Festivalul Trofeul Tinereții de la Amara a început. 12 concurenți se bat pentru trofeu!

A 52 – a ediție a Festivalului Național de muzică românească Trofeul Tinereții de la Amara a început sâmbătă și este transmis în direct la TVR2.

Cei 12 concurenți au cântat în seara concursului live acompaniați de orchestra condusa de Ionel Tudor, aceeași care va fi alături de concurenți și la vestitul festival internațional Cerbul de aur.

Tinerii concurenți și-au ales melodii atât dintre cele mai vechi (Habar n-ai tu-Ion Vasilescu, Of, inimioara – Edmobd Deda, Pedepsește-ma, dar nu pleca-Viorel Gavrila) cât și mai noi  sau foarte des cantate în  festivaluri (Tu n-ai avut curaj – Șerban  Georgescu, Hora din Moldova – V. Daniliuc, Tu nu vezi cerul – Andrei Tudor).

De apreciat ca tinerii cântă doar melodii românești lucru remarcat și aplaudat chiar su de Titus Andrei, anul acesta președintele juriului, la o interventie de a sa.

Anul acesta compozitorul Horia Moculescu, de fel președintele juriului, lipsește ca urmare a unei forte majore, după cum ținut sa spună acesta într-o intervenție telefonica în debutul serii.

Trofeul festivalului are o valoare de 10.000 lei. Acesta va fi acordat duminica seara în cadrul galei de decernare a premiilor.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!