Titus Andrei despre Florin Ochescu, la ceas aniversar

Cunoscutul chitarist Florin Ochescu, astăzi, în zi aniversară. Instrumentistul, compozitor merită, zic eu, un moment al său la “Colecția de muzică”. Pe unde a cântat și cu cine a cântat, a demonstrat valoare, virtuozitate și aceeași atitudine de musician veritabil.

A fost în formațiile Curtea veche nr. 43, Progresiv TM, Roșu și Negru, Sfinx, Iris, Holograf și, notta bene, câțiva ani în Big Bandul Radio. De asemenea a avut proiectul său Monolit special pentru Dida Drăgan. De 25 de ani piesele i-au fost interpretate, în majoritate, de Silvia Dumitrescu, ei fiind întotdeauna doi și mereu împreună, vorba poetului. Și în muzică, și în viață.

Cum spunea colega Olivia Sima de la Radio România Internațional, anul trecut, la lansarea albumului “Asta sunt”, Silvia, plină de temperament și non-conformistă, el, Florin, introvertit, chiar retras uneori, dar transformându-se uimitor pe scenă cu chitara în mână.

Pe acest disc hituri ale celor doi remixate, noutăți, prelucări ale unor teme folclorice. Mi-au attras atenția în mod deosebit două compoziții ale lui Ochescu din perioada Iris: îngemănare de ritmuri cu efecte de house, dinamică pregnantă și interpretare în forță: Silvia Dumitrescu – “La popas”. Florin Ochescu, la mulți ani!

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.