A doua semifinală. Două surprize și nimic mai mult

Nu fac parte dintre acei ascultători de muzică românească ce obișnuiesc să spună la ce ne mai trebuie Eurovision. Nu spun asta, pentru că, din păcate, a cam rămas singurul concurs de creație de la noi. Că dă tot mai rar producții adevărate, asta e o altă treabă. App, n-am scris după prima seminfinală pentru că nu m-a „lovit” nimic. Am să adaug aici piesele finaliste după prima semifinală: Alexia & Matei-„Walking On Water”, Echoes – „Mirror” şi Eduard Santha – „Mesom Romales”.

Și încă ceva până am să intru în aprecierile mele personale după a doua semifinală. Cine a fost oare cu ideea proastă de a structura concursul pe 6 semifinale? De când există 6 semifinale? Nu erau două și o finală? Ideea asta de a transmite din zone diferite până la marea finală nu mi se pare rea, dar totuși semifinalele astea puteau fi numite etape, de exemplu. În  fine, să trecem la piesele din seara asta.

L-am ascultat cu mare interes pe Mihai Trăistariu, căci grupurile dedicate concursului Eurovision de pe rețelele de socializare îl includ printre potențialii câștigători. Am ascultat, dar nu mi-a zis nimic melodia. Nu mi-a rămas în cap și nu m-au impresionat nici cele două rânduri de compozitori internaționali care i-au scris artistului melodia. Categoric, nu depășește piesa lui forte „Tornero” cu care ne-a și reprezentat.

O altă favorită din seara aceasta, potrivit grupurilor de fani Eurovision constituite pe Facebook este Serena. Am ascultat, de asemenea, cu atenție. Dar piesa e obișnuită, un iz puternic de manea, un ritm oriental oricum, cum probabil o să mai vedem și la ediția de anul acesta a concursului și cum tot auzim. Nimic ieșit din comun.

Celelalte piese? Ori prea obișnuite, ori falsate de interpreți.  Ori nu m-au agățat. Cu excepția a două melodii: Rafael cu melodia „We are one”, o balada rock bună, cu ritm melodic, o melodie care transmite, cu mesaj, și ultima a băieților de la JukeBox. Vocea feminină m-a impresionat chiar. Un pic m-a dus cu gândul spre Delia, dar e clar că are un timbru vocal aparte și poate mult. Iar piesa, dacă nu va câștiga aici, sigur va fi printre melodiile cântate de public anul acesta. Iar asta e un câștig chiar mare. De apreciat gestul filipinezei, Bella Santiago, de a cânta în limba română, atât de bine, piesa lor intitulată „Auzi cum bate”. Aș risca chiar un pariu: piesa celor de la JukeBox va fi un hit al anului abia început.

Am scris aprecierile cu câteva minute înainte de a începe jurizarea.

Update: Merg mai departe: Mihai Trăistariu -Heaven, Rafael&ANdy – We are one și The JukeBox&Bela Santiago – Auzi cum bate

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!