Se reia Festivalul "Radu Şerban"! Evenimentul va avea loc la finele lunii septembrie!

calin goia
Solistul trupei Voltaj, Călin Goia, a participat în concurs la Festivalul “Radu Şerban”

Festivalul “Radu Şerban” va avea loc, anul acesta, în perioada 27-29 septembrie. Concursul se adresează tinerilor cu vârste între 15 şi 26 de ani şi este organizat de Centrul Cultural Radu Şerban şi Primăria Caracal.

Participanţii la festivalul amintit vor prezenta în concurs, la alegere, două piese cu negativ, dar, având în vedere genericul festivalului, organizatorii recomandă concurenţilor să încludă în repertoriul lor şi piese marca Radu Şerban. Între premiile pe care le va acorda juriul se regăseşte şi un premiu pentru cea mai bună interpretare a unei piese de Radu Şerban.

Pe data de 27 septembrie, la Teatrul de Vară, la ora 11.00, vor avea loc preselecţiile iar cei interesaţi de mai multe detalii pot suna la telefon 0753.318.664.

Organizatorii au stabilit deja şi recitalurile artiştilor care vor încânta publicul pe parcursul festivalului. Astfel, în seara de 28 septembrie va cânta Anda Adam, iar pe data de 29 septembrie, Alex Velea.

Festivalul se adresează tinerelor talente de la Şcoli de Arte, Centre culturale, cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, care vor prezenta în concurs două piese, cu negativ pe suport CD.

Juriul festivalului: Titus Andrei – preşedinte, Viorel Gavrilă, Florin Şişu, Alexandru Simu – membri.

Din 1990, s-au desfăşurat au avut loc până acum 13 ediţii, care au însemnat, fiecare în parte, o sărbătoare a muzicii uşoare româneşti, o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar şi bucuria întîlnirii, la Caracal, cu personalităţi ale vieţii muzicale româneşti, prezente în juriile festivalului: Ion Cristinoiu, Horia Moculescu, Petre Geambaşu, Vasile Veselovschi, Ionel Tudor, Viorel Gavrilă, George Grigoriu, Dinu Giurgiu, Titus Andrei, Florin Şişu, Marina Voica, Şerban Georgescu ş.a.

S-au afirmat pe scena festivalului nostru Carmen Trandafir,  Călin Goia (Voltaj), Paul Surugiu (Fuego), Mihai Onilă (Axxa) ş.a. Un moment de neuitat şi, din păcate, acum doar în amintirea noastră, a aparţinut minunatului Silviu Stănculescu, în calitate de prezentator al festivalului, dar şi de interpret al cîntecelelor lui Radu Şerban.

Recitaluri de excepţie au susţinut, la fiecare ediţie: formaţia “Star 2000” condusă de Petre Geambaşu, Horia Moculescu, Aurelian Temişan, Adrian Enache, Mihai Constantinescu, Anastasia Lazariuc, Carmen Trandafir, Gabriel Dorobanţu, Daniela Gyorfi, Laurenţiu Duţă, Sanda Ladoşi, Marina Voica, Fuego, Body&Soul, Candy, Bosquito, Simplu, Andreea Bălan şi mulţi alţi solişti de muzică uşoară consacraţi, aplaudaţi de publicul caracalean iubitor de muzică pentru care grădina teatrului de vară cu o capacitate de 1600 de locuri era de multe ori neîncăpătoare.

 

Share This:

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.