La mulţi ani INNA!

inna 2INNA, cântăreaţa româncă care se bucură de cel mai mare succes internaţional, împlineşte astăzi vârsta de 27 de ani.

Artista, care a crescut în cinci ani, câţi alţii într-o viaţă, a pornit la drum de jos, bazându-se pe talentul său şi pe sprijinul unei echipe fantastice alături de care a muncit non-stop pentru succesul de care azi se bucură.

Modestă, ea se declară fascinată de evoluţia lucrurilor care se petrec în jurul ei şi spune că nu i-a uitat pe cei care au fost alături de ea la începutul carierei.

Numele de scenă i-a fost dat de către bunicul său, care o alintă “Inna”, aşa că artista a renunţat la numele ei întreg, Alexandra Apostoleanu şi a devenit cunoscută ca Inna.

Pasiunea pentru muzică i-a fost insuflată Innei de către familia sa, care a susţinut-o în permanenţă. Pe atunci obişnuia să fredoneze piesele Christinei Aguillera şi a lui Beyonce. La vârsta de 8 ani a început să ia cursuri de canto cu profesorul Traian Broască.

În anul 2007, cântăreaţa din Mangalia a încercat să se afirme pe plan muzical şi aşa i-a intalnit pe băieţii albaiulienii de la Play&Win (Radu Bolfea, Sebastian Barac şi Marcel Botezan) alături de care a cunoscut succesul.

La 21 de ani apare pentru prima dată la televizor în emisiunea îndrăgitei Teo Trandafir, interpretând sub numele de Alessandra piesa „Goodbye”.

Primul single al ei “Hot”, lansat în 2008, a ajuns pe primul loc în clasamentele din România, Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia şi Grecia.

În doar câteva luni, Inna ajungea la un succes internaţional fără precedent pentru un cântăreţ din România.

 

În aprilie 2009, artista a semnat prin intermediul Roton, un contract de management cu una dintre cele mai importante case de înregistrări din America, Ultra Records, care îi promovează albumele în S.U.A., Regatul Unit şi Canada. Piesele ei erau la acea oră difuzate în Rusia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Grecia, Belgia şi Olanda.

De pe albumul de debut “Hot“, Inna a mai lansat single-urile: “Love”, “Deja vu” (featuring Bob Taylor) şi Amazing” . Toate acestea s-au bucurat la fel ca “Hot” de un mare succes în topurile europene.

 

Succesul Innei a fost atât de mare încât au urmat concerte peste tot în Europa, un număr mare de fani, difuzări la BBC Radio 1, la radiourile din Franţa precum şi clasări pe locul 1 în UK Dance Chart.

Românii n-au fost prea încrezători în reuşita internaţională a cântăreţei, însă timpul a demonstrat că s-au înşelat.

Inna şi-a adjudecat primul premiu internaţional la gala Eska Music Awards, iar în iunie  2009 a obţinut patru premii la Romanian Music Awards: “Best show”, “Best new act”, “Best dance”, “Border breakers”.

În septembrie 2010, Inna a câştigat Discul de Aur în Franţa, apoi şi-a adjudecat al doilea trofeu consecutiv la MTV EMA pentru Best Romanian Act.

Au urmat single-urile “10 minutes” şi “Sun is up”.

În decembrie 2010 a primit trofeul  “Zece pentru România” decernat de Realitatea Tv pentru cariera fulminantă.

În vara anului 2011, artista a lansat videoclipul singlelul-ului  “Club Rocker“, primul extras de pe albumul “I Am The Club Rocker“.

Pe data de 4 septembrie 2011 lansează videoclipul piesei “Un momento” o colaborare cu Dj Juan Magan. Videoclipul a fost filmat în Palma de Mallorca în regia lui Alex Herron.

Pe data de 9 ianuarie 2012, Inna vine cu un remix al cântecului „Ai Se Eu Te Pego” al artistului brazilian Michel Teló.

