3 Sud Est, mixul de nostalgie și nou. Demonstrat în turneul “Stele”, ajuns la Botoșani

Joi seară. 25 octombrie. O seară obișnuită. La Botoșani, însă altfel, căci ne întoarcem în timp. Spectacolul trupei 3 sud Est din turneul Stele anunțat cam cu o lună în urmă. Recunosc că eram curioasă de publicul din sală, de impactul pe care cei trei băieți îl au la spectatori. Intru în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor. Șoc. Sala aproape plină. Biletele, deloc la îndemâna oricui. Din surse neoficiale, știu că au fost la 100 și 80 lei, în funcție de categorie.

Câțiva botoșăneni și la balcon, dar partea de jos a sălii, chiar plină ochi. Publicul, e adevărat, trecut, în mare parte de 30 de ani. Adică, fanii trupei de atunci. Pe lângă ei, și copiii acestora care cântă neobosit refrenele trupei, cele care i-au consacrat ca regii muziicii dance la sfârșitul anilor ’90: “Ai plecaaaaat și muuulte nopți am plâns … fără niciun cuvânt“. Publicul știe versurile tuturor hiturilor cântate. Aplaudă,

râde. E o atmosferă incendiară. La toate piesele, cei mai mulți sunt în picioare. Cântă și dansează pe ritmurile care le-au colorat adolescența. “Amintirile mă chinuieeeesc, amintirile mă răscoleeeesc….”  se cântă,, cot la cot, cu publicul.

În public, fani cu afișe cu trupa în perioada ei de glorie supremă. Ba chiar, o fată a venit îmbrăcată într-un tricou cu poza băieților. Așa cum se întâmpla la concertele trupelor din anii ’90.  N-a lipsit nici prea cunoscutul chiar și de copiii părinților din sală, De ziua ta, ziua ta… pus la toate aniversările de copii când cel mic primește cadourile de la invitați. Desigur, au fost cântate și piesele mai noi ale băieților cu reacții uluitoare din rândul adolescenților de azi, un pic mai puțini în sală.

Au fost circa trei ore în care s-a cântat continuu din muzica care a legănat adolescența și copilăria publicului prezent în sală. Cu trei bărbați acum, căci, clar, nu mai sunt băieții  de atunci. Nu mai au nici coregrafia, nici energia chiar a anilor cu piesele acelea. Sunt maturi, sunt carismatici, sunt mai împliniți, au umor, dar cu aceeași poftă de a cânta, de a-i încânta pe oameni. 3 Sud Est există acum, clar,  prin nostalgia anilor când reprezentau fabrica de hituri, împrospătată din când în când cu o piesă nouă adăugată palmaresului lor. Cum spunea și Laurențiu Duță, șeful trupei, 3 Sud Est e un mix între nostalgie și nou. Definița corectă și demonstrată joi seară la Botoșani.

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.