţia 07 (15 martie 2009)

Premiul de Excelenţă

GALA PREMIILOR DE EXCELENŢĂ ELECTRECORD (Sala Palatului, 2011) – o singură ediţie

Ediţia 01 (09 decembrie 2011)

Premiul de Excelenţă

În cadrul galei, acompaniată de Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Daniel Jinga, interpretează “Într-un colţ de cafenea” (m & t: Marina Voica)

ALTE PREMII ȘI DISTINCȚII (selectiv)

1971 Laureată a Refrendumului Anual “Săptămâna – TOP’71”

1974“Star of the Year – for Outstanding Contribution to the World of Music” (Starul Anului – pentru contribuția remarcabilă adusă lumii muzicale) din partea publicației Music Week din Marea Britanie.

2002 – Festivalul RBA. Diplomă pentru Întreaga Carieră.

2006 – Premiul Național al Revistei România Mare “pentru Întreaga Activitate Pusă în Slujba Neamului Românesc”.

2006 (octombrie) – Premiile VIP (Ediția LXXVI). Premiul de Excelență.

2008 (10 aprilie) – Diploma de Excelență din partea Ministerului Apărării și Serviciul Muzicii Militare “pentru permanenta colaborare cu formațiile muzicale ale Armatei Române “pentru o carieră de excepție, eleganță și dăruire, ca și pentru contribuția deosebită la înălțarea artei interpretative Românești”.

2008 (02 octombrie) – Diploma din Excelență din partea Primăria Orașului Breaza “pentru devoțiune față de viața comunității locale”.

Diploma de Suflet” din partea Sindicatului Interpreților și Compozitorilor din România.

2013 (12 mai) – Ordinul “Coroana României” în Grad de Cavaler, acordat de către Casa Regală a României. Ceremonia s-a desfasurat in Holul de Onoare al Castelului Peles pe 12 mai 2013.

2020 (02 octombrie) – Premiul de Excelență SFR, decernat pe 02 octombrie 2020, la cea de-a 11-a ediție a SFR (Serile Filmului Românesc, Iași, 30 septembrie – 04 octombrie 2020)

