Titus Andrei și o amintire cu Horia Moculescu

Eram de față când se lansa la Focșani, la festivalul Florentin Delmar – noiembrie 2017, un album produs de Uniunea Compozitorilor și de Radio România cu piese din creația lui Horia Moculescu.

Exemple: Mai gândește-te – primul său șlagăr lansat la Radio împreună cu Dan Spătaru în 1966; Ce vrei să faci din mine– piesă pe care compozitorul intenționa s-o încredințeze Marinei Voica sau lui Aurelian Andreescu.

A apărut, însă, Mihaela Mihai care i-a solicitat pe ultima sută de metri un cântec pentru festivalul international de la Knokke, Belgia -1970.

A doua zi piesa trebuia trimisă. Din echipa României făceau parte Mihaela Mihai, Aura Urziceanu și Aurelian Andreescu. S-a trimis, s-a cântat și România a câștigat marele trofeu.

Din albumul la care ne referim nu putea lipsi De ai fi tu salcie respinsă la Mamaia, cum se știe, de două ori, în ’73 și ’74. Mihaela Mihai a avut recital la Mamaia’74 și  n-a scăpat ocazia. A cântat și Salcia. Triumf. Lumea ovaționa minute în șir. Zice-se că s-a și hotărât pe loc atunci ca în recitaluri să nu se mai cânte melodii respinse de juriu. Și încă multe altele întâmplate, la Colecție adunate.

Anul 1975. Pe un disc Electrecord apare piesa Eu și tu care fusese compusă cu vreo șase ani înainte într-un turneu în Suedia, dar n-a avut text. Îl scrie Eugen Rotaru pentru un spectaculos duo: Corina Chiriac și Horia Nicolae Moculescu.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!