Concursul Eurovision a fost ANULAT din cauza situației cauzate de coronavirus

Roxen (Eurovision Romania 2020) Cherry RedConcursul Eurovision, care trebuia să aibă lor la Rotterdam în perioada 12-16 mai curent, a fost anulat, au anunțat organizatorii.

Potrivit mesajului, organizatorii au încercat să găsească soluții pentru a nu anula desfășurarea concursului, însă nu au reușit din cauza situației epidmiologice din Europa.

„Incertitudinea creată de răspândirea Covid-19 în toată Europa și restricțiile instituite de guvernele țărilor participante și de autoritățile olandeze a motivat Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) să ia această decizie dificilă de a nu organiza concursul așa cum a fost planificat. Sănătatea artiștilor, a personalului, a fanilor și a vizitatorilor, precum și situația din Olanda, Europa și lume este în centrul acestei decizii”, scrie în mesaj.

EBU mai arată că vor continua negocierile pentru ca Rotterdam să găzduiască Eurovision 2021.

EBU mai arată că a preferat să anuleze și nu să amâne concursul Eurovision pentru că situația, cel mai probabil, va rămâne nesigură în lunile următoare.

„În acest moment, nu putem garanta că vom fi capabili să organizăm un eveniment de o atât de mare amploare mai târziu, în acest an. Dacă s-ar desfășura competiția mai târziu, în decursul acestui an, țara câștigăoare nu ar avea suficient timp să se pregătească pentru competiția de anul viitor”, arată organizatorii.

La ediţia cu numărul 65 a concursului urmau să participe România, cu piesa “Alcohol You”, cântată de Roxen, alături de alte 40 de ţări.

Share This:

Leave a Reply

Un comentariu la „Concursul Eurovision a fost ANULAT din cauza situației cauzate de coronavirus

  • 19 martie 2020 la 3:35
    Permalink

    Dacă se retrăgea după mascarada de la Buzău, ieșea onorabil fata, poate scăpam de pacostea de Liana Stanciu și de acoliții ei. Concursul era oricum anulat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.