DISCOGRAFIE SOLO

DISCURI SINGLE ŞI EP

Marina Voica/Carmen Moreno (1960, Electrecord EDA 2927) – Single

01. Baila negra (cântec popular cuban) – în limba spaniolă

Marina Voica (1960, Electrecord EDA 2937) – Single

01. Liubimîie Glaza/Ochi dragi (A. Babaev/text românesc: Aurel Felea) – în limbile rusă şi română

02. Mojet Bîti/Poate (E. Rozner/text românesc: Aurel Felea)– în limbile rusă şi română

Florin Dorian/Marina Voica (1962, Electrecord EDA 3092) – Single

B. Mariquita (cântec popular argentinian) – în limba spaniolă

Marina Voica (1963, Electrecord, 45-EDC 436) – EP

01. Iablociki (Babagianian/Babagianian) – în limba rusă

02. A St. Tropez (Cenci) – în limba italiană

03. Cosita Linda (B. Martinez/Gill) – în limba spaniolă

04. Tienes Esso, Esso (Cântec popular spaniol) – în limba spaniolă

Marina Voica (1965, Electrecord, EDC 569) – EP

01. Darling Twist (Brown) – în limba italiană

02. Un Pello Di Carotta (Burgess) – în limba italiană

03. Non Te Ne Andare (Meccia/Fontana) – în limba italiană

04. Ave Maria Lola (Melodie populară argentiniană) – în limba spaniolă

Marina Voica (1966 Electrecord, EDC 741) – EP

01. Lucille (Collins/Penniman) – în limba engleză

02. Il Pupazzo/Jucăria (Meccia) – în limba italiană

03. Somigli Ad Un’Oca/Asemeni unei gâşte (Eddy/Migliacci/Hazlewood) – în limba italiană

04. Datemi Un Martello/Daţi-mi un ciocan (Hays/Seeger/Bardotti) – în limba italiană

Marina Voica (1970, Electrecord, 45-EDC 10140) – EP

01. Mi Limone, Mi Limonero (Carlos Imperial) – în limba spaniolă

02. Si Soy Asi (F. Lomuto) – în limba spaniolă

03. La Banda (D. Faure/Buarque de Hollanda) – în limba italiană

04. Romeo y Julieta (Bradtke/Meyer/Cespedes) – în limba spaniolă

Marina Voica (1972, Electrecord, 45-EDC 10245) – EP

01. Las Palabritas/Cuvintele (A. Sanchez/Sousa)

02. Flor de Azalea (G. Urquiza/Esperon)

03. El Gato/Motanul (Joe Cuba/Joe Cuba)

04. Samba Brazileiro (Tulia Piva/Tulia Piva)

Marina Voica (1972, Electrecord, 45-EDC 10287) – EP

01. Fetele cu ochi albaştri (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

02. Pe oricare drum (Camelia Dăscălescu/Aurel Felea)

03. Am cunoscut un băiat (Liviu Ionescu/Liviu Ionescu)

04. Pentru-a nu ştiu câta oară (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)

Marina Voica (1973, Electrecord, 45-EDC 10387) – EP

01. Zilele (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)

02. O romantică fată (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

03. Mamă! (Marina Voica/Ovidiu Dumitru)

Marina Voica (1980, Electrecord, 45-EDC 10641) – EP

01. Tico-Tico (Abren/Abren)

02. Ce-ai de zis?/You Sexy Thing (Brown-Wilson/Marina Voica)

03. Turai/Imagine Me, Imagine You (Fox/Ovidiu Dumitru)

04. La cumbia (W. Rivas/Marina Voica)

DISCURI LP, CASETE AUDIO ŞI CD

Marina Voica (1973, Electrecord, STM-EDE 0811) – LP

01. Cântec pentru iubirea mea/Nickel Song (Melanie Safka/Mihai Dumbravă)

02. Oameni buni, vă rog… (Timur Selciuk/Aurel Felea)

03. Iubirea noastră/Have My Love (Van Seften/Ovidiu Dumitru)

04. Cine cântă/The Archies (J. Barry/Flavia Buref)

05. Rumba (traducere de Eugen Rotaru)

06. Daţi-mi soarele/Let the Sushine In (Mac Dermott/Saşa Georgescu) – din “Hair”

07. Îndrăgostiţii/Samson and Delilah (Stott, Capuano/Ovidiu Dumitru)

08. Ce mai faci tu?/How Do You Do? (Mac Dermott/Ovidiu Dumitru)

09. Singură iar/Alone Again (Gilbert O’Sullivan/Eugen Rotaru)

10. Cine ştie oare?/Ring a Ring of Roses (traducere de Mihai Dumbravă)

11. Un om melancolic/Melancholy Man (Mike Pinder/Ovidiu Dumitru)

12. Azumba (Anderson/Eugen Rotaru)

13. La ţărmul iubirii/The Land of Milk and Honey (Davidson/Ovidiu Dumitru)

14. Numai iubirea/Gira l’amore (Panzeri, Pace/Saşa Georgescu)

Dor călător (1976, Electrecord, EDE 01296) – LP

01. Dor călător (Marina Voica/Saşa Georgescu)

02. Joc de taină (Gabriel Mărgărint/Eugen Dudaş)

03. Trebuia să vii (Camelia Dăscălescu/Flavia Buref)

04. Dacă eu, dacă tu, dacă noi (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

05. Ce cuvânt (Mihai Constantinescu/Mihai Constantinescu)

06. Dacă priviţi (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)

07. Cântecul meu (Marina Voica/Ovidiu Dumitru)

08. Învăţaţi-mă să răd (Gabriel Mărgărint/Adriana Piţu)

09. De ce-ai plecat? (Bujor Miscuţia/Bujor Miscuţia)

10. Rămân cu tine (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)

11. Da, da, da (Marius Ţeicu/Mihai Dumbravă)

12. Pentru ce? (Gabriel Mărgărint/Flavia Buref)

Să nu-mi vorbeşti de iubire (1984, Electrecord, ST-EDE 02370, STC 00231) – LP şi Casetă audio

01. Ce vrei tu, mare albastră? (Marcel Dragomir/Tania Lovinescu)

02. Chem în noapte visul (Laurenţiu Cazan/Georgeta Mihalache)

03. Să nu-mi vorbeşti de iubire (Laurenţiu Profeta/Flavia Buref)

04. Ay, Ay, Ay (Marina Voica/Saşa Georgescu) – glumă muzicală

05. Nopţi (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)

06. A fost ca niciodată (Petre Mihăescu/Aurel Storin)

07. Frunză-n vânt (Victor Arsene/George Bunea)

08. Uneori îmi pare rău (Marcel Dragomir/Aurel Storin)

09. Despre vorbe (Dan Dimitriu/Dan V. Dumitriu)

10. Of! (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)

11. Pasăre albă (Camelia Dăscălescu/Mircea Block)

12. Vacanţă albă (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru) – bonus pe casetă audio

Marina, Marina, Marina (1989, Electrecord ST-EDE 03500) – LP (album cu piesele artistelor Marina Florea, Marina Scupra, Marina Voica)

03. Orice iubire (Marcel Dragomir/Aurel Storin)

06. I-am spus inimii să cânte (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

09. Ore (Ionel Tudor/Andreea Andrei)

Marina Voica (1993, Electrecord ST-EDE 04236, STC 00899) – LP şi Casetă audio

01. Într-un colţ de cafenea (Marina Voica/Marina Voica)

