Retrospectiva Top Românesc 2012: Ștefan Hrușcă, nominalizat la două categorii: "Revenirea anului" și "Concertul anului"

Cantautorul Ștefan Hrușcă a fost nominalizat pentru “Retrospectiva Top Românesc 2012” la doua categorii, respectiv “Revenirea anului” și “Concerte 2012”. Artistul a lansat în 2012, odată cu demararea turneului național de colinde, un album nou, intitulat  “La mijlocu’ cerului”.

Cel de-al 6-lea album de colinde lansat de Hrușcă păstrează tradiția celor create de cantautor, adresându-se celor care iubesc cântecele și colindele cântate de “dascălul” din țara de sus. Noul album cuprinde colinde adunate “din zona Maramureş, de dincolo de Tisa”, din zona Sălajului, dar şi din Albeşti-Mureş şi Braşov.

“Sunt zece colinde proaspete, dar care sunt foarte vechi. Eu, dacă aţi observat, aleg întotdeauna numai colindele care sunt străbune. De această dată, propun două colinde din zona Maramureş, de dincolo de Tisa, din Ucraina, unde sunt o grămadă de maramureşeni care şi-au păstrat cu sfinţenie graiul, obiceiul, portul şi felul de a fi. I-am cunoscut prima dată în ’90 şi am fost din nou în această vară la ei. Am ales “La mijlocu’ cerului” ca titlu de disc pentru că este extraordinar colindul, iar la un moment dat o strofă m-a făcut să lăcrimez, să nu fiu foarte sentimental, dar efectiv când m-am gândit că cei de acolo, de peste Tisa, care nu puteau să treacă dincoace la neamurile lor ani şi ani de zile, decât îşi strigau peste Tisa “băi Ioane ce faci măi!?”… E o strofă în acest colind care spune aşa: “Lumini galbene de ceară, pe care le împletesc/ Să se vadă peste ţară”. Nişte oameni care au fost necăjiţi aşa de mult de ţara lor. Cealaltă colindă, care este tot de la ei, se numeşte “Am venit, gazdă Mihai”. Mai sunt patru colinde din zona Sălajului, o zonă extraordinar de bogată în folclor, în tradiţii şi în colinde. Am un colind din Albeşti-Mureş, un colind din zona Hunedoarei şi încă un colind din zona Braşovului. Zece colinde care sper să-i bucure pe ascultătorii mei şi pe cei care caută muzica sau colindele”, susține artistul.

Pentru acest album-al șaselea cu colinde din cariera sa- Ștefan Hrușcă a fost nominalizat la “Retrospectiva Top Românesc” pentru categoria “Revenirea anului”, iar cu concertul de colinde, care a avut loc la Sala Palatului pe data de 20 decembrie și care a avut un succes puternic prin numărul mare de spectatori, la categoria “Concertul anului 2012”.

Share This:

Leave a Reply

2 comentarii la „Retrospectiva Top Românesc 2012: Ștefan Hrușcă, nominalizat la două categorii: "Revenirea anului" și "Concertul anului"

 • 8 ianuarie 2013 la 14:11
  Permalink

  Il felicit ,chiar o revenire formidabila cu noul album de colinde ne-a cucerit din nou!pt mine au fost minunate zilele de Craciun si datorita lui si muzicii lui ,orice s- ar spune despre Stefan ,inainte de toate,ramane primul colindator fara egal!!Un An nou Minunat Stefan HRUSCA!!!!!

  Răspunde
 • 17 ianuarie 2013 la 1:43
  Permalink

  Stefan Hrusca ne alina dorul de acasa si ne trec mai usor sarbatorile Craciunului si ne alina singuratatea. Domnul sa te binecuvanteze .
  Colindele noastre sunt nestemate folclorice nemuritoare…Iar interpretarea lui Hrusca unica…
  Felicitari !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.