Jos pălăria! Regal dedicat muzicii ușoare românești realizat de Fuego

Sâmbătă, la Botoșani, a demarat turneul unui spectacol interesant, unul adresat unei generații care a crescut și s-a format prin emoție. Tu ești primăvara mea se numește spectacolul pus în scenă la Casa de Cultură a Sindicatelor pe data de 13 mai. Urmează până pe 17 mai Suceava, Gura Humorului, Fălticeni, Buhuși. Trebuie să spun din start că nu am fost niciodată un fan Fuego. Cred că nici măcar nu s-a aflat vreodată printre artiștii mei preferați, eu având o pasiune pentru muzica românească de mic copil. Dar ce a reușit artistul acesta în seara aceasta nu mai fac demult nici TVR, nici Radio România.

I-a adus în fața celor peste 400 de botoșăneni prezenți pe aproape toți marii artiști ai României, de la Doina Badea, Aurelian Andreescu până în zilele noastre. Toți ai muzicii noastre. Adică, ai unei generații care a crescut cu ei. Adică, muzica aceea care va însemna istorie și peste alți 20 de ani de acum încolo. E un spectacol întins pe două ore și jumătate. Paul cântă de la artiștii mari ai muzicii românești ca un omagiu  lor.

Dan Spătaru, Smiley de azi

Un puști urcă pe scenă să-i ofere flori. Paul îl cheamă și începe un dialog cu acesta. Artistul este îmbrăcat în ținuta pe care și-a ales-o pentru celebra piesă “Trecea fanfara militară”. Copilul, nu mai mare de 9 ani. Paul încearcă să-l facă să înțeleagă valoarea marelui Dan Spătaru pe care tocmai l-a cântat: “Știi, Dan Spătaru e Smiley de azi”. Sala râde.  O glumă bună. Știe și Paul că Dan era mai mare decât artistul generației Smartphone, dar e greu  să le găsești celor mici măsuri ca să înțeleagă valori.

Stela Enache, prima dată la Botoșani

Cântă cu poftă refrene ca Prieten drag, Merit eu sau Mulțumesc, iubită mamă, iar publicul îl susține cu aplauze, cu vocea lui, a publicului, ușor timidă. Probabil, și el surprins de ceea ce a găsit, de ceea ce primește. Dumitru Lupu, Marius Țeicu, Marcel Dragomir, Florin Bogardo sunt cântați de Paul pe scenă. Marina Florea, la Botoșani, după 30 de ani absență, cântă în duet cu Paul melodia “Nu vreau să te pierd iubire” compusă de George Grigoriu, ambii i-au fost elevi maestrului.  Cu Stela, Paul cântă, firesc, de la Florin Bogardo. Stela Enache este cu acest spectacol pentru prima dată la Botoșani.
Pe ecranul imens din marginea scenei sunt imagini cu marii artiști omagiați.  Paul Surugiu cântă de la ei, împreună cu ei. Aduce omagii unor compozitori mari dispăruți.  Am ascultat, cu pielea făcută buburuză, piesa “Copacul”, cântată în tandem cu Aurelian Andreescu. Fuego pe scenă, marele artist regretat (neegalat!) pe un ecran imens. La fel cu Mihaela Runceanu. Paul cântă Ce mult te-am iubit, Fericirea are chipul tău, Tu ești primăvara mea, Mă-ntorc la tine mare albastră, Un albastru infinit etc.
Este secondat pe scenă de Marina Florea și Stela Enache. Ambele, cu aplomb, cu emoție, cu dăruire. Sunt invitatele lui în acest spectacol-regal. Cu ambele face la un moment dat o jucărie muzicală splendidă pe melodia Inima ta, lansată de Corina Chiriac.  Mie mi se pare fantastic regalul muzical pe care îl face Fuego cu acest spectacolul și recomand tuturor ca înainte de a-l judeca, înainte de a strâmba privirea, înainte de a face o glumă nesărată cum se fac deobicei la adresa lui, mergeți să-l vedeți în spectacolul ăsta. Nu e despre Fuego, e despre muzica românească. Muzica unei generații. Despre o istorie a muzicii. Jos pălăria!

Share This:

Leave a Reply

Un comentariu la „Jos pălăria! Regal dedicat muzicii ușoare românești realizat de Fuego

  • 14 mai 2018 la 20:54
    Permalink

    Un adevarat regal al muzicii usoare romanesti!Fuego surprinde si de data aceasta prin acest grandios spectacol al sau!TU ESTI PRIMAVARA MEA readuce pe scena cele mai frumoase refrene din muzica usoara romaneasca!Un mare artist, care merita respectul tuturor!!Felicitari, Fuego, te asteptam cu mult drag si nerabdare in Ardeal!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.