02. Acordeonul (Marina Voica/Marina Voica)

03. Pluta (Iuri Loza/Marina Voica)

04. Un mic dejun în doi (Marina Voica/Marina Voica)

05. Doar el nu mai este pe lume (Vladimir Vîsoţki/Marina Voica)

06. Ay, que cumbia… (Repertoriu internaţional)

07. La Bamba (Repertoriu internaţional)

08. La Golondrina (Repertoriu internaţional)

09. No Me Digas “Adios”! (Repertoriu internaţional)

10. Bamboleiro (Repertoriu internaţional)

11. Merequetengue (Repertoriu internaţional)

Cântecele mele (2002, RBA 1034) – CD

01. Într-un colţ de cafenea/Şi afară plouă, plouă… (Marina Voica/Marina Voica)

02. Acolo după un rău… Argentina (Marina Voica/Marina Voica)

03. Arletta, dragostea mea (Marina Voica/Marina Voica)

04. Doar focul (Marina Voica/Marina Voica)

05. Lacrimi de fericire (Marina Voica/Marina Voica)

06. Uită-te-n ochii mei (Marina Voica/Marina Voica)

07. Gelozie (Marina Voica/Marina Voica)

08. La Golondrina (Repertoriu internaţional)

09. Nu mă uita (Marina Voica/Marina Voica)

10. Toamna se numără bobocii (Marina Voica/Marina Voica)

11. Ah, Mamaia (Marina Voica/Marina Voica)

12. Original (Marina Voica/Marina Voica)

13. La Bamba (Repertoriu internaţional)

A fost odată, ca niciodată… (2007, Electrecord EDC 804/805) – 2 CD

CD01 – Într-un colţ de cafenea

01. Într-un colţ de cafenea (Marina Voica/Marina Voica)

02. Mi limon, Mi Limonero (popular sud-american)

03. Ce vrei tu, mare albastră? (Marcel Dragomir/Tania Lovinescu)

04. Dor călător (Marina Voica/Saşa Georgescu)

05. Vivat veselia (popular sud-american/Saşa Georgescu)

06. Pluta (Iuri Loza/Marina Voica)

07. Fetele cu ochi albaştri (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

08. Potpuriu rusesc (Eh, raz; Korabeinski) – popular

09. Lampa (Ileana Toader Necşescu/Harry Negrin)

10. Iute, iute (Lucio Battisti/Saşa Georgescu)

11. Balla Negra (cântec popular cubanez)

12. La malul mării (Temistocle Popa/Aurel Storin)

13. Acordeonul (Marina Voica/Marina Voica)

14. Ore (Ionel Tudor/Andreea Andrei)

15. Cine cântă/Jngle, jangle (J. Barry/Flavia Buref)

16. Iablociki (A. Babagianian/A. Babagianian)

17. Si Soy Asi (F. Lomuto/F. Lomuto)

18. Cântecul meu (Marina Voica/Ovidiu Dumitru)

19. Soy la Rumba (Pubil Escudero Rosa/Eugen Rotaru)

20. Zilele (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)

21. Sanie cu zurgălăi (Richard Stein/Liviu Deleanu)

22. Să nu-mi vorbeşti de iubire (Laurenţiu Profeta/Flavia Buref)

CD02 – La ţărmul iubirii

01. La ţărmul iubirii (popular olandez/Ovidiu Dumitru)

02. Joc de taină (Gabriel Mărgărint/Eugen Dudaş)

03. Oameni buni, vă rog (T. Selciuk/Aurel Felea)

04. Un mic dejun în doi (Marina Voica/Marina Voica)

05. Potpuriu rusesc (Katjuscha, M. Blanter/M. Isaakovich, Ciatuşki – popular rusesc, Oci ciornîie – popular rusesc)

06. Rămân cu tine (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)

07. O romantică fată (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

08. Inima ta – in memoriam Dan Spătaru (Marina Voica/Marina Voica)

09. Tinereţe nu pleca (Remus Teodorescu/Cecilia Silvestri)

10. Dincolo de nori (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

11. Străinul/Le Meteque (G. Moustaki/Saşa Georgescu)

12. Carambolina/Das veilchen von Montmarte (E.I. Kalman/Mihai Dumbravă)

13. Doar el nu mai este pe lume (Vladimir Vîsoţki/Marina Voica)

14. Aş vrea să fiu (Vasile V. Vasilache/Aurel Storin)

15. Dacă inima mea ar putea să vorbească (Aurel Giroveanu/Mihai Maximilian)

16. Dragoste, bine ai venit (popular spaniol/Flavia Buref)

17. Cântec pentru iubirea mea/Nickel Song (M. Safka/Mihai Dumbravă)

18. Încrederea (Ion Cristinoiu/Mihai Dumbravă)

