Titus Andrei despre trupa Romanticii

Din două motive am ales pentru rubrica din această seară trupa Romanticii, de fapt trei motive. Știu că place muzica acestei formații compusă în totalitate de Mircea Drăgan, în această primăvară, vor lansat Best of 3 și cu permisiunea dvs, voi extrage câteva fraze din ceea ce am scris pentru coperta albumului. Și îmi place să repet, Romanticii sunt adesea biruitori, iar Mircea Drăgan prezintă destule argumente în favoarea muzicianului de excepție.

A demosnrtrat-o încă de la începuturile cu Sideral, pionerat în rockul românesc și mai ales cu Mondial, trupă pe care el o numea, un adevărat reper pentru muzica românească având piese care se vor cânta mulți ani de acum încolo.

Și probabil dintr-un impuls al continuității, redutabilul compozitor, instrumentis, orchestrator încheie acest Best of 3 Mircea Drăgan Romanticii cu “Rondelul cupei de Murano”, versuri Alexandru Macedonschi, piesă lansată în 1971 cu Mondial. Soliștii acestei variante 1973: Marcel Năvală și Doru Tufiș.

{audio}

Romanticii – Best of 3, album care se va lansa până în luna mai a acestui an. Pentru Colecția de muzică, încă o piesă dintre cele 14 semnate de Mircea Drăgan și cântate în mare parte de Mihai Balea și Florentina Radu. Ceilalți interpreți: Doru Căplescu,  Marius Voicu, 3 T, Iulia Nemeș, Willy Merțan completează tabloul spectacular al vocilor pentru un produs variat și bine lucrat: pop-rock, funcky-soul și chiar disco. Moda anilor ’70- ’80.

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.