Daniela Caraman Fotea a încetat din viață. Dumnezeu s-o odihnească!

4.2.3

 

Criticul muzical Daniela Caraman Fotea a încetat din viață pe data de 20 aprilie. Născută la data de 4 mai 1943, cunoscutul muzicolog lasă în urmă o importantă carieră dedicată muzicii.

Membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (din 1968); Membră a Biroului secției de muzică ușoară (1975-1990), a secției de muzicologie (din 2005); Membru fondator al Colegiului criticilor muzicali „Mihail Jora”; Membru al Uniunii Criticilor, Coregrafilor și Realizatorilor de Radio și Televiziune.

Din anul 1965 până în anul 1980, Daniela Caraman Fotea a fost redactor muzical la Radiodifuziunea Română, realizând peste 3000 de emisiuni operă, operetă, muzică ușoară, rock, pop, folk, jazz. În 1971 este numită șef de secție la redacția de muzică ușoară.  A fost redactor șef și director artistic al Casei de discuri Electrecord și redactor șef la Radio 21, director artistic la PRO Fm și Media Pro Music.

A avut și o bogat activitate publicistică. Publică în reviste ca Revista Muzica, Actualitatea muzicală, România liberă, SăptămînaContemporanulCotidianulUltima orăMelosDimineațaCronica românăMoftul românUniversul RadioAdevărulCurentulZiuaZiarulJurnal de Festival (G. Enescu 2003 și Festivalul artelor 2004)Jurnalul național, Amurg sentimental și are mai multe cărți publicate.

Mai multe aici.

Dumnezeu s-o odihnească în pace și lumină!

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!