19. I-am spus inimii să cânte (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

20. Mamă! (Marina Voica/Ovidiu Dumitru)

21. Pentru-a nu ştiu câta oară (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)

22. Cenuşăreasa (Gabriel Mărgărint/Flavia Buref)

23. Chacha Linda (G. Martinez/G. Martinez)

Marina Voica – Muzică de Colecţie, Vol. 65 – CD apărut împreună cu Jurnalul Naţional (Ediţie de Colecţie din 27.10.2008) – CD

01. Într-un colţ de cafenea (Marina Voica/Marina Voica)

02. Bucureştiul e micul Paris (Marina Voica/Marina Voica)

03. Apartament 23 (Marina Voica/Marina Voica)

04. Să nu ne despărţim (Gherase Dendrino/Vasile Vasilache, Nicolae Stroe, Ştefan Cristodulo)

05. Inima ta – in memoriam Dan Spătaru (Marina Voica/Marina Voica)

06. Prieten drag (Radu Şerban/Constantin Cârjan)

07. Dor (Horia Moculescu/Eugen Rotaru)

08. La Cumbia/Rosina (W. Rivas/Marina Voica)

09. Gărgăriţa (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

10. Miraj (Tencio Ruse/Saşa Georgescu)

11. E atât de frumos (Camelia Dăscălescu/Mihai Dumbravă)

12. În fiecare port (Aurel Giroveanu/Harry Negrin)

13. Omul melancolic (Mike Pinder/Ovidiu Dumitru)

14. Bamboleiro (repertoriu internaţional)

15. Aş vrea să afle (Aurelian Udrişte/Aurel Felea)

16. Singură iar (O. Sullivan/Ovidiu Dumitru)

17. Potpuriu rusesc (Katiuşa – M. Blanter/M. Isaakovich, Ciatuşki – popular rusesc, Oci ciornîi – popular rusesc)

18. Lacrimi de fericire (Marina Voica/Marina Voica)

19. Nu mă uita (Marina Voica/Marina Voica)

Cântece noi… cântece vechi (2013, Electrecord EDC 1081) – LP

01. O căsuţă la mariginea satului (Marina Voica/Marina Voica)

02. Bucureştiul e micul Paris (Marina Voica/Marina Voica)

03. Şoapte de catifea (Dan Grigoraş/Dan Grigoraş)

04. Apartament 23 (Marina Voica/Marina Voica)

05. Fată frumoasă (Ileana Toader/Ioana Crăciunescu)

06. Desculţă prin zăpadă/Barefoot (K.D. Lang/Marina Voica)

07. Dacă vei veni (Dan Dimitriu/Gheorghe Marian)

08. Îmi duceam necazul meu/Beda (Vladimir Visoţki/Marian Voica)

09. Trebuia să vii (Camelia Dăscălescu/Flavia Buref)

10. Hei, voi nopţilor! (Laurenţiu Profeta/Flavia Buref)

11. Un tren într-o gară (Camelia Dăscălescu/Aurel Storin)

12. Pentru îndrăgostiţii lumii (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

13. În luna florilor (Camelia Dăscălescu/Flavia Buref)

14. Pentru ce? (Gabriel Mărgărint/Flavia Buref)

15. Romanţa dragostei (Aurel Giroveanu/Harry Negrin)

16. Timpul (Marcel Dragomir/Angel Grigoriu)

17. Când râzi tu/When You Smile (William Salter, Ralph McDonald/ Ovidiu Dumitru)

18. O pânză-n depărtare (Radu Şerban/Constantin Cârjan)

19. Dacă priviţi (Marcel Dragomir/Ovidiu Dumitru)

20. Să nu ne despărţim (Gherase Dendrino/Vasile Vasilache, Nicolae Stroe, Ştefan Cristodulo)

21. Nu mă uita (Marina Voica/Marina Voica)

22. Într-un colţ de cafenea (Marina Voica/Marina Voica)

Şi afară plouă, plouă… (07.11.2016, Eurostar E 923) – CD

01. Într-un colţ de cafenea (Marina Voica/Marina Voica)

02. Apartament 23 (Marina Voica/Marina Voica)

03. Nu mă uita (Marina Voica/Marina Voica)

04. Doar focul (Marina Voica/Marina Voica)

05. Uită-te-n ochii mei (Marina Voica/Marina Voica)

06. Inima ta (Marina Voica/Marina Voica)

07. O căsuţă la mariginea satului (Marina Voica/Marina Voica)

08. Dor călător (Marina Voica/Saşa Georgescu)

09. Soarta mea (Marina Voica/Marina Voica)

10. Bucureştiul e micul Paris (Marina Voica/Marina Voica)

11. Gelozie (Marina Voica/Marina Voica)

12. Un mic dejun în doi (Marina Voica/Marina Voica)

13. Acordeon (Marina Voica/Marina Voica)

14. Arletta, dragostea mea (Marina Voica/Marina Voica)

15. Ah, Mamaia (Marina Voica/Marina Voica)

16. Lacrimi de fericire (Marina Voica/Marina Voica)

17. Acolo dup-un rău, Argentina (Marina Voica/Marina Voica)

18. Toamna se numără bobocii (Marina Voica/Marina Voica)

19. Într-un colţ de cafenea (Marina Voica/Marina Voica) – variantă în limba rusă interpretată de Slavici Moroz şi Iulia Priz

