Preselecție pentru Festivalul Castanilor: 16 septembrie!

Concursul național de interpretare a muzicii folk Festvalul Castanilor -In Memoriam Gabi Dobre- ajuns la a 18-a ediție,  se va desfășura anul acesta în perioada 6-7 octombrie. După cum afirmă poeta și jurnalista Clara Mărgineanu, festivalul este unul dintre cele mai longevive festivaluri folk din ţară, cu prestigiu şi notorietate. Pune în valoare muzica şi poezia, respectă valorile, omagiază nume consacrate ale genului şi promovează tinerii îndrăgostiţi de vers şi chitară. Primele patru ediţii au fost prezentate de jurnalistul Gabi Dobre, a cărui amintire este celebrată cu nobleţe şi preţuire binemeritată. ,,Festivalul Castanilor” de la Ploieşti va celebra anul acesta majoratul, ediţia cu numărul VIII.

PRESELECŢIA

Înscrierile la preselecţie se pot face GRATUIT, până pe data de 15 septembrie 2017, trimiţând un plic A4, care să conţină toate materialele solicitate în regulament, către adresa Casei de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, Piața Eroilor nr. 1A, etaj 1, cu specificația scrisă clar pe plic „DOSAR PRESELECŢIE FESTIVALUL CASTANILOR – In memoriam Gabi Dobre – ediţia 2017” sau online pe adresa de e-mail festivalulcastanilorgabidobre@yahoo.com, specificând în titlul e-mail-ului “DOSAR ÎNSCRIERE FESTIVALUL CASTANILOR 2017”.
Preselecția va avea loc în data de 16 septembrie 2017 la sediul Casei de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești.

Materialele necesare înscrierii în concurs :

– Fişa de înscriere cu toate datele complete, conform modelului anexat, semnată de concurent
– Curriculum Vitae;
– 2 fotografii artistice clare cu concurentul.
– Copie după cartea de identitate;

– Copie carnet de elev/student vizat pe anul în curs sau adeverință valabilă eliberată de instituția de învățământ.

– O declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că este autorul melodiilor cu care participă în concurs sau o declaraţie din care să reiasă că are acordul scris al textierilor sau compozitorilor cu care a colaborat la creaţia melodiei pentru utilizarea piesei/pieselor respective în concurs, exceptând cazul în care textele au fost preluate de la poeţi consacraţi ale căror drepturi de autor au ieşit de sub protecţia organismelor de gestiune colectivă şi actualmente aparţin patrimoniului naţional de creaţie.

– minim două înregistrări audio ale creaţiilor propuse în format Mp3 (44,100 Hz, 16 Bit, Stereo 320Kbp/s), reprezentative pentru concurent, fiind denumite folosind cifre şi majuscule dupa modelul urmator :

—————————————————————————–
1. NUME PRENUME INTERPRET – TITLUL MELODIEI
2. NUME PRENUME INTERPRET – TITLUL MELODIEI
—————————————————————————–

Piesele pot fi trimise online odată cu dosarul de participare pe adresa de e-mail a festivalului sau prin poştă, pe CD, în formatele specificate în regulament.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.