Revelația Festivalului Mamaia 2012, Irina Ionescu trece la categoria superioară a festivalurilor

Tânăra Irina Ionescu a fost cu siguranță revelația de anul trecut a Festivalului “Mamaia”. Copila a impresionat publicul și juriul cu vocea sa la interpretarea piesei pe care compozitorul Dan Dimitriu cu care se și pregătește i-a încredințat-o pentru secțiunea Creație, respectiv “Te aștept, sărută-mă”.

Premiul Radio România pe care Irina Ionescu l-a primit pe scena Festivalului Mamaia ne-a determinat s-o nominalizăm alături de ceilalți tineri care au impresionat anul acesta, la categoria “Top Românesc, o șansă pentru debutanți”. Pentru Irina, nominalizarea a fost încă un pas important în cariera sa muzicală.

“Pentru mine această nominalizare reprezintă un pas important pentru o viitoare carieră muzicală. Mă bucur că am avut ocazia să particip la numai 14 ani și să câștig două premii foarte importante în cadrul Festivalului Național de Muzica Mamaia 2012, premiul II la secțiunea Creație și premiul Radiodifuziunii Române. Mulțumesc pe aceasta cale domnului Dan Dimitriu pentru că a avut încredere în mine încredințându-mi această superbă melodie. De asemenea, vă mulțumesc  pentru această nominalizare, este o onoare pentru mine să fiu selectată alături de nume importante în muzica românească, a spus Irina Ionecu.

Cele două premii câștigate de Irina Ionescu pe scena Festivalului Mamaia  au fost de bun augur pentru că în toamnă au urmat alte 6 premii din care trei trofee și trei premii I: Premiul I la Festivalurile “Ceata lui Pițigoi de la Galați, “Florile Copilăriei de la Bârlad și “Constelația Necunoscută de la Vaslui și trofeul la Festivalurile “NovemberFest de la Ploiești, “Magia Crăciunului  și “Music Addict Competition.

Anul care tocmai a început îi va aduce Irinei o nouă piesă semnată de profesorul ei, Dan Dimitriu, precum și un nou videoclip care va fi filmat la Cetatea Râșnovului unde s-a tras și filmul “Nemuritorii” al regizorului Sergiu Nicolaescu. Dar Irina are mari speranțe pentru viitorul ei muzical mai ales că în primăvară va împlini 15 ani și va trece la categoria grea a festivalurilor. Se va lupta pentru premii și trofee cu tinerii deja consacrați în lumea muzicală.

“În primăvară voi împlini 15 ani și voi urca o treaptă mai sus spre zona de festivalurilor de adolescenți, unde sper să obțin rezultate importante în continuare. Anul 2012 a reprezentat unulb de referință pentru mine, cea mai importanta realizare de până acum, cea mai frumoasă experiență  fiind participarea la marele Festival  Mamaia  alături de domnul Dan Dimitriu”, conchide Irina Ionescu.

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.