DISCOGRAFIE COLECTIVĂ STRĂINĂ

Sopot’74 (1974, Polskie Nagrania Muza SXL 1112) – LP (Polonia)

B4. Nie Obiecuj, Nie Przyrzekaj (W. Korcz, R Czubaczynski/Ovidiu Dumitru)

Aura Urziceanu, Marina Voica, Corina Chiriac – Aura, Marina, Corina (1977, Supraphon 9 23 0237) – Casetă Audio, Cehia (fosta Republică Cehoslovacă)

07. Oameni buni, vă rog (Timur Selcuk/Aurel Felea)

08. Singură iar (Gilbert O’Sullivan/Eugen Rotaru)

09. Samba Brazileiro (Tulio Piva/Gomez Urquiza)

10. Flor de Ayalea (Manuel Esperon Gonzalez/Gomez Urquiza)

11. Si Soy Asi (Francisco Lomuto/A. Botta)

12. La ţărmul iubirii (Andreas Dries Holten, Hans van Hemert/Ovidiu Dumitru)

13. Numai iubirea (Daniele Pace, Mario Panzeri/Saşa Georgescu)

14. Cântec pentru iubirea mea (Melanie Safka/Mihai Dumbravă)

DISCOGRAFIE COLECTIVĂ ROMÂNEASCĂ

DISCURI SINGLE ŞI EP

Muzică Uşoară (1961, Electrecord EDC 268) – EP

B2. Mariquita (cântec popular argentinian) – în limba spaniolă

Muzică Uşoară Sovietică (1962, Electrecord EDC 276) – EP

B1.  Toată viaţa lângă tine (A. Eşpai/text românesc: Aurel Felea) – în limbile rusă şi română

Pepito, Mi Corazon (1962, Electrecord EDC 311) – EP

A1. Pepito, Mi Corazon (cântec popular spaniol) – în limba spaniolă

Muzică Uşoară (1963, Electrecord EDC 361) – EP

A1. Mosti (Babagianian) – în limba rusă

A2. Ti Voglio Dare Un Fiore (Guarnieri) – în limba italiană

Ching-Ching-Ching (1963, Electrecord EDC 388) – EP

01. Ching-Ching-Ching (P. Ruiz) – în limba italiană

Patru noi şlagăre mondiale (1971, Electrecord 45-EDC 10.226) – EP

01. Tipitipiti (Pace/Panzeri)

Melodii de Aurel Giroveanu (1972, EDC 10.290) – EP

03. Dacă inima mea ar putea să vorbească (Aurel Giroveanu/Mihai Maximilian)

Melodii de Camelia Dăscălescu (1974, Electrecord 45-EDC 10341) – EP

02. E atât de frumos (Camelia Dăscălescu/Mihai Dumbravă)

Melodii de Camelia Dăscălescu (1976, Electrecord 45-STM-EDC 10.497) – EP

04. Într-o zi cu soare (Camelia Dăscălescu/Mihai Dumbravă)

Melodii de Andrei Proşteanu (1976, Electrecord 45-EDC 10512) – EP

02. Dacă nu te întâlneam (Andrei Proşteanu/Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu)

Melodii de Marius Ţeicu (1977, Electrecord 45-EDC 10603) – EP

02. Dincolo de nori (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu)

Melodii de Dan Dimitriu (1983, Electrecord 45-EDC 10756) – EP

02. Tu vei rămâne tu…. (Marius Ţeicu/Gheorghe E. Marian)

Laurenţiu Duţă – Cifre… (1993, Electrecord ST-EDC 10798) – Single

01. Cifre (Marina Voica/Marina Voica)

DISCURI LP, CASETE AUDIO ŞI CD

Muzică de Dans – E Primăvară în Ianuarie (1961, Electrecord EDD 97) – LP

B4. Baila negra (cântec popular cuban) – în limba spaniolă

Zi cu soare (1961, Electrecord EDE 065) – LP

A4. Liubimîie Glaza/Ochi dragi (A. Babaev/text românesc: Aurel Felea) – în limbile rusă şi română

B5. Mojet Bîti/Poate (E. Rozner/ text românesc: Aurel Felea)– în limbile rusă şi română

