Regal de muzică și prieteni la lansarea noului album al Luminiței Dobrescu

Mult așteptatul album al Luminiței Dobrescu, intitulat „A song for you”, a fost lansat, sâmbătă seară, în cadrul unui spectacol live, de aproximativ două ore, la Sala Radio. Artista, vizibil emoționată de întâlnirea cu publicul românesc, dar și cu colegii de breaslă, a cântat alături de orchestra condusă de Ionel Tudor, care a sunat impecabil. De altfel, după ea, au tânjit și Alexandru Arșinel sau Horia Moculescu, cel din urmă fiind, alături de carismatica Alexandra Velniciuc, și amfitrionul serii. Din orchestra condusă de Ionel Tudor au făcut parte instrumentiști din  orchestra simfonică, de cameră și din BigBandul Radio, care au transformat seara într-un adevărat regal muzical.

Luminița Dobrescu a fost într-o formă de zile mari. Emoționată și foarte caldă, a transmis din starea ei de bucurie și publicului prezent în sală. A comunicat permanent cu spectatorii, a depănat amintiri cu colegii-artiști de pe scenă, a cântat cu dor și poftă de spectacol. A amintit de Cornel Fugaru și prietenia care a legat-o de acest mare compozitor (pe album, două din piese sunt semnate de el).  A povestit despre momentul „Cerbul de Aur’ 69” și a amintit de compozitorii care i-au scris primele compoziții: George Grigoriu și Edmond Deda. A fost o seară distinsă, caldă, prietenească! Nici nu putea fi altfel când, alături de artistă, au fost prieteni dragi, pe scenă: Pompilia Stoian, Alexandru Arșinel, Stela Popescu, Horia Moculescu sau Titus Andrei, Mirela Fugaru, din sală. Colegii de breaslă ai Luminiței au povestit cu drag și o sinceritate debordantă despre momentele petrecute împreună la spectacolele din anii ’60-’70  din țară și din străinătate.

Pe scenă, pe parcursul desfășurării spectacolului, pe un ecran gigant au fost difuzate permanent imagini cu Luminița Dobrescu de-a lungul timpului, aceasta colaborând la crearea unei atmosfere de gală.

Nu au lipsit nici glumele, știut fiind faptul că prietenia dintre Horia Moculescu, Ionel Tudor, Alexandru Arșinel este sudată și de un puternic simț al umorului. Impresionat de modul în care a sunat orchestra pe scenă, Horia Moculescu și-a manifestat dorința la un moment dat, de a cânta și el alături de acești mari instrumentiști. Replica lui Ionel Tudor a fost spontană și absolut fermecătoare, spunându-i lui Horia că acest lucru se va întâmpla numai la întoarcerea lui în țară după ce va pleca în străinătate. Momentul a fost gustat din plin, lucru remarcat din aplauzele publicului, iar Moculescu a continuat spunând că va pleca în…Republica Moldvova, ceea ce, din nou a stîrnit hazul spectatorilor din sală.

Nu același lucru s-a întâmplat în cazul actorului Alexandru Arșinel, care la fel de impresionat de orchestră, și-a manifestat aceeași dorință. Lui însă i-a fost îndeplinit visul. După ce a cîntat, pe negativ, celebra piesa „Și-n parc fanfara cânta”, Arșinel a avut surpriza ca orchestra să dea tonul piesei, astfel că a cântat împreună cu ea refrenul melodiei.

Seara a fost una cum mulți artiști visează iar Luminița Dobrescu a meritat o întâlnire la un asemenea grad de măiestrie artistică pentru revenirea ei pe scena muzicală românească.

Noul album al Luminiței Dobrescu cuprinde 24 de piese și beneficiază de cuvântul sincer și cald al prietenului Titus Andrei. Albumul poate fi procurat și online aici la un preț de 28 lei.

Autor: Ioana Matfeev, 10 iunie 2012

Share This:

Leave a Reply

6 comentarii la „Regal de muzică și prieteni la lansarea noului album al Luminiței Dobrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!