Sărbătoriții zilei de 13 octombrie: La mulți ani!

Sărbătoriții zilei de 13 octombrie sunt cântăreții Ionuț Voicu și Alexandru Andrieș. Echipa site-ului TopRomanesc.ro le urează LA MULȚI ANI!

Ionuț Voicu este un cântăreț român. Acesta, împreună cu Radu Fornea, Mircea Presel și Daniel Alexandrescu, a fondat trupa Ro-Mania. Ionuț Voicu paraseste trupa Ro-Mania în 2006 si incepe un nou proiect etno-dance alaturi de fostul coleg din Ro-Mania, Marius ‘Miky’ Coman intitulat „Ion din România”.

Fondată în 1996, Ro-Mania este o formație de muzică etno-dance din România, una dintre primele trupe de acest gen din țară. De-a lungul celor 27 ani de existență, formația și-a schimbat de mai multe ori componența. Printre componenti s-au aflat pe rand incepand cu anul 1997 Marius ‘Miky’ Coman, Andrei ‘Bart’ Sosoiu, Sorin Mitrea, Mihai Bita, Cătălin Voicu. Actualii membri ai trupei sunt Răzvan Ștefaniu, Ionuț Andraș.

 

Alexandru Andrieș este un cântăreț de blues, folk și jazz. Debut solistic a avut loc în 1974, în Club A.  Despre Club A jurnalistul TVR Doru Ionescu a lansat în 2011: „Club A – 42 de ani. Muzica tinereții tale”. Un fragment scris de Doru Ionescu despre Club A: „(…) Club A a fost o instituție în care, până în 1990, nu era permis decât accesul studenților de la Arhitectură și al prietenilor lor, limitat. Pe de altă parte, deși într-un cadru underground (la propriu și la figurat), aici a funcționat scena cea mai răsunătoare și onorantă de exprimare a muzicienilor rock (în particular folk și jazz, până la apariția manifestărilor festivaliere de amploare) din România. Cu atât mai mult cu cât cele mai importante festivaluri – concurs rock din țară au fost organizate tot de către studenții arhitecți. (…) După Revoluție, evenimentele muzicale au continuat în Club A, în condițiile accesului liber.”

Pe scenă a urcat prima dată în 1979 la Festivalul de jazz & rock Brașov, cu trupa Basorelief.  Grupul de muzică rock Basorelief s-a bucurat de câțiva ani de activitate muzicală. Înființată în 1977, Basorelief era format din: Cristian Ciomu (claviaturi), Relu Biţulescu (tobe), Eduard Bălaşa (chitară), Iulian Vrabete (bass). Mai jos, o ediție a emisiunii „Remix” (TVR3) realizată de jurnalistul Doru Ionescu despre trupa Basorelief.

Debutul discografic al cântărețului Alexandru Andrieș a avut loc în 1984, la Electrecord cu albumul „Interioare”. Mai jos, întreg albumul.

 

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!