A încetat din viață unul dintre cei mai prolifici textieri de muzică ușoară. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Unul dintre cei mai cunoscuți textieri de muzică ușoară a încetat astăzi dimineață din viață. Este vorba despre Eugen Rotaru, cel care a colaborat cu unii dintre cei mai mari compozitori, amintim pe Marius Țeicu, Horia Moculescu, Aura Urziceanu,Vasile V. Vasilache.

Este considerat unul dintre cei mai prolifici creatori de texte pentru mzuyica ușoară românească din epoca modernă.A fost premiat la festivalul Mamaia, dar și la festivaluri internaționale. De remarcat în cazul creației sale ușurința cu cre verisifica, găsind cele mai potrivite idei pentru muzica respectivă.

 

 

 

Share This:

Leave a Reply

Un comentariu la „A încetat din viață unul dintre cei mai prolifici textieri de muzică ușoară. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  • 9 decembrie 2018 la 12:25
    Permalink

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Putin stiu ca dl Eugen Rotaru a fost un foarte bun profesor de chimie.La inceputul anilor “70 mie mi-a fost profesor la liceul Nr 15 “Iulia Hasdeu” din Bucuresti.Atunci era moda pantalonilor evazati si se asculta Beatles .Dl profesor avea o tinuta(si nu numai vestimentara) deosebita.Toate colegele de liceu erau indragostite de dansul.Imi aduc aminte ca doar ii nascuse sotia -actrita Maria Rotaru-un baiat si dansul pleca in pauza acasa sa vada ce face copilul.Apartamentul il avea intr-un bloc aflat langa liceu.Il tin minte deoarece de la dansul am “prins” dragoste de chimie primind la teza nota 9, cea mai mare nota din clasa , atunci se invata carte nu “discutii si negocieri” cu profesorii ca acum. Doamne cum trece timpul si se “duc” oamenii care au dat valoare acestei tari! Sincere condoleante familiei si celor care l-au cunoscut si lucrat cu dansul!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.