Titus Andrei despre ediția 51 a Festivalului Trofeul Tinereții de la Amara

4-5 august 2018. Două zile cu multă muzică românească de la Amara. Abia s-a încheiat concursul de interpretare, urmează jurizarea, cei 12 soliști având fiecare șansa sa. Amara ialomițeană și Crizantema dâmbovițeană, cele mai longevive festivaluri din țară. 51 de ediții.

Ca de fiecare dată, Grădina de vară, arhiplină. Spectatori, și-n copaci. Și ca de fiecare dată în ultimii ani, partener deprim plan Radio România. De prim plan mai ales prin prezența pe scenă a celor 8 instrumentiști din Big Bandul Radio, dirijor Ionel Tudor. Alți parteneri: TVR2 care transmite în direct și revista Actualitatea Muzicală care a și premiat acest festival. Organizatori, și ei la înălțime, Consiliul Județean Ialomița și Primăria Amara.

Prezintă Alexandra Velniciuc și Ocravian Ursulescu, un duo care, important lucru, se completează, iar ceea ce spun cei doi interesează, nu cum se întâmplă prin alte părți. Festivalul de la Amara, o întreagă istorie a muzicii ușoare românești. Pe aici au trecut mari compozitori, soliști, instrumentiști și oameni de presă. Artiști de la Doina Badea, Aurelian Andreescus sau Phoenix la Nicoleta Nucă și Smiley, cei care vor avea recitaluri mâine seară, la gală.

Astă seară, Bere Gratis și Monica Anghel. Apropo de Monica Anghel, avea 17 ani când câștiga pe scena sălii Radio în 1988 Top Radio România cu un cântec de inspirație folclorică al lui Laurențiu Profeta “Vin’ la mama de mă cere”, cântec foarte cerut atunci la emisiunile cu dedicații muzicale și care o plasa pe Monica Anghel printre vocile de mare viitor. Urmau șlagăre de Marius Țeicu, Ion Cristinoiu, Cornel Fugaru, Marcel Dragomir, Viorel Gavrilă, Ionel Tudor, mai ales și mulți, mulți alții. Oricine își amintește cu drag de primii ani ai carierei. Dacă e cu adevărat carieră. Monica.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.