Titus Andrei, cu un sublim gând pentru Florin Bogardo și o urare de la Stela Enache

Bună seară, La mulți ani! Începe anul nou și lumea e a noastră.

Florin Bogardo, compozitor la superlativ. Valoare, rafinament, distincție. Interpretul Florin Bogardo, pe măsură. A fost o șansă ca acest creator să fie interpretat de Stela Enache, Mihaela Mihai, Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu ș.a, dar șansa cea mai mare, îmi place să repet, a fost aceea, de a se fi avut pe sine ca interpret.

L-ați auzit doar cu un fragment edificator, sunt sigur, din “Ora cântecului”, versuri Ioana Diaconescu, poeta care cultivă un sentiment al blândeții prin versul său armonic, motiv pentru care Bogardo o alătură în creația sa unor mari nume ca Eminescu, Blaga, Sorescu.

Vă amintiți că “Tu ești primăvara mea”  de Bogardo-Diaconescu a câștigat în 2008 marele top radiofonic “80 de ani de muzică în 80 de ani de radio”, căci nu e om să nu vibreze măcar la o melodie a sa. Cum afirma și Stela Enache: trece totul prin minte și inimă, apoi începe să compună.

Stela Enache: Un an trece, altul vine. Acum suntem la final de an 2017, la Ora cântecului din inima fiecăruia. Sunt Stela Enache, vă urez La mulți  ani tuturor ascultătorilor emisiunii “Colecția de muzică românească”

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!