Lansare – eveniment: SERGIU CIOIU

sergiu-cioiu-foto-2Luni, 28 noiembrie 2016, orele 16:00, la Magazinul MUZICA de pe Calea Victoriei unde va avea loc lansarea dublului album VÂNTULE și alte cântece (Casa de Discuri EUROSTAR care aniversează 25 de ani de la înființare), al lui Sergiu Cioiu (cu melodii de Alexandru Mandy).  
Muzician, actor, interpret de jazz, swing folk și compozitor, Sergiu Cioiu a ales 22 dintre cele mai frumoase melodii dedicate lui de reputatul compozitor – poet. Veți regăsi și asculta cu încântare piese care au făcut mare succes la vremea respectivă – ”o adevărată istorie dintr-o perioadă în care piesele de muzică uşoară nu ocoleau poezia”: “Cântecul vântului” (”Vântule!”), “Merci, Bécaud!”, “Venise vremea”, “Glasul tău”, “Poarta sărutului”, “Masa tăcerii”, “Coloana fără sfârşit”, “Locul meu de pe pământ”. Doar piesa “Ce-ar fi dacă?” aparţine lui Sergiu Cioiu, pe versuri de Ioana Diaconescu şi Alexandru Mandy. 
În booklet-ul CD-ului se regăsește și un fragment din cartea “Nu ştim aproape nimic  Sergiu Cioiu în dialog cu Puşa Roth (Ed. Ars Longa, 2016), volum care, însoțit de un audiobook a fost prezentat chiar de Sergiu Cioiu în primăvara acestui an publicului din Bucureşti şi din mai multe oraşe din ţară.
           
Stabilit în Canada, el a revenit din nou în ţară, special pentru lansarea acestui album muzical. 
Pe 24 noiembrie, Sergiu Cioiu a susținut cu mare succes un recital pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” alături de orchestra dirijată de Dan Dimitriu, fiind invitat special în spectacolul ”Glume pe portativ”. A doua zi, el a fost invitatul emisiunii „Ieri-azi-mâine” (TVR2).
            
afis-lansare-album-sergiu-cioiuÎn peisajul muzical al anilor ʼ60 – ʼ70 şi chiar la începutul anilor ʼ80 Sergiu Cioiu, absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică (profesori și îndrumători i-au fost Dina Cocea, Constantin Dinescu, Costache Antoniu, Ion Cojar, Beate Fredanov, Zoe Stanca Anghel, Ion Fintesteanu, Marcel Anghelescu) a devenit o figură aparte, în sensul că a ales cu mare success  ”calea poeziei însoţite de muzică sau a muzicii însoţite de poezie. De-a lungul timpului, Sergiu Cioiu a cântat și a recitat versuri de George Bacovia, Ion Minulescu, Adrian Păunescu, Cezar Baltag, George Călinescu, Miron Radu Paraschivescu, Marin Sorescu, Romulus Vulpescu, Nina Cassian. ”Cântecele pe care le-am înregistrat la Radio au fost însă pe versurile acestui unic compozitor, Alexandru Mandy”  spunea Sergiu Cioiu,  unul dintre puținii interpreți care au adus un farmec muzical aparte scenei interpretative românești. 
         Mă consider mai degrabă un artizan al cântecului și un interpret al verbului (…)” mărturisea artistul. ”Am fost cucerit de ideea ce poate fi desprinsă dintr-un text, de aşa-zisul cântec poetic. Am avut şi am consideraţie pentru poezie. Am muzicalizat poeme de Romulus Vulpescu, Marin Sorescu, Miron Radu Paraschivescu, Ioana Diaconescu, Adrian Păunescu! Spun versuri din poezia românească şi universală (…) 
            
Sergiu Cioiu a fost și protagonistul unui film muzical ”Tripticul Brâncuși” de Paul Urmuzescu, film dedicat Ansamblului Monumental de la Târgu Jiu al marelui sculptor și realizat de redacția muzicală a TVR.
            Cântând am senzația că monologhez cu mine însumi. Cântărețul e un actor în persoana căruia… viază în aceeași măsură omul și artistul. El se exprimă pe sine la unison cu ceilalți. Discordanțele uluiesc, dar nu rețin; cântărețul trebuie să fie un sol al generației sale”  spunea Sergiu Cioiu
            Prezentarea evenimentului va fi făcută de Octavian Ursulescu.
            Vor fi prezenţi numeroşi reprezentanţi din show-biz, colegi de breaslă ai vedetei, compozitori, colaboratori, prieteni dragi ai artistei.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!