Festivalul Radu Șerban, la începutul lunii septembrie. Înscrierea concurenților: pâna la data de 27 august!

radu serbanConsiliul Local Caracal, Primăria municipiului Caracal şi Centrul Cultural Municipal organizează, în perioada 5 – 6 septembrie 2015, ediţia a XVI-a a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Radu Şerban”.

Festivalul – concurs de interpretare este deschis participării tinerilor cu vârste cuprinse între 15-26 ani şi are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul muzical, stimularea unui spirit competitiv, promovarea actului interpretativ de calitate şi, nu în ultimul rând, întâlnirea tinerilor interpreţi cu personalităţi ale vieţii muzicale din ţara noastră.

Invitaţia de a participa la festival se adresează instituţiilor de cultură: Centre Judeţene de Cultură,  Şcoli Populare de Arte şi Licee Vocaţionale care pregătesc tineri în domeniul interpretativ al muzicii uşoare.

Condiţii de participare

– Concurenţii trebuie să se încadreze în limitele de vârstă menţionate;

– Concurenţii vor interpreta în concurs 2 piese cu negativ, pe suport CD, dintre care una, obligatoriu, din repertoriul românesc. Având în vedere genericul festivalului, organizatoriirecomandă concurenţilor includerea în repertoriu a unei piese de Radu Şerban, întrucât este prevăzut a se acorda un premiu pentru cea mai bună interpretare a unei piese de Radu Şerban.

– Cei interesaţi pot solicita organizatorilor partituri ale pieselor compuse de Radu Şerban, care pot fi trimise prin poştă sau prin e-mail.

Înscrierile concurenţilor se fac, pâna la data de 27 august 2015, pe adresa:

Centrul Cultural Municipal Caracal, strada Cuza Vodă nr. 8, cod 235200, jud. Olt,

–  prin e-mail, pe adresa cultura@primariacaracal.ro

– sau la nr. de telefon: 0745-595943 (Monica Dumitru), 0753-318664 (Florian Teodorescu)

Taxa de înscriere este de 50 de lei.

Desfăşurarea concursului

Concursul se va desfăşura în ziua de 5 septembrie 2015. Ordinea intrării în concurs va fi stabilită prin tragere la sorţi. Concurenţii vor respecta întocmai condiţiile organizatorilor cu privire la intrarea în concurs şi repetiţii.

Repertoriul 

Fiecare concurent va interpreta două melodii, una, obligatoriu, din repertoriul românesc, specifice genului, de factură diferită. Negativele vor fi înregistrate pe CD în ordinea interpretării.

Calitatea negativelor, calităţile vocal-interpretative, prezenţa scenică, dificultatea repertoriului, originalitatea interpretării constituie criterii pe care organizatorii le consideră de bază în vederea acordării dreptului de participare în concurs.

Nu sunt admise în concurs negativele înregistrate pe alt suport decât cel indicat.

În anul 1990, a fost organizată prima ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Radu Şerban”, o ambiţie mai veche a caracalenilor de a-l omagia, la început de toamnă, pe marele compozitor născut la Caracal. De atunci s-au desfăşurat paisprezece ediţii, care au însemnat, fiecare în parte, o sărbătoare a muzicii uşoare româneşti, o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar şi bucuria întâlnirii, la Caracal, cu personalităţi ale vieţii muzicale româneşti, prezente în juriile festivalului: Ion Cristinoiu, Horia Moculescu, Petre Geambaşu, Vasile Veselovschi, Ionel Tudor, Viorel Gavrilă, George Grigoriu, Dinu Giurgiu, Titus Andrei, Florin Şişu, Marina Voica, Şerban Georgescu ş.a.

S-au afirmat pe scena festivalului  Carmen Trandafir,  Călin Goia (Voltaj), Paul Surugiu (Fuego), Mihai Onilă (Axxa) ş.a.

Recitaluri de excepţie au susţinut, la fiecare ediţie: formaţia “Star 2000” condusă de Petre Geambaşu, Horia Moculescu, Aurelian Temişan, Adrian Enache, Mihai Constantinescu, Anastasia Lazariuc, Carmen Trandafir, Gabriel Dorobanţu, Daniela Gyorfi, Laurenţiu Duţă, Sanda Ladoşi, Marina Voica, Fuego, Body&Soul, Candy, Bosquito, Simplu, Andreea Bălan, Alex Velea, Francesco Napoli şi mulţi alţi solişti de muzică uşoară consacraţi.

Share This:

CITEȘTE ȘI

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.