BOGDAN IONIŢĂ ÎŞI SERBEAZĂ ZIUA DE NAŞTERE PE SCENĂ

Cu ocazia zilei sale de naştere, care a avut loc pe 20 octombrie, joi, 25 octombrie 2018, la orele 18:00, la Centrul Cultural al M.A.I. din strada Mihai Vodă, nr.17 din Bucureşti, va avea loc spectacolul “Bogdan Ioniţă şi Prietenii”.

Accesul în sală va fi pe bază de invitaţie.

Pe lângă Bogdan Ioniţă, din distribuţia spectacolului mai fac parte mari artişti ai muzicii şi divertismentului românesc (în ordine alfabetică): Nae Alexandru, Rodica Anghelescu (soprană), Gabriel Dorobanţu, Doina Mirea, Nico, Ion Paladi (Republica Moldova), Oana Sârbu, Carmen Trandafir, Romeo Zaharia.

Spectacolul este organizat de Ministerul Afacerilor Interne, Centrul Cultural al M.A.I.    şi Ansamblul “Ciocărlia”.

Născut la Buzău, Bogdan Ioniţă activează ca solist vocal al Ansamblului “Ciocârlia” al M.I.R.A din anul 2000. În 20 de ani de activitate, a participat la numeroase spectacole şi concerte în ţară şi peste hotare unde a fost distins cu numeroase premii. A obţinut Premiul II la festivalurile “Mihaela Runceanu” – Buzău, “Cântecul Oraşului” – Râmnicu Sarat, Festivalul Tinereţii de la “Amara” – Ialomiţa, “Stelele Cetăţii” – Deva, “Lotca de Aur” – Brăila, “Laleaua de Aur” – Piteşti, Festivalul “Aurelian Andreescu” – Bucureşti. A mai fost distins cu Premiul I la Festivalul “Ghiocelul de Aur” – Alexandria şi cu Premiul “Ionel Fernic” la cea de-a 33-a edtiţie a Festivalului Naţional de Romanţe “Crizantema de Aur” de la Târgovişte.

În 2006, este distins cu Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Interpretare din Kazakstan, în 2007, cu Locul  III la Televoting, în cadrul Festivalului Internaţional al Cântecului de la Malta iar in 2008 susţine un recital pe scena prestigiosului Festival “Orfeul de aur” din Bulgaria.

De asemenea, în 2007 şi 2009 a participat la secţiunea “Creaţie” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Mamaia”.

Este invitat în cadrul unor importante emisiuni TV de divertisment, cum ar fi: “Duminca în familie” (Antena1, unde este distins cu premiile „Drumul spre stele” şi „Jos Pălăria”), “Bravo Bravissimo” (TVR1, unde este distins cu premiul „Un tramvai numit dorinţă”), “Bună dimineaţa cu Răzvan şi Dani” (Antena1), “Să v-amintiţi Duminica/Opriţi Timpul!” (Naţional TV), “Tradiţii de la bunica” (Naţional TV), “Vorbeşte lumea” (ProTV), “Ieri-Azi-Mâine” (TVR2), etc.

În 2008 a jucat rolul lui Zavaidoc în filmul “Supravieţuitorul” în regia lui Sergiu Nicolaescu (premiera a avut loc pe 11 aprilie 2008).

Pe 21 octombrie 2010, la o zi după aniversarea zilei sale de naştere, i-a apărut la casa de discuri “Electrecord, ”albumul “Ah, ce-mi place!” (EDC 971), ce conţine 14 piese ce aparţin compozitorilor (în ordine alfabetică): Marian Ardelean, K. Duysekeyev (Kazahstan), Bogdan Ioan, Cristian Faur, Paul Panait, Silviu Păduraru, Zoltan Pop, Xenti Runceanu, Andrei Tudor. Pe album se mai află şi piese preluate din folclorul grec sau din repertoriul unor mari compozitori precum Ion Vasilescu, Nicolae Kirculescu sau Dinu Giurgiu.

Echipa Top Românesc, îi urează lui Bogdan Ioniţă “La mulţi ani, cu sdanatate” şi mult succes pe mai departe!

 

AUTOR

MIRCEA NICOLAU

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!