Lucia Dumitrescu și plăcerea de a reinterpreta șlagărele vechi ale muzicii românești

În ziua de 1 iunie, amintirile despre copilărie și cântecele ei, despre școală și adolescență devin tot mai intense. Pentru fiecare. Spunea poetul Grigore Vieru: “Cântecele sunt ca niște copii, te învață ce este bunătatea”. Îmbucurător când afli că soliști ai generațiilor acutale reiau cântece românești de mare succes în diferite perioade ale istoriei genului.

1972, Mamaia. Melodia În rândul 4 – muzica Temistocle Popa, textul Mircea Block – obține premiul al II-lea și mențiune specială de popularitate. Au cântat-o în concurs Anda Călugăreanu și Dan Spătaru. Succes mare și acum în ambele interpretări.

După 45 de ani reia acest șlagăr Lucia Dumitrescu, cea care câștiga numeroase festivaluri de copii naționale și internationale, câștiga trofeul Mamaia în 2007, își finaliza cu câțiva ani în urmă studiile în Psihologie și, după cum declara, chiar de la acest microfon, va păstra pentru totodeauna o mare dragoste pentru Radio România. Bineînțeles și bucuria de a interpreta vechi șlagăre românești. Lucia Dumitrescu, șlagăr reorchestrat de Eduard Cârcotă.

Autor: Titus Andrei

(Material difuzat în emisiunea „Colecția ta de muzică” de la Radio România Actualități)

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!