La începutul lui 2012 Inna lansează “Caliente”, prima piesă compusă de ea. Videoclipul a fost filmat pe plajele din Caraibe,  Inna avându-l ca  partener pe fostul iubit al Madonnei, modelul brazilian Jesus Luz .

 

În 2012 lansează cel de-al treilea album, “Party never ends” ce include piese foarte bine primite de public şi colaborări de excepţie pentru tânăra artistă.

Astfel românca reuşeşte să cânte alături de celebrul rapper Daddy Yankee în piesa “More than friends“.

În iunie 2012, lansează cel de-al treilea single inclus pe albumul “Party never ends“, intitulat, “INNdiA”, şi compus de băieţii de la Play & Win.

Deşi hiturile ei sunt de obicei în engleză sau spaniolă, artista a arătat că nu a uitat de unde a plecat şi a lansat şi piese în română precum “Tu şi eu”.

Tot la categoria de succese în limba natală trebuie să amintim şi colaborarea extrem de reuşită cu trupa de peste Prut, Carla’s Dreams pentru piesa “P.O.H.U.I”, lansată în primăvara acestui an.

 

Inna reuşeste să impresioneze şi ca regizoare, ea realizând frumosul videoclip inspirat de pictoriţa Frida Kahlo pentru piesa “Dame tu amor”, piesă destinată publicului din America Latină. “Dame tu amor” marchează o inedită colaborare cu trupa mexicană Reik.

În tot acest interval Inna se bucură de un succes fenomenal în Mexic dar şi Japonia, continuă seria de concerte în America şi încearcă să cucerească ţările nordice. Imaginile de la concertele ei vorbesc de la sine despre iubirea pe care fanii i-o poartă oriunde s-ar duce.

În vara lui 2013 lansează “Be my lover” un cover după celebră piesă a lui LaBouche.

Noul single “Be my lover” devine rapid extrem de popular în cadrul concertelor pe care artista le susţine.

Nu-i uită nici pe fanii ei din România cărora le dedică piesa “Spre mare”.

Muzica anilor ’90 pare să-i aducă noi admiratori. După “Be my lover“,  INNA acceptă propunerea şi înregistrează alături de cunoscutul cântăreţ elveţian, DJ BOBO, un nou remix al binecunoscutei piese “Everybody“, inclusă pe cel mai recent album al artistului.


Noi teritorii aşteaptă să fie cucerite de muzica frumoasei brunete.  Zilele acestea, INNA  a lansat special pentru norvegieni piesa “Piñata 2014“, o colaborare cu Andreas Schuller.

Piesa este imnul destinat celei mai importante petreceri pe care adolescenţii din Norvegia o au în fiecare an, vreme de o lună. Stilul popcorn şi ritmul saxofonului par să-i prindă bine şi Innei aşa cum i-au prins şi Alexandrei Stan, căci în mai puţin de două zile de postarea clipului pe You Tube, vizualizările au trecut de 100000.

Azi pe 16 octombrie, de ziua ei, INNA şi-a răsplătit fanii pentru recordul de 10 miloane de aprecieri pe Facebook, cu lansarea videoclipului piesei “In your eyes“.

“Totul a început cu multă dorinţă, pasiune, încredere, iubire, perseverenţă iar astăzi simt că tot ce am făcut până acum este doar începutul unui drum lung şi frumos în muzică la nivel mondial.” a mărturisit Ştefan Lucian, managerul Innei.

Surpriza însă nu se opreşte aici, fiindcă noul single de pe albumul “Party never ends” marchează încă o colaborare de succes pentru Inna, de această dată cu rapperul portorican Yandel, artist în al cărui palmares mai stau hituri cântate alături de Jennifer Lopez, Ricky Martin, Enrique Iglesias sau Gloria Estefan.

Momentan INNA se află în turneu în America Latină şi are sesiuni de compoziţie în Los Angeles. Ziua de naştere se pare că şi-o sărbătoreşte alături de echipa ei în Cancun, Mexic.

Echipa Top Românesc îi urează “La mulţi ani!”

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.