(Audio) Titus Andrei și o întoarcere la cultură și rock: Sergiu Cioiu și CiviC RebelS

Revin la marea personalitate a epocii moderne, Constantin Brâncuși inspirat în arta sa de cultura și spiritualitatea românească. Prin extrapolare câteva cuvinte ale lui își găsesc locul și în această emisiune muzicală. Și anume, simplitatea este partea esențială a lucrurilor complicate.

Cel mai mare sculptor în lemn, adesea de inspirație folclorică, prințul – țăran, cum i s-a mai zis, se întorcea din nou în România în 1937 pentru inaugurarea a trei lucrări monumentale: „Coloana infinitului”, „Masa tăcerii” și „Poarta sărutului”.

Oltean și el, compozitorul Alexandru Mandy, inconfundabil în tot ce a scris, dă la iveală în anii ‘70 trei cântece inspirate  de aceste unice creații brâncușiene făcând din extraordinar și imens domeniul său fără sunete si cuvinte speciale.  Și le-a asumat pe primele venite. De notorietate a rămas și completarea artistică – Alexandru Many – compozitorul, Sergiu Cioiu – actorul – cântăreț.

{Audio}

Nou la Colecție. CiviC RebelS – trupă din Rm Vâlcea care practică un mix inspirat din tradiția românească: folk, metal, hard-rock, simfonic-rock. Numele trupei vine dintr-un paradox contemporan. Spun ei, în starea actuală a societății, orice acțiune civică normală este considerată un act de rebeliune. Au început în 2016, au ceva din Bucovina, formație pe care ați auzit-o la „Colecția de muzică”, pe alocuri și din Phoenix. Albumul de debut „Valea lotrilor” în 2021, lider Vlad Alexandrescu (voce, chitară). Este în lucru al doilea album, le spunem la bună venire în rockul românesc și să ajungă între numele de referință mult râvnite. CiviC RebelS.

{Audio}

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!