Împreună (1961, Electrecord EDE 075) – LP

B2. Baila negra (cântec popular cuban) – în limba spaniolă

Noi Înregistrări de Muzică Uşoară (1962, Electrecord, ERC 004) – LP

B3. Baila negra (cântec popular cuban) – în limba spaniolă

Noi Înregistrări de Muzică Uşoară (1962, Electrecord, ERC 008) – LP

B3. Mariquita (cântec popular argentinian) – în limba spaniolă

Noi Înregistrări de Muzică Uşoară (1962, Electrecord, ERC 009) – LP

A4.  Toată viaţa lângă tine (A. Eşpai/text românesc: Aurel Felea) – în limbile rusă şi română

Tineri Interpreţi de Muzică Uşoară (1962, Electrecord EDD 1028) – LP

B1. Liubimîie Glaza/Ochi dragi (A. Babaev/text românesc: Aurel Felea) – în limbile rusă şi română

Melodii Din Toată Lumea (1965, Electrecord EDE 0147) – LP

A5. Iablociki (Babagianian/Babagianian) – în limba rusă

B5. Cosita Linda (Martinez-Gill/Martinez-Gill) – în limba spaniolă

Muzică Uşoară Românească (1971, Electrecord EDD 1299) – LP

04. Încrederea (Ion Cristinoiu/Mihai Dumbravă)

Concursul Naţional de Muzică Uşoară Constanţa – 1972 Melodii premiate (1972, Electrecord EDE 0778) – LP 

09. În fiecare port (Aurel Giroveanu/Harry Negrin)

Meridiane melodii (1) (1972, Electrecord STM EDE 0781) – LP

06. Eu am cântat de când mă ştiu/Tweedle Dee, Tweedle Dum (Stott, Capuano/Ovidiu Dumitru)

Concursul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 1973 (1973, Electrecord EDE 0937)LP

04. Stelele (George Grigoriu/Angel Grigoriu şi Romeo Iorgulescu)

De la o melodie…la alta 2 (1974, Electrecord, EDE 0969) – LP

10. Lampa (Ileana Toader/Harry Negrin)

Meridiane melodii (4) (1974, Electrecord STM EDE 01030) – LP

03. Vivat veselia/Palo bonito (Pachito Werner/Saşa Georgescu)

08. Trei panglici albe/Tie a Yellow Ribbon (Levine, Brown/Saşa Georgescu)

M-am născut în România – Cântece din Festivalul Mamaia 1974 (1974, Electrecord STM-EDE 01027)

04. Acum te-am regăsit (Marius Ţeicu/Mihai Dumbravă)

De la o melodie…la alta 3 (1974, Electrecord, EDE 01069) – LP

03. Tinereţe nu pleca (Remus Teodorescu/Cecilia Silvestri)

10. La malul mării (Temistocle Popa/Aurel Storin)

De la o melodie…la alta 4 (1976, Electrecord, EDE 01187) – LP

01. Balada (Radu Şerban/Aurel Storin) – în duet cu Margareta Pâslaru

07. Clipe de viaţă (Marius Ţeicu/Mihai Dumbravă)

10. Nu-i un vis (Ion Rădulescu/Constantin Cârjan)

Salcia – Melodii de Horia Moculescu (1976, Electrecord, STM EDE 01227) – LP

03. Dor (Horia Moculescu/Eugen Rotaru)

Melodii de Temistocle Popa – Frumoasă tinereţe (1977, Electrecord, EDE 01376) – LP

14. La malul mării (Temistocle Popa/Aurel Storin)

De la o melodie…la alta (6) (1977, Electrecord, EDE 01450) – LP

01. Greu de ghicit (Marcel Dragomir/Mihai Dumbravă)

Telegrame…Melodii de Marius Ţeicu (1980, Electrecord EDE 01669) – LP

03. Albă ca zăpada (Marius Ţeicu/Ovidiu Dumitru)

Melodii’81 (3) (1982, Electrecord, ST-EDE 02032) – LP

03. Aş vrea să fiu (Vasile V. Vasilache/Aurel Storin)

Cornel Fugaru – Am ales nemărginirea (1982, Electrecord ST-EDE 02070) – LP

03. Din oaza de soare (Cornel Fugaru/Roxana Popescu) – în duet cu Cornel Fugaru

Melodii’82 (2) (1983, Electrecord, ST-EDE 02138) – LP

02. Tu vei rămâne…tu (Dan Dimitriu/Gheorghe Marian)

07. În luna florilor (Camelia Dăscălescu/Flavia Buref)

Dragoste…Dragoste! – Melodii de Laurenţiu Profeta (1983, Electrecord ST-EDE 02210) – LP

05. Hei, voi nopţilor (Laurenţiu Profeta/Flavia Buref)

Mamaia’84 (2) (1984, Electrecord ST-EDE 02632) – LP

01. Ore (Ionel Tudor/Andreea Andrei)

Mamaia’84 (4) (1984, Electrecord ST-EDE 02634) – LP

03. Nu e numai dragoste (Temistocle Popa/Aurel Storin)

Estival Top (1985, Electrecord ST-EDE 02654, STC 00290) – LP & Casetă Audio
08. Soarele apare iar (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru) – alături de grupul 3T

