Festivalul Mamaia rămâne o amintire anul aceasta. Tot mai multe zvonuri confirmă asta!

rodica  tudor mamaiaZvonurile că Festivalul Mamaia nu se mai organizează sunt din ce în ce mai vizibile și devin de pe o zi pe alta o certitudine.

Miercuri noapte, la emisiunea “Vara pe val” de la TVR2, Adrian Enache, care prezintă showul, a anunțat că, joi seară, va organiza, împreună cu colegii lui, o seară dedicată festivalului, la care vor lua parte câștigătorii trofeelor din ultimii ani de la acest festival.

Totodată, artistul lansat în 1990 la acest festival, și-a manifestat regretul pentru că, anul acesta, festivalul nu va mai avea loc.

Astăzi (joi, 1 augut-n.n) alte două publicații, “Libertatea” și “Click”, au anunțat că nu sunt bani pentru desfășurarea festivalului care în acest împlinește 50 de ani de când a fost înființat, adică anul 1963, și nu a 50-a ediție, așa cum a notat publicația Click.

E o mare diferență în sărbători 50 de ediții pe care le poti marca și un an mai tîrziu în cazul unui an de pauză și alta e să ai ocazia de a marca 50 de ani ai unui festival pe care nu-i poți sărbători decât în anul respectiv.

Iată mai jos și fragmente cu link din publicațiile amintite:

Veste tristă pentru melomanii români. Festivalul Mamaia nu se va mai organiza anul acesta, când ar fi fost sărbătorită ce-a de-a 50-a ediţie. Consiliul Judeţean Constanţa nu are fonduri suficiente pentru acest eveniment care a scris istorie în muzica românească. Fostul preşedinte al juriului, Mădălin Voicu, spune că ar fi nevoie de vreo 700.000 de lei. Anul acesta, în locul unei ediţii jubiliare a bătrânului Festival Mamaia, la care s-au lansat numeroase piese şi tot atâtea artişti, a rămas doar amintirea ediţiilor din anii trecuţi. Mai multe aici.

În anul în care se împlinesc 50 de ani de la prima ediţie, prestigiosul Festival de Muzică uşoară Mamaia nu se va mai ţine. Autorităţile locale au considerat că organizarea acestuia nu mai este o oportunitate de promovare a turismului românesc. Autoritatea Naţională pentru Turism nu a aprobat proiectul de finanţare a ediţiei aniversare a Festivalului Mamaia. Instituţia ce aparţine de Ministerul Economiei a luat această decizie motivând că un astfel de festival nu poate promova suficient de bine turismul românesc. Mai multe aici.

Share This:

Leave a Reply

3 comentarii la „Festivalul Mamaia rămâne o amintire anul aceasta. Tot mai multe zvonuri confirmă asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.