Festivalul Dan Spataru, aproape de start. Vedete mari în recital!

afis festival dan spataruOraşul natal al regretatului cântăreţ Dan Spătaru este şi în acest an gazda celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Internaţional organizat în memoria marelui artist, eveniment care îi poartă numele. Festivalul „Dan Spătaru” se va desfăşura vineri, sâmbătă şi duminică la Casa de Cultură „Lucian Grigorescu” din Medgidia şi este organizat de Consiliul Local şi DE Primăria Municipiului Medgidia, precum şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR), prin Casa de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu”, fiind un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, scrie ziarul Telegrafonline.ro.

Juriul festivalului este prezidat de dirijorul Voicu Enăchescu şi este alcătuit din zece membri: fosta soţie a artistului, Sida Spătaru, textierele Andreea Andrei şi Mirela Fugaru, solistul moldovean Pavel Parfeni, realizatorii de radio Titus Andrei şi Ionuţ Dulgheriu, secretarul general al ANCCSR, Ioan Cristea, solista Alina Sorescu, consilierul local Daniela Daniel şi compozitorul Jolt Kerestely.

Pentru ediţia din acest an au fost selectaţi 23 de concurenţi din nouă ţări, precum Albania, Bulgaria, Italia, Moldova, Rusia, Ucraina şi… Vietnam. T

Preselecţiile pentru concurs au avut loc la începutul lunii august şi au adunat 80 de concurenţi români şi 35 din străinătate. Gala laureaţilor este programată duminică seară, mai notează ziarul amintit.

Recitarlurile sunte asigurate de Fuego, Silvia Dumitrescu şi Lora, în prima seară, Stela Enache şi Pavel Stratan, în seara a doua şi Aliona Moon şi Antonia, în cea de-a treia seară.

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Un comentariu la „Festivalul Dan Spataru, aproape de start. Vedete mari în recital!

 • 3 octombrie 2013 la 14:43
  Permalink

  Dan Spataru a fost unul dintre putinii artisti care reusea pe deplin sa capteze atentia si sa mangiie doar cu vocea sa sufletele celor care veneau la spectacolele sale si nu avea nevoie sa se miste intr-un fel sau altul pe scena pentru a fi apreciat si iubit.
  Vreau sa cred ca majoritatea membrilor juriului care l-au cunoscut si apreciat,nu vor uita aceasta stare de fapt atunci cand va acorda note concurentilor vineri si sambata si vor aprecia foarte mult vocile bune prezente la Festivalul DAN SPATARU!
  Succes Medgidia!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.