Festivalul Chira Chiralina, la mijlocul lunii noiembrie. Înscrierile pentru concurs până pe 8 noiembrie. Trofeul cu cea mai mare valoare financiară acordată la un festival de folk! Vezi ce sumă!

Unul din cele mai așteptate festivaluri ale toamnei pentru tinerii folkiști este Festivalul Chira Chiralina 2019 de la Brăila, ajuns în acest an la ediția cu numărul XIII. Festivalul‐concurs este un eveniment competitiv şi are drept scop descoperirea şi promovarea a noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk, de continuarea unei importante tradiţii a genului la Brăila.

În concurs se pot înscrie tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, împliniți până la data preselecției. Câştigătorii unor competiţii de gen din ţară, care întrunesc condiţiile de vârstă şi repertoriu vor fi admişi în concurs fără preselecţie, pe baza copiei diplomei de laureat.

Taxa de participare este de 50 de lei, ea se poate achita prin transfer bancar în contul RO64 TREZ 1512 1G33 1900 XXXX, deschis la Trezoreria Brăila, sau direct la casieria Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, până la data de 15  noiembrie 2019.

Înscrierile pentru concurs se pot face până pe data de 8 noiembrie.

Premiile oferite de organizatori sunt:

Marele premiu – 5.000 lei
Premiul I – 2.500 lei
Premiul II – 2.000 lei
Premiul III – 1.500 lei
Premiul pentru cea mai buna creație – 1.000 lei
Premiul pentru virtuozitate instrumentală – 1.000 lei
Premiul de popularitate – 1.000 lei

Festivalul organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila și Teatrul Maria Filotti va avea loc în perioada 15‐16 noiembrie 2019

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.