Titus Andrei despre Zoia Alecu și o piesă profundă


Un motto în care eu văd bunătate și cumsecădenie, că tare îmi plac aceste cuvinte, ales de Zoia Alecu pentru albumul Să ierți, apărut cu cinci ani în urmă. Să ierți este cale către bucurie și către pacea interioară. Da, ar zice un ascultător, dar fiecare iartă în măsura în care iubește. Răspuns Zoia Alecu: toți ne naștem cu amprenta iubirii, deci iubim și putem să iertăm.

Da, așa e Zoia, o cunosc bine, artist al adevărului la întâlnirea cu frumosul și când a studiat vioara la Liceul de muzică, și când a început cu muzica folk- 1974, și când s-a alăturat, împreună cu Crina Mardare, trupei Sfinx- 1985, și în tot ce a urmat, în cântecele pe care le-a compus și le-a interpretat, în textele pe care le-a scris pentru folk, muzică ușoară, pop și rock.

Ea rămâne în esență inconfundabilă. Normal, ascultăm Să ierți. Mai întâi câteva vorbe spuse de Zoia Alecu unui mic jurnalist de la ziarul Buzz, cu ocazia concertului de lansare, Botoșani, 2015.

Zoia Alecu: Mesajul acestei piese care dă și titlul albumului este unul foarte profund și e foarte important pentru fiecare om în parte. Neputința de a ierta corodează, te sufocă încet- încet, totodeauna mi-a plăcut ca titlul albumului să însemne ceva cu profunzime, să aibă mesaj.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.