Margreta Pâslaru – Best of (1996, Electrecord EDC 202, STC 001179) – CD & Casetă Audio

18. Balada (Radu Şerban/Aurel Storin) – în duet cu Margareta Pâslaru

Marius Ţeicu – Parada vedetelor (1997, Zone Records 9712110-2, 9712118-4) – CD & Casetă Audio

04. O romantică fată (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Vasile Veselovski – Strada Speranţei (2001, Electrecord EDC 442) – CD şi Casetă audio
07. Pentru-a nu ştiu câta oară (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)

11. Nopţi (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)

…Frumoasele mele lalele – Melodii de Temistocle Popa (2001, Electrecord EDC 454), STC 001209) – CD şi Casetă audio
09. La malul mării (Temistocle Popa/Aurel Storin)

Marius Ţeicu – Chemarea Dragostei (2003, Casa Radio ADD 083) – CD

09. O romantică fată (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru – vol. 4 (2004, Muzica 2001 020 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD 

21. Dor (Horia Moculescu/Eugen Rotaru)

124 Şlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru – vol. 6 (2004, Muzica 2001 022 / 2006, Star Media Music SMM 106) – CD

15. Of (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru)

Cornel Fugaru – Fugar(u) prin lumea muzicii (2004, Casa Radio ADD 150) – 4 CD

CD3 – 12. Din oaza de soare (Cornel Fugaru/Roxana Popescu) – în duet cu Cornel Fugaru

70’s Show – Cele mai mari succese româneşti (2004, Electrecord EDC 615/Cat Music 101 2456 1, 101 2456 4/Prima TV) – CD & Casetă Audio

10. Balada (Radu Şerban/Aurel Storin) – în duet cu Margareta Pâslaru

Parada Şlagărelor 1 (2005, Electrecord EDC 622, STC 001559) – CD & Casetă Audio

08. La malul mării (Temistocle Popa/Aurel Storin)

The Best Romanian Collection (2005, C.D.S. Music NC 005) – 10 CD

CD Temistocle Popa

03. La malul mării (Temistocle Popa/Aurel Storin)

Marius Ţeicu – Best of Marius Ţeicu (2006, Ovo Music 0012) – CD

12. Dincolo de nori (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu)

Melodii de George Grigoriu (2007, Electrecord EDC 768) – CD

12. Fetele cu ochi albaştri (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

18. I-am spus inimii să cânte (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

In Memoriam Dan Spătaru vol.1 (2007, Cat Music 101 2584 2) – CD 

Înregistrări din concertul „In Memoriam Dan Spătaru” de la Sala Palatului din data de 27 mai 2006.

09. Inima ta (Marina Voica/Marina Voica)

13. Drumurile noastre (Repertoriu Internaţional/Dan Spătaru) – All Stars

In Memoriam Dan Spătaru vol.2 (2007, Cat Music 101 2585 2) – CD 
Înregistrări din concertul „In Memoriam Dan Spătaru” de la Sala Palatului din data de 27 mai 2006.

10. Romanţă (Marina Voica/Marina Voica)

Şlagăre din anii ăia! (2007, Casa Radio 186 AAD) – 3 CD

CD 02 – 14.Balada (Radu Şerban/Aurel Storin) – în duet cu Margareta Pâslaru

CD 03 – 05 Încrederea (Ion Cristinoiu/Mihai Dumbravă)

Anotimpul Şlagărelor 1 (2007, Media Pro Music 0088) – CD & Casetă Audio

11. Ce vrei tu, mare albastră? (Marcel Dragomir/Tania Lovinescu)

Anotimpul şlagărelor 2 (2008, MediaPro Music 0089) – CD

09. Nopţi (Vasile Veselovski/Mihai Maximilian)

Anotimpul Şlagărelor 3 (2008, MediaPRO Music 0042) – CD

17. Într-un colţ de cafenea (Marina Voica/Marina Voica)

Toate florile din lume (2008, Intercont/Electrecord IMCD 1231/2009, Jurnalul Naţional – Ediţie de Colecţie, vol. 85) – CD

18. Nu mă uita (Marina Voica/Marina Voica)

Primăvara (2008, Electrecord/Intercont IMCD 1320) – CD

06. Primăvara (Camelia Dăscălescu/Camelia Dăscălescu)

Eu o caut pe aceea…CD2 (2008, Electrecord EDC 856) – CD

14. Katiuşa (M. Blanter/M. Isaakovich)

Duete celebre – vol. 1 (2009, Roton 4390-2) – CD

07. Din oaza de soare (Cornel Fugaru/Roxana Popescu) – în duet cu Cornel Fugaru

Cântece de aur – vol. 3 (2009, Roton 4396-2, 4396-4) – CD şi Casetă Audio

07. Fetele cu ochi albaştri (George Grigoriu/Angel Grigoriu & Romeo Iorgulescu)

Anotimpul şlagărelor 4 (2009, MediaPro Music 0070) – CD

03. Un om melancolic (Mike Pinder/Ovidiu Dumitru)

Radu Şerban – Parfumul Străzilor, vol.1 (2009, Electrecord EDC 885) – CD

01. Balada (Radu Şerban/Aurel Storin) – în duet cu Margareta Pâslaru

Vasile V. Vasilache – Dreptul la Neuitare (2009, Electrecord EDC 920) – 2 CD

CD1 – 20. Aş vrea să fiu (Vasile V. Vasilache/Aurel Storin)

