Sărbătoriții zilei de 20 noiembrie. La mulți ani!

Sărbătoritul zilei de 20 noiembrie este muzicianul Alin Oprea. Echipa site-ului TopRomanesc.ro îi urează LA MULȚI ANI!

Alin Oprea este un muzician român. Acesta este solistul trupei Talisman. Înainte de formarea grupului muzical amintit, Alin Oprea, împreună cu Tavi Colen, a fost membru al trupei Sin (1992-1994). Cei doi s-au cunoscut în „Complexul Studențesc Regie”.

Prima apariție a trupei Talisman a fost pe 16 decembrie 1996 la festivalul „Om bun”, unde membrii grupului muzical au și câștigat marele premiu. În 1998, trupa Talisman este desemnată Formația anului la „Superlativele VIP”, primește „Discul de Platină” pentru vânzarea EP-ului „Atât de singur” în peste 500.000 de exemplare, lansează albumul „Talisman”, iar membrii trupei au reușit să susțină 282 de concerte în țară.

Între 1999, turpa Talisman a fost desemnată formația pop-rock a anului la premiile „Expres Muzical 1999”, a avut o colaborare cu formația Phoenix, cu care a imprimat maxi-single-ul „Ora Hora”, și a susținut concerte în Occident. Au urmat apoi albumul „De ziua ta” (2000), videoclipul piesei cu același nume, albumul „Talisman live” audio și video (2001), albumul „Balade” (2003) și albumul „La prima vedere” (2004).

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!