Global Records, casa de discuri a INNEI, un an cu rezultate impresionante

2015 a fost un an bun pentru Global Records, casa de discuri a INNEI şi a managerului Ştefan Lucian.

În doar un an de la lansare, Global Records are în portofoliu artişti de top care s-au impus în industria muzicală românească, dar şi internaţională în cazul unora: INNA, Alexandra Stan, Antonia, Lariss, Nicoleta Nucă, Carla’s Dreams, Mira, Lori, Havana, Vanotek, Yanka, Ivana, Lucia.

Global Records este cel mai mare label independent din România, fără susţinere din partea unei case de discuri majore.

În acest an, a lansat piese în colaborare cu artişti de top precum Delia, 3 Sud Est, Naguale, Andra, Alina Eremia, ADDA.

În cazul INNEI, 2015 a însemnat lansarea a trei single-uri “Diggy Down”, “BOP BOP” şi cel mai recent “Yalla”. Primele două au cucerit radiourile din România, clasându-se pe locul 1, iar Yalla are 15 milioane de vizualizări pe YouTube şi promite să devină un hit. În acest an, INNA a avut concerte în întreaga Europa, turneu în Japonia, dar şi Mexic şi Chile, o colaborare cu Alexandra Stan şi Daddy Yankee, premii pentru piesele lansate: MTV – Best Romanian Act, Media Music Awards – Best Dance. Tot în 2015, a apărut şi albumul ‘INNA’, al patrulea album din cariera artistei. Pentru 2016, INNA pregăteşte un nou album, turneu în Japonia şi Mexic, America Latină.

Nicoleta Nuca- Inna-AntoniaNicoleta Nucă este revelaţia acestui an. Semifinalista de la X Factor ediţia trecută, a devenit în scurtă vreme o voce remarcabilă şi apreciată în industria muzicală românească, reuşind să lanseze single-urile “Nu sunt”, “Liniştea”, dar şi o colaborare cu Cabron pentru “Adevăr sau minciună”, precum şi o variantă specială a piesei “Nu sunt” alături de INNA şi Antonia. În 2016, Nicoleta Nucă va lansa primul EP.

Industria muzicală românească a fost cucerită de o prezenţă fresh, sexy, o artistă tânără pe nume Lariss. Ea a lansat single-ul “Dale Papi” care are aproape 37 de milioane de vizualizări, piesă ce i-a adus un contract semnat cu Universal Latin America. Lariss a lansat şi single-ul “Epana”, iar în 2016 pregăteşte lansarea unui nou single.

Se poate spune că 2015 este anul celor de la Carla’s Dreams. Cel mai vizionat video de pe YouTube în România este “Cum ne noi”, (aproape 35 de milioane de vizualizări) colaborarea artiştilor moldoveni cu Delia, piesa care a fost locul 1 incontestabil pe radio şi TV in România. În plus, tot ei au compus piesa “Da, mamă”, interpretată de Delia care are 30 de milioane de vizualizări. În plus, cel mai recent single al lor “Te rog” a fost viral pe Internet, imediat ce s-a lansat şi este în prezent difuzat constant pe radio şi TV, cu aproape 15 milioane de vizualizări. Nonconformiştii artişti susţin concerte sold out atât în România, cât şi în Republica Moldova şi pregătesc lansarea celui de-al doilea album în 2016 şi single-ul “Sub pielea mea”.

Alexandra Stan - I did it mamaAlexandra Stan a marcat în 2015 prima colaborare cu Daddy Yankee, artist câştigător de Latin Grammy, cu un succes incredibil pe piaţa internaţională şi INNA pentru piesa “We Wanna”, primită cu entuziasm în Italia, Turcia. A susţinut concerte în Europa, urmează în 2016 un nou turneu în Japonia, o colecţie de haine cu Bershka şi lansarea unor piese noi.

După naşterea băieţelului ei Dominic, Antonia a revenit pe scenă alături de Alex Velea la concertul de la Sala Palatului “Defectul tău sunt eu”, a continuat seria show-urilor în tot acest an. În plan muzical, a lansat single-ul “Dream About My Face”, un videoclip cu o imagine sexy, sporty, fresh. Antonia devine artist exclusiv Global Records. În 2016, Antonia pregăteşte piese noi atât în limba română, cât şi în engleză.

În 2015, Global Records a lansat piese de succes precum “Fete din Balcani” cu Corina, Mira şi Skizzo Skillz (27 de milioane de vizualizări), Havana – Vita Bella (23 de milioane de vizualizări), piesa licenţiată în Franţa, Belgia, Luxemburg, Olanda, ţările scandinave, Rusia, Grecia, Bulgaria, Vanotek “My Heart is Gone” şi recent lansata “Mama, I’m Coming Home” alături de The Code şi Georgian, dar şi Yanka şi Ivana, cunoscute publicului în urma participării la Vocea României cu piesele “Jungle” şi “Tomorrow”. Una dintre piesele verii 2015 a fost “Falava”, colaborarea dintre Naguale şi Andra. Două piese lansate la Global Records sunt ADDA cu “Lupii” care are aproape 10 milioane de vizualizări în 2 luni şi Alina Eremia “Played You”.
Foarte multe dintre aceste piese, de exemplu: “Yalla”, “Dream About My Face”, “Te rog”, “Cum ne noi”, “Played You” şi multe dintre piesele de pe albumul INNEI au fost compuse sau produse de Marco & Seba (Marcel Botezan şi Sebastian Barac, producători şi compozitori alături de care INNA şi-a început colaborarea – ‘Hot’, “Love”, Déjà vu”).

2015 a însemnat şi dezvoltarea business-ului Global Records cu divizia de booking Global Booking. Global Booking se ocupă de booking-ul tuturor artiştilor Global Records pentru concerte şi evenimente private, dar şi pe Delia (booking exclusiv).

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.