Muzica noastră (2009, Reader’s Digest/Electrecord 20210501) – 4 CD

CD1 – Un zâmbet, un şlagăr

09. Dor călător (Marina Voica/Saşa Georgescu)

Cântecele noastre toate – Muzică de colecţie, vol.4 (2010, Intercont Music/Electrecord, IMCD 1360) – CD

12. Să nu ne despărţim (Gherase Dendrino/Vasile Vasilache, Nicolae Stroe, Ştefan Cristodulo)

Colecţia Maeştri – Paul Urmuzescu (2011, Editura Biblioteca Bucureştilor) – CD ataşat cărţii “Paul Urmuzescu” de Octavian Ursulescu

15. Om lângă om (Paul Urmuzescu/Harry Negrin)

Anotimpurile iubirii (2011, Roton 4493-2) – 4 CD

CD 1 – Adiere de primăvară

14. Dacă inima mea ar putea să vorbească (Aurel Giroveanu/Mihai Maximilian)

CD 2 – E vară

09. La malul mării (Temistocle Popa/Aurel Storin)

CD 4 – Iarnă de vis

11. Sanie cu zurgălăi (Richard Stein/Liviu Deleanu)

Mulţumesc, iubită mamă (04 martie 2011, Revista Felicia/2011, Intercont Music/Electrecord, IMCD 1367) – CD

04. Mamă! (Marina Voica/Ovidiu Dumitru)

Muzică de dragoste de la “Click! Pentru femei” (19.08.2011, Roton PS 4856-2) – CD

02. Să nu ne despărţim (Gherase Dendrino/Vasile Vasilache, Nicolae Stroe, Ştefan Cristodulo)

Marius Ţeicu – Parada vedetelor (2011, Eurostar E 611) – CD

16. Zile (Marius Ţeicu/Saşa Georgescu)

Marius Ţeicu – Vedete în concert (2012, Eurostar E 672) – CD

10. Dincolo de nori (Marius Ţeicu/Angel Grigoriu)

Paul Surugiu Fuego – O lacrimă de cântec (20.03.2013, EuroMusic 9728) – 2 CD

CD 01 – 03. O căsuţă la mariginea satului (Marina Voica/Marina Voica) – Paul Surugiu Fuego

Discoteca – Galaxia Rompop 1960-1970-1980 (2015, Roton/Electrecord 5291-2) – 3 CD

CD 02 1970

09. Dor călător (Marina Voica/Saşa Georgescu)

Florin Bogardo – Ora cântecului (2016, Eurostar E 901) – 2 CD

CD 02 – 21. BONUS TRACK: Să nu uităm trandafirii – Mix (Florin Bogardo/Ovidiu Dumitru) – Florin Bogardo, Stela Enache, Margareta Pâslaru, Mihaela Mihai, Margareta Pâslaru (spaniolă), Sergiu Cioiu (franceză), Marina Voica

Anii de aur ai muzicii româneşti (2017, Tarsago 22759011) – 3 CD

CD 03 Şlagărele anilor ’70-’80

06. Ce vrei tu, mare albastră? (Marcel Dragomir/Tania Lovinescu)

18. Balada (Radu Şerban/Aurel Storin) – în duet cu Margareta Pâslaru

100 de melodii româneşti de dat mai departe (01.12.2018, Petrom/Electrecord) – CD / MP3, distribuit gratuit clienţilor Petrom, cu ocazia Zilei Naţionale a României

78. Într-un colţ de cafenea (Marina Voica/Marina Voica)

Marius Ţeicu – Refrene de aur, vol. 1 (2019, Eurostar E 1040) – CD

Muzica: Marius Ţeicu

Versuri: Eugen Rotaru

08. Soarele apare iar (Marius Ţeicu/Eugen Rotaru)

Şlagăre nemuritoare (11.11.2021/14.09.2022, Taifasuri Media 21007) – CD, apărut împreună cu Revista Taifasuri, nr. 857 din 11–17 noiembrie 2021 şi nr. 900 din 15–21 septembrie 2022

02. Într-un colţ de cafenea (Marina Voica/Marina Voica)

 

AUTOR

MIRCEA NICOLAU

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!